Γιάνναρε δεν έφυγες, είσαι για πάντα στο μυαλό μας!

Γιάνναρε δεν έφυγες, είσαι για πάντα στο μυαλό μας!

Γιάνναρε δεν έφυγες, είσαι για πάντα στο μυαλό μας!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μαύρη πρωταπριλιά του 2004, αναφέρεται στον άνθρωπο, προπονητή και ποδοσφαιριστή Γιάννη Κυράστα και το ότι 11 χρόνια μετά συνεχίζει και είναι μέσα στο μυαλό μας, την καρδιά μας, την ψυχή μας...

Από το 2004 και μετά η πρωταπριλιά σταμάτησε να είναι για μένα η ημέρα, που μου έκαναν πλάκα, η έκανα εγώ πλάκες, η ημέρα που γέλαγα με αυτά που άκουγα. Πολύ απλά διότι εκείνη την ημέρα έφυγε από την ζωή ένας από τους λίγους φίλους που έκανα στο ποδόσφαιρο, ένας τεράστιος άνθρωπος, ένας μεγάλος προπονητής, ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής, ο Γιάννης Κυράστας.

Έμοιαζε με κακόγουστο αστείο, όταν λίγο μετά το μεσημέρι εκείνη την ημέρα και μόλις είχα φύγει από την Ευρωκλινική, όπου νοσηλευόταν ο Γιάννης, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από την κόρη του την Εβελίνα, όπου μου ανακοίνωσε το μοιραίο. Τόσα χρόνια έχουν περάσει, 11 φτάσαμε σήμερα, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε τόσο γρήγορα από την ζωή και πήγε τόσο…τζάμπα ο Γιάννης, όπως δεν μπορώ να το ξεχάσω κιόλας. Όσα χρόνια και να περάσουν, όσο ζω τον Γιάννη πάντα θα τον θυμάμαι τέτοια ημέρα.

Και όχι μόνο εγώ, αλλά πάρα πολύς κόσμος του αθλητισμού, που τον αγαπούσε για αυτό που ήταν. Ψυχάρα, ντόμπρος, αληθινός, προσωπικότητα, οικογενειάρχης, άρχοντας με όλη την σημασία της λέξης. Το έχω γράψει και άλλες φορές όλα τα προηγούμενα χρόνια τέτοια ημέρα, θα το ξαναγράψω και σήμερα. Νοιώθω ευλογημένος, που στην πορεία της δημοσιογραφίας έκανα φίλο τον Γιάννη. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα δίπλα του, τόσο για την ζωή, όσο και για το ποδόσφαιρο.

Ειδικά για μπάλα μιλάγαμε πολύ και μου έμαθε πράγματα, που είχαν διαχρονική αξία και τα βλέπω συνεχώς μπροστά μου. Τακτικές, διαχείριση αγώνα, αλλαγές στην διάρκεια του αγώνα, για όλα μου έδινε εξήγηση. Είμαι σίγουρος, ότι αν δεν έφευγε από την ζωή θα επέστρεφε και πάλι στον πάγκο του Παναθηναϊκού και ίσως να έπαιρνε αυτό, που άξιζε από την πρώτη του θητεία.

Ένα πρωτάθλημα. Ξέρετε τι είναι πιο σημαντικό για τον Γιάννη και θα χαίρεται από εκεί πάνω, που είναι και μας βλέπει; Ότι έχουν περάσει 11 χρόνια και τον θυμόμαστε όλοι. Τέτοια ημέρα πάντα γίνεται αναφορά στον Γιάννη και αυτό δείχνει πόσο μεγάλη σφραγίδα άφησε και σαν προπονητής, αλλά και σαν άνθρωπος. Άφησε πίσω του μία υπέροχη οικογένεια.

Η Ρούλα πάντα δίπλα του, για την Ρούλα ο Γιάννης ποτέ δεν έφυγε, είναι πάντα εδώ. Η Εβελίνα και η Βέρα οι δύο κούκλες του νοιώθουν και εκείνες ευλογημένες, που έχουν τέτοιο πατέρα. Ναι έχουν, όχι είχαν. Διότι για τους δικούς του ανθρώπους ο Γιάννης είναι εδώ δίπλα μας, ανάμεσά μας, δεν έφυγε και δεν θα φύγει ποτέ. Γιάνναρε ήσουν είσαι και θα είσαι στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, στο μυαλό μας….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.