Eπιβράβευση αλλά και απαιτήσεις

Eπιβράβευση αλλά και απαιτήσεις

Eπιβράβευση αλλά και απαιτήσεις

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει, ότι ο Γιάννης Αναστασίου έχει θετικό πρόσημο στα δύο πρώτα χρόνια στον πάγκο του Παναθηναϊκού και δικαίως επιβραβεύτηκε με την επέκταση του συμβολαίου του, αλλά τονίζει ότι τη νέα περίοδο θα υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτόν και την ομάδα

Η επέκταση του συμβολαίου του Γιάννη Αναστασίου, που έληγε το 2016 και πάει στο 2018 είναι μία φυσιολογική εξέλιξη, η αν θέλετε μία επιβράβευση, για την δουλειά, που έκανε ο Ελληνας τεχνικός από το 2013 που ήρθε στην ομάδα μέχρι σήμερα. Παρέλαβε μία ομάδα από το μηδέν και άρχισε την προετοιμασία με παιδιά από τις Ακαδημίες πηγαίνοντας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Την πρώτη του χρονιά παρουσίασε μία ομάδα, που βελτιωνόταν συνέχεια και έφθασε στο τέλος να πάρει το κύπελλο Ελλάδας με το εμφατικό 4-1 στον τελικό με τον ΠΑΟΚ , ενώ έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο με κορυφαίο αποτέλεσμα το 0-3 επί του Ολυμπιακού στο Γ. Καραϊσκάκης.

Όλα αυτά, όταν στην αρχή της περασμένης σεζόν υπήρχαν και κάποιοι, που έλεγαν , ότι η ομάδα μπορεί και να ….κινδυνεύσει βλέποντας το παράδειγμα της ΑΕΚ. Με βάση τις συνθήκες και όχι με βάση το μέγεθος του Παναθηναϊκού η πρώτη χρονιά του Αναστασίου ήταν απόλυτα πετυχημένη. Φέτος η ομάδα στο κύπελλο δεν τα κατάφερε, αλλά κατάφερε να κάνει πρωταθλητισμό μέχρι πριν λίγο καιρό και παρά τις αντίξοες συνθήκες, που συνάντησε με διαιτησίες, πειθαρχικές αποφάσεις και όλα τα άλλα τα ….ωραία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κέρδισε στην Λεωφόρο και Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ βελτιώθηκε στον δεύτερο γύρο και έκανε σερί 8 νικών, που τον έφεραν μία ανάσα από την κορυφή. Ηρθε το -3 , ο Δασκαλόπουλος στο Περιστέρι και όλα τελείωσαν. Το κυριότερο; Ο Αναστασίου έχει παρουσιάσει μία ομάδα, που έχει πλάνο στο παιχνίδι της , σωστή επιθετική ανάπτυξη και κυρίως έχει βελτιώσει παίκτες τόσο από τις Ακαδημίες, αλλά και παίκτες, που ήρθαν με μεταγραφή.

Ασφαλώς και υπάρχουν και αρνητικά. Πολλοί μπορούν να σταθούν στην φετινή κακή παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη, η σε κάποια λάθη του Αναστασίου στην διάρκεια της χρονιάς, που μπορεί να στοίχισαν στην διάρκεια των αγώνων και αναφέρομαι σε επιλογές παικτών για την ενδεκάδα, η σαν αλλαγή με κορυφαίο παράδειγμα τον Μπαιράμι. Αν τα βάλεις , όμως τα πράγματα στην ζυγαριά σαφέστατα γέρνει υπέρ του Αναστασίου και για αυτό είπα, ότι επιβραβεύτηκε για αυτή την επέκταση του συμβολαίου του για το έργο του αυτά τα δύο χρόνια. Το πώς πήρε τον Παναθηναϊκό το 2013 και το που είναι σήμερα.

Από κει και πέρα ασφαλώς, όμως, τη νέα περίοδο και από τον Αναστασίου θα υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Και κυρίως η ομάδα να κάνει μία καλή πορεία στην Ευρώπη, αλλά και να παλέψει το πρωτάθλημα όσο μπορεί (με τις παρούσες συνθήκες μόνο να το διεκδικήσει μπορεί όπως έχουμε πει) και να πάρει το κύπελλο. Από την στιγμή που το πλάνο λέει, ότι την τρίτη χρονιά η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική θα πρέπει να φανεί στο γήπεδο σε όλα τα επίπεδα. Όπως θα υπάρχουν απαιτήσεις από την διοίκηση, τον Φύσσα, τον Βόκολο, το ίδιο τη νέα περίοδο θα υπάρχουν απαιτήσεις και από τον Αναστασίου , για να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα η ομάδα . Και στην Ευρώπη(αν παίξουν οι ομάδες μας και δεν υπάρχει αποκλεισμός λόγω του αυτοδιοίκητου) και στην Ελλάδα. Και νομίζω ότι αυτό το ξέρει καλά ο ίδιος ο Αναστασίου, που περιμένει να έχει μεγαλύτερη πίεση την τρίτη χρονιά της παρουσίας του στην ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.