Το χρονικό της παραδοχής της ήττας!

Το χρονικό της παραδοχής της ήττας!

Γιώργος Τσακίρης
Το χρονικό της παραδοχής της ήττας!

bet365

Το gazzetta.gr μεταφέρει την κουβέντα που είχαν για την «Αγιά Σοφιά» δημοσιογράφοι και Βασιλόπουλος – Όλα όσα είπε για ΣτΕ, υπογειοποίηση, μελέτες και τη στάση της ΑΕΚ…

Έχουν περάσει μόνο λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ μεταξύ των ανθρώπων της Ένωσης (ερασιτεχνικής, ΠΑΕ, project manager κ.α.), του δήμου και των εκπροσώπων του πρώην ΥΠΕΚΑ από την Πολιτεία και λίγο πριν αποχωρήσει από το χώρο ο Άρης Βασιλόπουλος –και αφού ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις όλων– ουσιαστικά… περικυκλώνεται από τους δημοσιογράφους.

Κι αυτό έγινε προκειμένου οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ καταφέρουν να βγάλουν από τα χείλη του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας το πολυπόθητο: «Ναι, τώρα πάμε καλά, προχωράμε μαζί, έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για να πορευτούμε όλοι μαζί».

Προσωπικά δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο και φυσικά δεν έγινε… Στο πρόσωπο και τον λόγο του Βασιλόπουλου αποδεικνυόταν πως πλέον ξέμεινε από… όπλα στη φαρέτρα του και ταυτόχρονα όμως πως δεν θέλει να το πιστέψει. Εδώ μιλάμε για πολιτική και μπορώ να καταλάβω ότι ο δήμαρχος δεν θέλει να επικοινωνήσει ο ίδιος ότι «δυστυχώς χάσαμε», ωστόσο χθες μετά το τέλος της συνάντησης, στις δηλώσεις του, αλλά και στη κουβέντα που είχε μαζί μας (και κυρίως στο ύφος του) ήταν πασιφανές…

Πρόκειται επί της ουσίας για το χρονικό της παραδοχής μιας ήττας που φαίνεται πως δεν το περίμεναν αρχικά αλλά το εμπέδωσαν στην πορεία όλοι (μεταξύ αυτών και ο Βασιλόπουλος) εκείνοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της συνταγματικότητας του νόμου για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στην έκταση της Νέας Φιλαδέλφειας. Ωστόσο στο πηγαδάκι που ακολούθησε ακούστηκαν σημαντικά πράγματα που αφορούν την ΑΕΚ και κυρίως τον κόσμο της ο οποίος μπορεί να καταλήξει σε πολύ ουσιαστικά συμπεράσματα όπως για παράδειγμα το γεγονός πως πλέον η ΑΕΚ είναι το αφεντικό και ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο δήμος ο απλός κομπάρσος!

Η ΑΕΚ το πάνω χέρι ελέω ΣτΕ!

Προφανώς και ήταν δεδομένο: η ΑΕΚ μετά τη θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι το απόλυτο αφεντικό. Εμείς ρωτήσαμε εθιμοτυπικά τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας αν και εφόσον είναι θετική η εισήγηση για την ΑΕΚ από το ΣτΕ θα μπορεί να ‘χει λόγο για το έργο ο Δήμος και αν η Ένωση μπορεί να προχωρήσει χωρίς να ενημερώνει και να λαμβάνει υπόψη της τις απόψεις του δήμου.

Ο Βασιλόπουλος προτού ολοκληρώσουμε την ερώτηση απάντησε πως το ΣτΕ έχει όντως αποφασίσει και είναι θετική για την ΑΕΚ η απόφασή του. Το είπε τόσο ξεκάθαρα, σα δεδομένο που απορώ ποιοι διέρρεαν ότι στον δήμο υποστήριζαν πως η δική τους προσφυγή δεν έπεσε στο κενό! Έπειτα ήταν ξεκάθαρος: «Ναι, τώρα η ΑΕΚ μπορεί να προχωρήσει και χωρίς να συζητάει καν με εμάς. Και πριν μπορούσε βέβαια», με τη διαφορά ότι πριν καμία ΠΑΕ δεν θα επεδίωκε να πετάξει λεφτά έχοντας και μισή πιθανότητα να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος (όπως του δώσαμε να καταλάβει).

Απόλυτα θετική η στάση της ΑΕΚ…

Ο Βασιλόπουλος παραδέχτηκε πως από μόνο του το γεγονός πως η ΑΕΚ κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Δήμο και επικοινωνεί – παρουσιάζει – εξηγεί το πρότζεκτ της στην δημοτική αρχή παρά το γεγονός πως μπορεί να την παραβλέψει έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ είναι κάτι απόλυτα θετικό.
Το ίδιο υποστήριξαν και οι συνεργάτες του δημάρχου που βρέθηκαν στη συνάντηση. Αν μη τι άλλο είναι σημαντικό για τον Βασιλόπουλο το γεγονός ότι συμφώνησε με τη σημείωση των δημοσιογράφων πως η ΑΕΚ δείχνει καλή θέληση τη στιγμή που έχοντας το νόμο στα χέρια της (επί της ουσίας) και τη δική της έκταση θα μπορούσε όπως προαναφέρω να ξεκινήσει τις υπόλοιπες διαδικασίες χωρίς την παραμικρή ενημέρωση – εξήγηση.

Το θέμα της υπογειοποίησης…

Είναι απλά τα πράγματα από πριν σ’ αυτό το κομμάτι… Τουλάχιστον για όσους το έχουν παρακολουθήσει από κοντά. Η υπόθεση της υπογειοποίησης είναι κάτι που θα έπρεπε (και το κάνει) να λαχταρά να προχωρήσει ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας και αυτό εξήγησε ουσιαστικά και ο Άρης Βασιλόπουλος.

«Στο θέμα της υπογειοποίησης είναι αλήθεια πως δεν σταθήκαμε πολύ (σ.σ.: από τον τρόπο που αντέδρασε στην ερώτησή μας γι’ αυτό το θέμα κι αν υπάρχει ταύτιση απόψεων έδειξε πως δεν υπάρχει πρόθεση για περαιτέρω ανάλυση). Είναι ανεξάρτητα από το γήπεδο, είναι ένα εξαιρετικό έργο για την πόλη και όχι μόνο και θα ήμουν χαζός να μη το θέλω, φαντάζομαι το καταλαβαίνετε κι εσείς αυτό». Κι αυτή είναι η πραγματικότητα. Υπάρχουν από κει και πέρα μελέτες και κυρίως τα θέματα ασφαλείας του έργου που αφορούν και το κομμάτι της υπογειοποίησης που θα λυθούν όπως αφήνουν να εννοηθεί και από τον Δήμο!

Τους απάντησαν σε όλα, αλλά…

Ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας ξεκαθάρισε (όπως και οι συνεργάτες του που όποτε χρειάστηκε συμμετείχαν στη συζήτηση) ότι από την ΑΕΚ οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που τους τέθηκαν και τους έλυσαν όλες τις απορίες. Προσοχή αυτό δε σημαίνει πως τους ικανοποίησαν σε όλα, αλλά πως ότι θέλησαν να μάθουν, το έμαθαν…«Είναι η πρώτη φορά που έγινε τόσο ουσιαστική συζήτηση σε κάθε ζήτημα του έργου, είδαμε κάθε λεπτομέρεια, μας παρουσιάστηκε και το παραμικρό θέμα που αφορά το γήπεδο. Στο παρελθόν δεν είχε γίνει αυτό όχι απαραίτητα με ευθύνη της ΑΕΚ αφού ζητούσαμε και από το Υπουργείο κάποια έγγραφα και μελέτες και δεν έβγαζαν απόφαση παράδοσης των εγγράφων», μας εξήγησε ο Βασιλόπουλος.

Τι σημαίνει όμως ότι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις; Είμαστε κοντά σε συμφωνία; Το βλέπει θετικά ο Δήμος; Αυτά δεν απαντήθηκαν όσο και να ρωτήσαμε:

«Θα καθίσουμε με τους ξένους αρχιτέκτονες να βάλουμε κάτω τα πράγματα και να δούμε τι ακριβώς γίνεται. Η ΑΕΚ μας έκανε μία παρουσίαση, ειπώθηκαν πολλά τεχνικά θέματα τα οποία και πρέπει να δούμε. Θα υπάρξει συζήτηση και θα προχωρήσουμε ανάλογα. Δεν έχουμε πει αν θα συναντηθούμε πάλι με τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Περιμένουμε κάποια έγγραφα, τα οποία δεν είχαμε στα χέρια μας ως τώρα και απορώ γιατί. Τώρα μας ειπώθηκε πως θα μας δοθούν. Θα τα δούμε κι αυτά».

Για γέλια τα σενάρια για σχέδιο γηπέδου του Δήμου!

Καταλήγοντας ο Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε πως ο ίδιος και ο Δήμος δεν έχουν δικός τους σχέδιο για γήπεδο και χλεύασε τα δημοσιεύματα που αναφέρθηκαν σε αυτό και που σημείωναν ότι έχει συνεργασία με τον Στρατηγέα.

«Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν έχουμε δικό μας σχέδιο όπως διάβασα κάπου και δεν το πίστευα. Το οικόπεδο είναι της ΑΕΚ. Πώς θα μπορούσαμε εμείς να πάμε να κάνουμε μελέτη σε έναν χώρο που δεν μας ανήκει; Αυτά δεν γίνονται. Είναι δυνατόν να λέω ότι έχω διαφορές και ενστάσεις στο πρότζεκτ της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη και να συνεργαστώ με τον Στρατηγέα που είχε συμμετοχή σε πολύ χειρότερο σχέδιο, σε αυτό του Γρανίτσα; Είναι για γέλια», είπε χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα