«Αλλαγή προς το θετικό»! (gTV+ pics)

«Αλλαγή προς το θετικό»! (gTV+ pics)

Γιώργος Τσακίρης
«Αλλαγή προς το θετικό»! (gTV+ pics)

bet365

Η συνάντηση των ανθρώπων της ΑΕΚ με τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας ολοκληρώθηκε και τα μηνύματα είναι θετικά! To Gazzetta.gr ήταν εκεί.

H πολύωρη συνάντηση και τα θετικά μηνύματα από Ανδριόπουλο

Για πάνω από δύο ώρες οι ιθύνοντες του Δήμου μαζί με τους ανθρώπους της ΑΕΚ συζητούσαν για το ζήτημα του γηπέδου. Τέθηκαν όλες οι παράμετροι, συζητήθηκε το σχέδιο που υπάρχει και λύθηκαν οι όποιες απορίες και το μήνυμα που βγαίνει είναι θετικό. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά την αναχώρησή του από το Δημαρχείο ο Δημήτρης Ανδριόπουλος επισήμανε πως ο Δήμος είναι πιο κοντά στο... ναι για το γήπεδο. Ο Ανδριόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν παρουσίασε δική του μελέτη ο Δήμος. Επίσης τα έβαλαν όλα κάτω: απο υπογειοποίηση μέχρι περιβαλλοντικές μελέτες κ.λ.π.. Ανέφερε πως ο Δήμος ήταν θετικός σε μια πρώτη... ανάγνωση στις προτάσεις της ΑΕΚ και πως απόφαση από το ΣτΕ δεν έχει βγει για να προχωρήσουν. Επιπλέον τόνισε πως ο Δήμαρχος έχει κάποιες αντιρρήσεις, που θα τις εξέφραζε αργότερα.

Βασιλόπουλος: «Θέλουμε το γήπεδο αλλά θα ξαναμιλήσουμε»

Στην δεδομένη χρονική στιγμή μεγάλη βαρύτητα είχαν οι δηλώσεις του Δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου. Αναφορικά με την επαφή που υπήρξε την Δευτέρα με την ΑΕΚ για το γήπεδο ισχυρίστηκε: «Θέλω να κάνω μία σύντομη δήλωση. Έγινε μία συνάντηση με τους ανθρώπους της ΑΕΚ για να λυθούν κάποια ζητήματα. Υπάρχουν κάποιες επισημάνσεις που είχαμε κάνει προεκλογικά και τις έχουμε κάνει και τώρα. Μας έγινε μία αναλυτική ενημέρωση για την υπογειοποίηση και για άλλα τεχνικά ζητήματα. Υπήρξαν ερωτήσεις από την επιστημονική ομάδα. Τα δεδομένα που λάβαμε θα τα αξιολογήσουμε και στην συνέχεια θα μιλήσουμε πάλι με την ΑΕΚ. Υπάρχει θετική διάθεση. Η θέση μας είναι γνωστή και υπέρ του γηπέδου που το θέλουμε στην Φιλαδέλφεια. Έχουμε κάποιες επισημάνεις που είχαμε και πριν τις εκλογές. Είναι γνωστές και τις εξετάζουμε».

Ασλανίδης: «Μαζί με σύμπνοια θα πάμε καλά»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, εξερχόμενος της συνάντησης έστειλε το... σύνθημα για την επόμενη ημέρα για το θέμα του γηπέδου. Ειδικότερα είπε: «Βήμα βήμα το γήπεδο θα γίνει. Υπάρχει σύμπνοια και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις. Απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις που είχε ο Δήμος βάσει σχεδίου. Δεν μας παρουσίασαν κάποιο άλλο σχέδιο, όπως είχε διαρρεύσει. Πάνω στο δικό μας μιλήσαμε. Πλέον υπάρχει μία πολύ καλή εξέλιξη. Η κουβέντα πήγε πολύ καλά. Μαζί με σύμπνοια θα πάμε καλά».

Στράτος: «Δώσαμε εξηγήσεις και θετικό το κλίμα»

O Νίκος Στράτος έκανε τις εξής δηλώσεις: «Όλα πήγαν πολύ καλά. Το κλίμα ήταν θετικό. Δώσαμε εξηγήσεις στους ανθρώπους του Δήμου και στους μελετητές για να δουν ότι γίνεται το γήπεδο και πως. Έγινε διάλογος και από την πλευρά τους. Είχαν τα επιχειρήματα τους. Ελπίζουμε να προχωρήσουμε».

Διάκος: «Όλα πήγαν καλά»

Ο Κώστας Διάκος, εκπρόσωπος του πρώην ΥΠΕΚΑ, απέφυγε τις πολλές δηλώσεις μετά την συνάντηση. Τόνισε μόνο πως «όλα πήγαν καλά. Όλα πήγαν θετικά». Στην συνέχεια αποχώρησε από το Δημαρχείο.

Τι προηγήθηκε

Με την αστυνομία στην είσοδο να μην επιτρέπει σε κανέναν πλην όσων θα συναντηθούν στο Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας την είσοδο σε αυτό θα ξεκινήσει σε λίγα λεπτά η κουβέντα ανάμεσα στην ΑΕΚ, τον Δήμο και το πρώην ΥΠΕΚΑ. Μία συζήτηση που εννοείται θα αφορά στο θέμα του γηπέδου της Ένωσης και την ανέγερση αυτού στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήδη στον χώρο έχουν αφιχθεί Οι εκπρόσωποι του Δήμου και από την ΑΕΚ οι κ.κ. Αλεξίου, Στράτος, Κυρατσούς και Ανδριόπουλος, όπως και οι άνθρωποι του πρώην ΥΠΕΚΑ. Το πιο σημαντικό είναι πως στην συνάντηση θα είναι και Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης.

Έξω από το Δημαρχείο είναι πέντε φίλαθλοι της Ένωσης, που περιμένουν τα νεότερα ενώ η αστυνομία έχει εντολή να μην περάσει κανείς στα γραφεία, εκτός από τα 25 άτομα που θα είναι στην συνάντηση. Επίσης στον Δήμο παρουσιάστηκαν ειδικοί μελετητές. Παρίστανται προκειμένου να στηρίξουν την άποψη του Δήμου πως το γήπεδο μπορεί να γίνει με προδιαγραφές UEFA στην έκταση του «Νίκος Γκούμας» χωρίς επιπλέον στρέμματα. Αυτοί είναι οι: Τζον Τζέραλντ (που έχει υπάρξει στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Γκαρ Χόλοχαν (διευθυντής της UIA-Sports & Leisure Group), Νίκος Φιντικάκης (μέλος του Συμβουλίου της UIA και δ/ντής του Προγράμματος UIA –ARES «Αρχιτεκτονική και Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»), Αντώνης Μαούνης (πρόεδρος του Δ.Σ του τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ), Νίκος Μπελαβίλας (δ/ντής του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Τμήματος Αρχιτέκτων του ΕΜΠ) και Ηλίας Αποστολίδης (δασολόγος).

Το περιστατικό με την... μπουλντόζα και το σενάριο για Λεωφόρο

Και εκεί που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση μία μπουλντόζα, έκανε την εμφάνισή της έξω από το Δημαρχείο. ΟΙ φίλαθλοι της ΑΕΚ αυθόρμητα άρχισαν να χειροκροτούν και να λένε στον χειριστή να κάνει αναστροφή και να πάει προς το γήπεδο. «Πας σε λάθος κατεύθυνση. Από εκεί πρέπει να πας», τους τόνιζαν σχετικά. Επίσης σύμφωνα με σενάριο που διέρρευσε οι ξένοι μελετητές που βρέθηκαν στον Δήμο είχαν τσεκάρει πριν την Λεωφόρο για να διαπιστώσουν το πως είναι ένα γήπεδο σε κατοικημένη περιοχή.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα