Μπούσι στο gazzetta.gr: «Αυτό είναι το μυστικό της Αλβανίας»

Μπούσι στο gazzetta.gr: «Αυτό είναι το μυστικό της Αλβανίας»

bet365

Ο τιμ μάνατζερ της εθνικής Αλβανίας, Αλμπάν Μπούσι μιλάει στο gazzetta.gr για τις πιθανότητες πρόκρισης της χώρας του στα τελικά του Euro 2016. Τι άλλαξε στο ποδόσφαιρο της Αλβανίας τα τελευταία χρόνια, η μη χρησιμοποίηση του Κάτσε και ο κόουτς Ντε Μπιάζι που δεν είναι... Ρεχάγκελ.

Ο Αλμπάν Μπούσι με αξιοσημείωτη καριέρα σε Τουρκία αλλά και Ελλάδα με τα χρώματα των Απόλλωνα Σμύρνης, Λεβαδειακού και Καλαμαριάς είναι ο αφανής ήρωας της ανάστασης του αλβανικού ποδοσφαίρου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας έχει κηρύξει την δική του ποδοσφαιρική επανάσταση σημειώνοντας αποτελέσματα τα οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια έμοιαζαν αδιανόητα.

Εκτός έδρας νίκη επί της Πορτογαλίας, ισοπαλία επί της Δανία και εσχάτως επικράτηση με ανατροπή επί της Αρμενίας.

Ο νυν μάνατζερ της εθνικής Αλβανίας, Αλμπάν Μπούσι εξήγησε στο gazzetta.gr πως το ποδόσφαιρο της χώρας του έχει φτάσει στο σημείο να διεκδικεί την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016 δίχως να θριαμβολογεί.

«Η δουλειά που βλέπετε στην εθνική Αλβανίας έχει ξεκινήσει εδώ και 7-8 χρόνια όταν παρακολουθούσαμε την εξέλιξη των Αλβανών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Ο θεός ανταμείβει όσους δουλεύουν και πραγματοποιούν πρόοδο. Πιστεύω πως το κλειδί της επιτυχίας είναι ο πρόεδρος της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ντούκα.

Έχει ένα μεγάλο μπάτζετ δίχως μάλιστα καμία βοήθεια από την πολιτεία. Ο άνθρωπος έχει σπουδάσει οικονομικά και ξέρει πως να διαχειριστεί τα ταμεία της ομοσπονδίας.

Επίσης όλοι οι Αλβανοί διεθνείς έχουν χρόνο συμμετοχής στους συλλόγους που ανήκουν. Για παράδειγμα ο Κάτσε τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό ποδοσφαιριστή έμεινε στον πάγκο κόντρα στην Αρμενία.

Ο Ντε Μπιάζι εμπιστεύεται την ομάδα που νικάει και χρησιμοποιεί την ίδια ενδεκάδα. Συνάμα κανείς δεν γκρινιάζει».

Ο άλλοτε άσος του Λεβαδειακού θεωρεί πως παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα της εθνικής Αλβανίας τίποτα δεν έχει κριθεί.

«Όταν είδαμε αρχικά τον όμιλο στον οποίο μετέχουμε κανείς πίστεψε πως θα έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Η Αλβανία είμαι μικρή χώρα. Πορτογαλία, Δανία και Σερβία ποδοσφαιρικά είναι πάνω από εμάς.

Εμείς είμαστε στο ίδιο επίπεδο με την Αρμένια, παρόλα αυτά βλέπεις οι παίκτες δίνουν το 200% των δυνατοτήτων τους για την ομάδα.

Κανείς δεν σκέφτεται από τώρα τα τελικά του Euro 2016. Εάν το κάναμε εμείς, τότε οι Πορτογάλοι τι θα έπρεπε να κάνουν;

Βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, βήμα-βήμα και στο τέλος θα δούμε τι θα πετύχουμε».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Αλμπάν Μπούσι για το τι έφταιξε και οι προηγούμενες ποδοσφαιρικές γενιές της χώρας δεν έφεραν ανάλογα αποτελέσματα. Μάλιστα όπως υποστηρίζει υπήρχε περισσότερο ταλέντο απ' ότι σήμερα.

«Πιστεύω ότι η δική μου γενιά είχε μεγαλύτερη ποιότητα από ότι η σημερινή ομάδα. Το πρόβλημα το δικό μας ήταν στην πειθαρχία και στον επαγγελματισμό.

Ήμασταν όλοι επαγγελματίες και αγωνιζόμασταν σε ομάδες του εξωτερικού αλλά δεν βλέπαμε το ίδιο την εθνική ομάδα. Σαν πλάκα το βλέπαμε.

Επίσης ενώ είχαμε καλούς προπονητές, δεν ίσχυε το ίδιο και για το υπόλοιπο επιτελείο. Τώρα είναι όλα καλά. Δεν είναι μόνο ο Ντε Μπιάζι στην εθνική Αλβανίας. Έχει μαζί του, δικό του βοηθό, γυμναστή, υπεύθυνο τακτικής αλλά και φυσιοθεραπευτή.

Η ομάδα λειτουργεί σε απόλυτα επαγγελματικά επίπεδα. Όλοι όμως έχουν πάει μπροστά, δεν είναι όμως μόνο η Αλβανία. Ακόμη και με το Λιχτενστάιν αν παίξουμε θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να νικήσουμε».

Η Αλβανία μέχρι στιγμής έχει υποστεί μόλις μία ήττα και αυτή στα χαρτιά από την Σερβία. Στη γειτονική χώρα ελπίζουν σε ανατροπή της απόφασης από το CAS.

«Δεν έχει λήξει ακόμη το θέμα, καθώς αναμένουμε την απόφαση του CAS για τους τρεις βαθμούς στις 17 Απριλίου.

Αν δεν μας είχαν αφαιρεθεί οι τρεις βαθμοί στο ματς με την Σερβία, δεν ξέρω εάν θα ήμασταν πιο κοντά στην πρόκριση, όμως σίγουρα θα φτάναμε στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Σε αυτό τον όμιλο τα πάντα μπορούν να συμβούν. Μπορείς να κάνεις τέσσερις διαδοχικές νίκες και τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Όλα είναι ανοικτά».

Αναντίρρητα αρχιτέκτονας των πρόσφατων επιτυχιών είναι ο Τζιάνι Ντε Μπιάζι, ο οποίος πριν από λίγες μέρες απέκτησε αλβανικό διαβατήριο! Ο Μπούσι ωστόσο δεν δέχεται σε καμία περίπτωση τα περί σύγκρισης με τον Ότο Ρεχάγκελ.

«Ο κόσμος στην Αλβανία αγαπάει τον Ντε Μπιάζι. Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Όταν νικάς σε αγαπούν. Πάει πολύ καλά, μιλάει λίγα αλβανικά και αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε για να αποκτήσει την αλβανική υπηκοότητα.

Θεωρώ υπερβολικό πάντως να τον συγκρίνουν με τον Ότο Ρεχάγκελ. Δεν έχει καμία σχέση. Είναι ικανότατος προπονητής τα κάνει όλα καλά, αλλά έχει εντελώς διαφορετικό παρελθόν από τον Ρεχάγκελ. Ο Ντε Μπιάζι προτού έρθει εδώ δούλευε σε μικρομεσαίες ομάδες της Ιταλίας».



 

Τελευταία Νέα