Ραχίμ, κρύβουν κινδύνους τα εκατομμύρια... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ραχίμ, κρύβουν κινδύνους τα εκατομμύρια... (vids)

bet365

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ δείχνει αποφασισμένος ν' αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ το προσεχές καλοκαίρι και το gazzetta.gr τον προειδοποιεί... Τα πολλά εκατομμύρια, δεν έφερναν πάντοτε την ευτυχία.

Ο νεαρός επιθετικός των «κόκκινων» έχει στα χέρια του πρόταση με την οποία οι «κόκκινοι» του εξασφαλίζουν μισθό 136.000 ευρώ την εβδομάδα, όμως, αυτός δείχνει να μην το σκέφτεται και να έχει κάνει ήδη την προεργασία στο μυαλό του για τον τρόπο με τον οποίο θ' αρνηθεί ευγενικά.

Το θέμα του έχει πάρει διαστάσεις στην Αγγλία, από τη στιγμή που πρόκειται για ποδοσφαιριστή που είναι μόλις 20 ετών και αξιώνει ίσως ακόμα μεγαλύτερα ποσά και μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο, όμως, θα πρέπει να το σκεφτεί.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα εκείνων που πίστεψαν ότι είχαν πάρει μια... ονειρεμένη μεταγραφή, κάνοντας παράλληλα χρυσές τις πρώην ομάδες τους, για να πέσουν αργότερα κατακόρυφα οι μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Το gazzetta.gr, θυμίζει στον Ραχίμ Στέρλινγκ...

Ρικάρντο Κουαρέσμα:

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είχε απορήσει με τις ικανότητες αυτού του «θηρίου» και αμυντικός που να μην είχε τρομάξει την τετραετία 2004-2008, βλέποντας τα όσα έκανε ο Ρικάρντο Κουαρέσμα με τη φανέλα της Πόρτο. Συνολικά 30 γκολ πέτυχε με τον πορτογαλικό σύλλογο, προτού πάρει την απόφαση το 2008 να μετακομίσει στην Ίντερ έναντι 30 εκατ.ευρώ. Ουδέποτε του βγήκε σε καλό η απόφαση που πήρε, σκοράροντας μόλις μια φορά στη θητεία του στους «νερατζούρι», ενώ έφτασε σε σημείο να παραχωρηθεί μέχρι και δανεικός (άσχετα αν η ομάδα που πήγε ήταν η Τσέλσι).

Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν:

Η εμπειρία του Αργεντινού από την Πρέμιερ Λιγκ δεν ήταν όπως θα την ήθελε. Έχοντας ανεβάσει κατά πολύ τις μετοχές του στο ιταλικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα των Σαμπντόρια, Πάρμα και Λάτσιο, ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν μετακόμισε στην Αγγλία, αρχικά για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δύο χρόνια πέρασε στο «Ολντ Τράφορντ» δίχως να δείξει ότι άξιζε τα 42 εκατ.ευρώ που διέθεσαν οι «κόκκινοι διάβολοι» για να τον κάνουν δικό τους, ενώ πολύ άσχημη ήταν και η θητεία του στην Τσέλσι. Με... ελαχιστότατες συμμετοχές, πέρασε τα τρία από τα τέσσερα χρόνια κατά τα οποία ανήκε στους «μπλε», ως δανεικός στις Ίντερ και Εστουδιάντες.

Ρομπέρτο Σολδάδο:

Έχει φτάσει σε σημείο να... χάνει τα άχαστα και να εκνευρίζει κάθε φορά τους οπαδούς της Τότεναμ. Αποκτήθηκε το 2013 έναντι μέρους των χρημάτων που έβαλε η λονδρέζικη ομάδα στα ταμεία της από την πώληση του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης (περίπου 35 εκατ.ευρώ). Όσα είχε κάνει με τη Βαλένθια, δεν τα έκανε και δεν θα τα κάνει ποτέ στα «σπιρούνια», ειδικά με τον Χάρι Κέιν πλέον να κάνει... παπάδες και να έχει αναγκάσει τον Ισπανό να κάθεται στον πάγκο.

Κακά:

Θα τον θυμόμαστε όλοι απ' τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στη Μίλαν. Με τη φανέλα των «ροσονέρι» τον έχει ο κόσμος στο μυαλό του, όμως, ο Κακά πέρασε και από τη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα, όντας κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας»! Οι «μερένχες» δεν... τσιγκουνεύθηκαν, διέθεσαν 80 εκατ.ευρώ για τον Βραζιλιάνο, όμως δεν ήταν αυτό που είχαν ονειρευθεί. Οι πολλοί τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν, τον έκαναν να εξασφανιστεί από το προσκήνιο...

Φερνάντο Τόρες:

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που οι Άγγλοι χαρακτηρίζουν «flop». Θα καταγραφεί σαν την πιο αποτυχημένη μεταγραφή στην ιστορία. Ο Φερνάντο Τόρες, κόστισε περίπου 65 εκατ.ευρώ στην Τσέλσι το 2011, σ' ένα «deal» που έστειλε και τον Άντι Κάρολ στη Λίβερπουλ (ο Άγγλος κόστισε περί τα 50 εκατ. λόγω συμφωνίας που ήθελε τη μεταγραφή του να να ολοκληρώνεται κατά 15 εκατομμύρια λιγότερα από του Τόρες). Οι «μπλε» θα τον ευγνωμονούν και θα θυμούνται πάντοτε το γκολ στο «Καμπ Νόου», στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 και... αυτό ήταν όλο. Πλέον, ο Ισπανός έχει επιστρέψει στην αγαπημένη του Ατλέτικο, δανεικός από τη Μίλαν και προσπαθεί να... ξαναμπει σε ποδοσφαιρικό κλίμα.

 

Τελευταία Νέα