Ματίας Ιγκλέσιας στο gazzetta.gr: «Ποιος Μουρίνιο; Ο Γκουαρντιόλα!» (vid + pics)

Ματίας Ιγκλέσιας στο gazzetta.gr: «Ποιος Μουρίνιο; Ο Γκουαρντιόλα!» (vid + pics)

bet365

Ο Ματίας Ιγκλέσιας θυμάται στο gazzetta.gr τα παιδικά του χρόνια στην Αργεντινή. Η εμπειρία του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο κολλητός του Σκόκο, ο Γκουαρντιόλα που είναι καλύτερος του Μουρίνιο και το ενδεχόμενο μεταγραφής του!

Τα επτά από τα 29 χρόνια της ζωής του τα έχει περάσει στην Ελλάδα. Ήρθε στην χώρα μας το 2007 για τη Λάρισα κι η μοίρα τον ήθελε να μείνει εδώ μέχρι σήμερα, με εξαίρεση τον έναν χρόνο που πήγε στην Κίνα. Πλέον, η μοναξιά και το χάλια φαγητό ανήκουν στο παρελθόν. Ο Ματίας Ιγκλέσιας είναι στον Αστέρα και ζει στην Τρίπολη ίσως τις καλύτερες μέρες της καριέρας του.

Του αρέσει που μπαίνει στα αποδυτήρια και ακούει μελωδίες που τον ταξιδεύουν στην χώρα του, μας μιλάει για τον άλλοτε συγκάτοικό του και σημερινό κολλητό του Νάτσο Σκόκο, τον οποίο θα ζητήσει από τους ιδιοκτήτες της αρκαδικής ομάδας. Δεν διστάζει να ονειρευτεί την παρουσία του στο Champions League με τον Αστέρα Τρίπολης, όπως και την κατάκτηση του Κυπέλλου και «στάζει μέλι» για τον Γιώργο Δώνη.

Εξυμνεί τον Αριέλ Ιμπαγάσα τον οποίο είχε συμπαίκτη στην Ατλέτικο Μαδρίτης και θυμάται το πόσο δύσκολος αντίπαλος ήταν ο Ριβάλντο. Ποιο ματς δεν θα ξεχάσει και ποιο είναι το αγαπημένο του γκολ. Στο δίλημμα Γκουαρντιόλα ή Μουρίνιο προτιμά τον πρώτο, τι λέει για Μέσι και Μπαρτσελόνα.

Ο Ματίας Ιγκλέσιας στο gazzetta.gr, σε μία συνέντευξη από την αρχή της καριέρας του μέχρι και σήμερα:

Πως θυμάσαι τα παιδικά σου χρόνια στην Ελ Εσπρέσο ντε Ελ Τρέμπολ και από εκεί τον ερχομό σου στην Ευρώπη για την Ατλέτικο;

«Ξεκίνησα από κάτι σχολές ποδοσφαίρου. Όταν ήμουν εκεί, όνειρό μου ήταν να παίξω μπάλα, μετά πήγα στη Νιούελς όπου έμεινα για πέντε χρόνια. Εκεί, ένας μάνατζερ μου είπε ότι μπορούμε να βρούμε κάτι στην Ισπανία. Είπα "γιατί όχι", ήμουν αρκετά μικρός αλλά είχα στο μυαλό μου να δουλέψω και να παίξω μπάλα. Ετσι πήγα στην Ατλέτικο».

«Στη Νιούελς έγινα κολλητός φίλος με το Νάτσο Σκόκο, μάλιστα μέναμε μαζί στο ίδιο σπίτι. Ακόμη και σήμερα μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα στο τηλέφωνο», είπε ο Ιγκλέσιας στη συνέχεια, ο οποίος δεν δίστασε αργότερα να μας παραδεχτεί ότι πάντα με τον "υδραυλικό" συζητούν μεταξύ τους το πως θα συνυπάρξουν ξανά στην ίδια ομάδα. «Κάτι τέτοιο θα είναι πολύ ωραίο», τονίζει ο μέσος των Αρκάδων.

Να τον περιμένουμε στον Αστέρα το καλοκαίρι;

«Γιατί όχι...»

Εχεις πει στους προέδρους να τον φέρουν;

«Θα το πω, θα το πω». (γέλια)

Στην Ατλέτικο πως ήταν;

«Σούπερ, σούπερ. Εντάξει, εγώ έπαιξα στη δεύτερη ομάδα, αλλά ύστερα από έξι μήνες άρχισα να κάνω προπόνηση με την πρώτη ομάδα και όταν έβλεπα τον Τόρες, τον Αγουέρο, ήταν πάρα πολύ ωραία εμπειρία».

Το σημαντικότερο που κέρδισες, ως επαγγελματίας, τότε από την ομάδα της Μαδρίτης ποιο ήταν;

«Κέρδισα αρκετά πράγματα. Εκεί είναι 100% επαγγελματίες, έμαθα πως πρέπει να ζω, τι πρέπει να τρώω».

Το 2007 ήρθες στην Ελλάδα. Πως ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα στην αρχή;

«Η Λάρισα τότε ήταν σε πάρα πολύ κατάσταση, αλλά ήταν δύσκολα. Τα χρόνια τότε ήταν πολύ δύσκολα για μένα».

Τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε;

«Η γλώσσα νομίζω. Ωστόσο, πιστεύω ότι σαν την χώρα σας δεν υπάρχει κάπου αλλού. Ετσι νομίζω».

Πρώτος σου προπονητής στην Ελλάδα ήτα ο Δώνης. Ποια είναι γνώμη σου γι αυτόν;

«Η καλύτερη. Νομίζω είναι από τους καλύτερους προπονητές που είχα γιατί σε πιστεύει, ξέρει πως να σε κάνει να δουλέψεις μέσα στην ομάδα, σ' αφήνει να παίξεις ποδόσφαιρο, αυτό που δουλεύεις όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις το βγάζεις στους αγώνες. Διαβάζει πάρα πολύ καλά τα παιχνίδια και ξέρει τι παίκτες έχει. Οπότε νομίζω είναι από τους καλύτερους προπονητές που είχα».

Η γνώμη σου για τον Μπάγεβιτς;

«Πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή».

Οι διαφορές του με τον Δώνη;

«Ο ένας είναι της παλιάς σχολής, ενώ ο άλλος πιο νέος. Δεν λέω ότι είναι κακό αυτό. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο με τον Μπάγεβιτς, δεν μπορώ να πω ποιος είναι καλύτερος αλλά προτιμώ Δώνη».

Ο νυν προπονητής σου, ο Στάικος Βεργέτης, πως σου φαίνεται;

«Ό,τι έχει καταφέρει εδώ "μιλάει" από μόνο του. Βλέπετε πως παίζουμε, μας διαβάζει και μας κάνει πολύ εύκολο να καταλαβαίνουμε τι θέλει. Τώρα ήταν στη Μαδρίτη, αλλά ποτέ δεν πρέπει να σταματάς να μαθαίνεις».

Τον ρώτησες πως ήταν τα πράγματα τώρα στη Μαδρίτη;

«Όχι, δεν τον ρώτησα, δεν είχα ακόμη την ευκαιρία αλλά θα το κάνω».

Εδώ στην Τρίπολη τι σ' αρέσει να κάνεις;

«Ερχομαι εδώ, κάνω προπόνηση, πηγαίνω για κάνα καφέ. Ζω εδώ με την κοπέλα μου».

Λάρισα, Αθήνα ή Τρίπολη. Που σ' αρέσει καλύτερα ο τρόπος ζωής;

«Προτιμώ Αθήνα αλλά εντάξει...» (γέλια)

Από ομάδα ποια προτιμάς; Ατρόμητο ή Αστέρα;

«Προτιμώ Αστέρα».

Τι είναι αυτό που κάνει τον Αστέρα ξεχωριστό; Διότι κι ο Αστέρας κι ο Ατρόμητος είναι δυο ομάδες που σε στόχους είναι πολύ κοντά.

«Φίλε, είναι δύσκολο να σου εξηγήσω. Πέρασα πάρα πολύ καλά στον Ατρόμητο, είχαμε στόχους τους οποίους πετύχαμε, αλλά εδώ νιώθω κάτι διαφορετικό. Αισθάνομαι ότι θα κάνουμε το κάτι παραπάνω από τους στόχους που έχουμε. Αυτό νιώθω...»

1η θέση ή 2η στα πλέι οφ;

«Μακάρι 1η αλλά είναι πολύ δύσκολο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Περιμένεις, δηλαδή, να πάρετε τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ και να βρεθείτε απευθείας στους ομίλους του Eurpa League;

«Σίγουρα, γι αυτό δουλεύουμε».

Είσαι στην Ελλάδα περίπου 7 χρόνια.Τι είναι αυτό που σε έχει εκπλήξει περισσότερο στην χώρα μας;

«Η γλώσσα. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα καταφέρω να τη μιλήσω, είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά τη μιλάω αν και όχι τόσο καλά (τη μιλάει πολύ καλύτερα από άλλους που είναι πολύ περισσότερο στην Ελλάδα). Δεν περίμενα τόσο όμορφη την Ελλάδα. Κι ο κόσμος είναι πολύ καλός, η ζωή είναι καταπληκτική, είναι χαλαρά, υπάρχει ποιότητα της ζωής. Νιώθω όπως και εσύ που είσαι από εδώ».

Το ελληνικό πρωτάθλημα πως σου φαίνεται;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίξεις εδώ, γιατί χρειάζεται να τρέχεις πολύ. Αυτό που δεν μ' αρέσει είναι ότι πάντα το παίρνει ο Ολυμπιακός. Τώρα είναι αρκετούς πόντους μπροστά τώρα, αλλά έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί;

«Εγώ νομίζω ότι πριν την κρίση ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Μπορούσες να παίξεις με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό και να τους κοντράρεις. Με την κρίση, όμως, έπεσε πολύ το ποδόσφαιρο, έφυγαν πάρα πολύ παίκτες. Σιγά - σιγά όμως νομίζω ότι ανεβαίνει, θα φτιάξει πάλι. Ο Αστέρας όμως δεν έχει δικαιολογία την κρίση, σίγουρα κι άλλες ομάδες θα πρέπει να ακολουθήσου το δρόμο του».

Ο στόχος σου με τον Αστέρα ποιος είναι;

«Θέλω να μείνω εδώ και να παίξουμε Champions League. Μακάρι! Όπως λέμε και με τα παιδιά εδώ "μπορούμε να έχουμε αυτή την ευκαιρία, είμαστε πολύ καλή ομάδα"».

Μήπως θα ήθελες να πας σε κάποια άλλη ομάδα, που θα σου δώσει την ευκαιρία να πάρεις πρωτάθλημα;

«Όχι, όχι το μυαλό μου είναι μόνο στον Αστέρα».

Περίμενες να πας σε ένα πρωτάθλημα όπως η Κίνα; Δικαιώθηκες για την επιλογή σου;

«Ναι, δεν λέω "γιατί πήγα εκεί;" Όχι. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία και εμπειρία, αλλά πάρα πολύ δύσκολα να παίξεις και να ζήσεις εκεί. Είναι τελείως διαφορετικό το ποδόσφαιρο απ' ότι στην Ελλάδα».

Τι δεν θα ξεχάσεις ποτέ από την εμπειρία σου εκεί;

«Ποτέ δεν ήξερα τι τρώω εκεί, το φαγητό ήταν χάλια. Ετρωγα συνέχεια ρύζι. Ως εμπειρία όμως μου έκανε καλό γιατί όταν είσαι μόνος γίνεσαι πιο δυνατός».

Υπήρχαν εκεί συμπαίκτες με τους οποίους έκανες παρέα;

«Εκτός από μένα και δύο Βραζιλιάνους, όλοι οι άλλοι ήταν Κινέζοι, που δεν μιλούσαν ούτε αγγλικά. Οπότε έκανα παρέα με τους Βραζιλιάνους. Εδώ είναι τέλεια, πέρα από τη Νιούελς στην Αργεντινή δεν είχα την ευκαιρία να έχω τόσους πολλούς Αργεντινούς συμπαίκτες όπως στην Ελλάδα. Μπαίνω στα αποδυτήρια και ακούω αργεντίνικη μουσική, αυτό είναι ωραίο και περίεργο - είναι σαν στο σπίτι μου».

Στην Ελλάδα ήθελες να γυρίσεις ή επιθυμούσες να δοκιμάσεις την τύχη σου σε άλλο πρωτάθλημα;

«Όχι, πάντα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Ποιο γκολ, απ' αυτά που έχεις σημειώσει, σου έχει μείνει;

«Αυτό με τον Ολυμπιακό στον τελικό Κυπέλλου, αλλά κάθε γκολ σου μένει. Αυτό όμως ήταν πάρα πολύ ωραίο γιατί κρινόταν ένα τρόπαιο».

Σου έχει μείνει πικρία που, τελικά, δεν πήρατε το Κύπελλο;

«Εντάξει, θα το πάρουμε με τον Αστέρα».

Το ματς που σου έρχεται πιο έντονα στο μυαλό μέχρι στιγμής;

«Το 1-2 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όταν ήμουν στον Ατρόμητο, πέτυχα και τα δύο γκολ της νίκης μας».

Στον ελεύθερό σου χρόνο τι κάνεις;

«Ακούω μουσική και μ' αρέσει να βλέπω ταινίες».

Απ' όλους τους συμπαίκτες με τους οποίους έχεις συνυπάρξει ποιος είναι αυτός που ξεχωρίζεις;

«Ο Ιμπαγάσα στην Ατλέτικο».

Ποιον αντίπαλο δεν ήθελες να αντιμετωπίσεις;

«Ο Ριβάλντο, όποτε παίζαμε αντίπαλοι ήταν απίστευτος».

Ποια ομάδα υποστηρίζεις;

«Την Μπαρτσελόνα».

Ο αγαπημένος σου παίκτης;

«Ο Μέσι».

Λόγω εθνικότητας ή ποιότητας; (γέλια)

«Και εθνικότητας, αλλά νομίζω ότι είναι κιόλας ο καλύτερος στον κόσμο».

Καλύτερος προπονητής;

«Ο Γκουαρντιόλα και μετά οι Σιμεόνε - Μπιέλσα».

Όχι ο Μουρίνιο;

«Προτιμώ τον Γκουαρντιόλα».

Ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα πάρει το φετινό Champions League;

«Ελπίζω η Μπαρτσελόνα, αλλά είναι δύσκολο. Κι η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι υποψήφια».

Η ευχή σου για το ποδόσφαιρο;

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και ο κόσμος σκοτώνει γιατί κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν μια άλλη ομάδα απ' ότι αυτοί. Είτε αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα, είτε στην Αργεντινή πρέπει να σταματήσει. Πρόσφατα είδαμε τι έγινε στην Τουρκία, αυτό είναι πάρα πολύ άσχημο και μακάρι να τελειώσει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα