Βεργέτης: «Εμπειρία η Ατλέτικο, προσγειωμένος ο Σιμεόνε!»

Φώτης Καρακούσης
Βεργέτης: «Εμπειρία η Ατλέτικο, προσγειωμένος ο Σιμεόνε!»

bet365

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης μιλάει στο gazzetta.gr για την εμπειρία του να βρεθεί στην Μαδρίτη και να παρακολουθήσει τις προπονήσεις της Ατλέτικο, έχοντας και μια επαφή με τον μεγάλο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησε αυτές τις ημέρες ο Στάικος Βεργέτης. Ο τεχνικός του Αστέρα βρέθηκε στην Μαδρίτη προσκεκλημένος της Ατλέτικο και παρακολούθησε τις προπονήσεις των «ροχιμπλάνκος». Μάλιστα σήμερα είχε την ευκαιρία να τα πει και με τον μεγάλο Ντιέγκο Σιμεόνε, τον άνθρωπο που έχει μεταμορφώσει την ομάδα και την έχει κάνει πρωταγωνίστρια σε Ισπανία και Ευρώπη.

Ο προπονητής των Αρκάδων μίλησε στο gazzetta.gr για τα όσα έζησε εκεί, ενώ αναφέρθηκε και με τα καλύτερα λόγια για την απλότητα του Σιμεόνε. Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ και τον προημιτελικό ανάμεσα σε Ατλέτικο και Ρεάλ, μας είπε πως οι άνθρωποι των «ροχιμπλάνκος» του τόνισαν πως η «βασίλισσα» πρέπει να τους φοβάται και όχι αυτοί την... βασίλισσα.

Κόουτς βρέθηκες στην Μαδρίτη και παρακολούθησες τις προπονήσεις της Ατλέτικο. Πως ήταν η εμπειρία αυτή;

«Η εμπειρία αυτή ήταν ξεχωριστή και σίγουρα πολύ εποικοδομητική. Είδα ένα σύνολο παικτών να προπονούνται με πλήρη πειθαρχία και συγκέντρωση σε αυτό που κάνουν. Ο προπονητής ήταν επικεφαλής με τους βοηθούς και οι παίκτες έκαναν ότι τους έλεγε με πλήρη αφοσίωση. Το ασκησιολόγιο επίσης ήταν πολύ ενδιαφέρον. Μου έδωσε χαρά το γεγονός το ότι και εμείς προπονούμαστε σε ένα παρόμοιο στυλ που μοιάζει στο πνεύμα της προπόνησης και σε κάποιες ασκήσεις».

Σήμερα είχες και συνάντηση με τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Ποια η πρώτη εντύπωση;

«Πραγματικά γνώρισα έναν απλό άνθρωπο που παρά τις επιτυχίες του είναι προσγειωμένος. Μιλήσαμε κυρίως για την κεντρική ιδέα της προπονητικής του αντίληψης και πως δουλεύει για να φτάσει σε αυτή. Το διαπίστωσα και μέσα από τις προπονήσεις τις προηγούμενες ημέρες και η ομιλία μας μου το επιβεβαίωσε».

Τι κρατάς από αυτή την επίσκεψη;

«Κρατάω το πνεύμα της προπόνησης. Και μία ποικιλία ασκήσεων που συνάδουν με αυτές που κάνουμε και φυσικά το κάτι διαφορετικό, το οποίο θέλω να μπορέσω να το βάλω στην ομάδα. Αλλά κυρίως κρατάω το πως λειτουργεί η ομάδα από τους σεκιούριτι, το ιατρικό επιτελείο, τους φροντιστές, τους πάντες».

Η Ατλέτικο θα αντιμετωπίσει για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την Ρεάλ. Πως ζουν στους «ροχιμπλάνκος» αυτό το ματς;

«Προσωπικά είδα μια ομάδα με αυτοπεποίθηση. Δεν είδα καθόλου φόβο. Μάλιστα άνθρωποι της Ατλέτικο μου έλεγαν πως “αυτοί (Ρεάλ) θα πρέπει να φοβούνται εμάς και όχι εμείς αυτούς”».

Τόσα χρόνια η Ατλέτικο βρισκόταν στην σκιά Ρεάλ, Μπαρτσελόνα αλλά και άλλων ομάδων στην Ισπανία, όπως Βαλένθια, Σεβίλλη. Πιστεύεις πως ο Αστέρας μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο και να μπει σφήνα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;

«Να σου πω την αλήθεια όσο ήμουν εδώ δεν το σκέφτηκα αυτό. Όμως βλέποντας όλα αυτά τα χρόνια την ανοδική πορεία του Αστέρα, νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να μπορέσει να τα καταφέρει. Φυσικά δεν είναι εύκολο και χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά, όμως μπορεί να γίνει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα