Πέρασε ο... εφιάλτης δύο ετών για τη Γιουνάιτεντ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Πέρασε ο... εφιάλτης δύο ετών για τη Γιουνάιτεντ (vids)

bet365

Το gazzetta.gr θυμίζει την τελευταία φορά που η Γιουνάιτεντ βρισκόταν πάνω από τη Σίτι πριν από μεταξύ τους ντέρμπι αλλά και την κατάσταση των δύο τελευταίων ετών, ενόψει της προσεχούς «μάχης» του Μάντσεστερ την Κυριακή του Πάσχα!

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ προσπέρασε τους «πολίτες» με τη δική της νίκη (3-1) επί της Άστον Βίλα το μεσημέρι του Σαββάτου και την ήττα (2-1) των Πρωταθλητών από την Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο, χθες βράδυ.

Η Σίτι έχει υποχωρήσει στην 4η θέση της βαθμολογίας, στο -9 από την πρωτοπόρο Τσέλσι που έχει και ματς λιγότερο, πράγμα που τελειώνει τα όνειρα των γαλάζιων του Μάντσεστερ για τον φετινό τίτλο, τον οποίου ουσιαστικά δεν κατάφεραν ποτέ να διεκδικήσουν με αξιώσεις, δείχνοντας συνεχώς ότι μειονεκτούσαν σε συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Την προσεχή Κυριακή, λοιπόν, η Γιουνάιτεντ φιλοξενεί τη «μισητή» συμπολίτισσά της και για πρώτη φορά έπειτα από τον Απρίλιο του 2013 θα υποδεχθεί τους «πολίτες» ούσα πάνω από εκείνους στη βαθμολογία του κορυφαίου πρωταθλήματος!

Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, ήταν στις 8/4/2013, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν μεν 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, όμως, ήταν μια χρονιά που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της κορυφής και μάλιστα άνετα για το σύνολο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στην τελευταία του χρονιά στον πάγκο του συλλόγου. Πριν από εκείνο το ντέρμπι, η διαφορά των δύο ομάδων ήταν στο +15 για τη Γιουνάιτεντ, που είχε 77 βαθμούς έναντι 62 της Σίτι.

Στο ξεκίνημα της περσινής αγωνιστικής περιόδου, αρχικά στις 22/9/2013 οι «πολίτες» επικράτησαν πανεύκολα 4-1, ωστόσο πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού στο «Etihad» οι δύο συμπολίτισσες ήταν ισόβαθμες με 7 πόντους στην 7η και την 8η θέση, με την ομάδα του Πελεγκρίνι να υπερέχει αυτής του Ντέιβιντ Μόγιες.

Στις 25/3/2014, η Σίτι έφυγε... κυρία και θριαμβεύτρια από το «Ολντ Τράφορντ» χάρη στο τελικό 3-0 σε μια χρονιά που το σύνολο του Πελεγκρίνι πήρε άνετα το πρωτάθλημα λόγω και των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι «κόκκινοι διάβολοι», χάνοντας όλες τις θέσεις που οδηγούσαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πριν από εκείνο το ντέρμπι, οι γαλάζιοι βρίσκονταν στην κορυφή με 63 βαθμούς έναντι 51 της 7ης Γιουνάιτεντ.

Το τελευταίο, χρονικά, μεταξύ τους παιχνίδι, έγινε στο ξεκίνημα ακόμα μιας μεταβατικής σεζόν για την ομάδα του Γουέιν Ρούνεϊ, με τον Λουίς Φαν Χάαλ πλέον στον πάγκο και τον Ράιαν Γκιγκς στο πλευρό του... Η Σίτι ζορίστηκε πολύ για να κάμψει την αντίσταση της αντιπάλου της με το τελικό 1-0 χάρη σε γκολ του Αγουέρο. Το ματς έγινε στις 2/11/2014 και η μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία ήταν τεσσάρων βαθμών (17 η Σίτι στην 3η θέση, 13 η Γιουνάιτεντ στην 8η).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα