Κοντονής: «Θα καταλήξουμε σε συμφωνία με FIFA και UEFA» (gTV)

Νίκος Μαρούδας
Κοντονής: «Θα καταλήξουμε σε συμφωνία με FIFA και UEFA» (gTV)

bet365

Ο Σταύρος Κοντονής αποχώρησε ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τους ποδοσφαιρικούς φορείς και τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, εκφράζοντας αισιοδοξία για συμφωνία. Διαβάστε όλες τις δηλώσεις και δείτε Video.

Η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον νέεο ΓΓΑ, Ιούλιο Συναδινό, τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA αλλά και της ελληνικής Ομοσπονδίας ξεκίνησε περίπου στις 17:00 και μετά από σχεδόν δύο ώρες, ο Υφυπουργός αποχώρησε για να πάει στη Βουλή. Φεύγοντας, έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο κύριος Κοντονής τόνισε ότι η κουβέντα έγινε σε καλό κλίμα, ανέφερε ότι ζήτησε βοήθεια από FIFA και UEFA και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα που θέλει να περάσει. Μισή ώρα αργότερα, ολοκληρώθηκε και η σύσκεψη.

«Συναντήσαμε σήμερα την ΕΠΟ και τις διεθνείς Ομοσπονδίες, UEFA και FIFA, στις οποίες είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε και τις πτυχές του Νομοσχεδίου με τα επείγοντα μέτρα κατά της βίας, το οποίο δώσαμε στη δημοσιότητα, και ήδη έχει πάρει την διαδικασία κατάθεσης στη Βουλή των Ελλήνων.

Υπήρξαν ερωτήσεις σχετικά με το Νομοσχέδιο αυτό και αντιλαμβάνεστε ότι από τη μεριά μας ήταν διεξοδικές οι απαντήσεις οι οποίες δόθηκαν. Εκφράσαμε την πρόθεση να μας βοηθήσει η UEFA και η FIFA στα ζητήματα τα οποία είναι ανοιχτά στον ελληνικό αθλητισμό και νομίζω ότι η συζήτηση είναι εποικοδομητική και θα οδηγηθούμε σε συμφωνία στις 30 Απριλίου.

Εκθέσαμε όλες τις πτυχές του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, δεχτήκαμε ερωτήσεις και απαντήσαμε διεξοδικά στα πάντα. Η συζήτηση για τα αμιγώς τεχνικά θέματα που προέκυψαν συνεχίζεται.

Ζητήσαμε τη βοήθεια των διεθνών ομοσπονδιών και πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε σε συμφωνία ως τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των επαφών. Όλοι ενδιαφερόμαστε για το καλό του αθλητισμού και τα μέτρα που προωθούμε έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του. Κανένας δεν προσπαθεί να κάνει κάτι εν κρυπτώ. Χρειάζεται συνεργασία και εμείς πιστεύουμε στο διάλογο. Δεν επιθυμούμε ρήξεις και μονομερείς ενέργειες».

Σε ότι αφορά το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, ο κ. Κοντονής τόνισε: «Συζητήσαμε το θέμα του εκδημοκρατισμού των ομοσπονδιών μέσω της αλλαγής του εκλογικού συστήματος. Αυτό το κάναμε για λόγους διαφάνειας και αξιοπιστίας και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε θετικά συμπεράσματα».

Ενώ για τα πρόστιμα, ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε: «Πρόκειται για διοικητικά μέτρα. Δεν τίθενται σε συζήτηση αυτά.. Τα πειθαρχικά μέτρα θα τα παίρνουν οι ίδιοι. Το κράτος, όμως, δεν μπορεί ν' απόσχει από δράσεις που γίνονται σε δημόσιους χώρους, ούτε οι ΠΑΕ μπορούν να πιστεύουν ότι θα δρουν ανέλεγκτες. Είμαι βέβαιος πως θα καταλήξουμε σε συμφωνία».

Διαβάστε τις αιχμές του για τα επεισόδια στο χάντμπολ

Θεοδωρίδης: «Υπάρχουν διαφορές, είμαι αισιόδοξος»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε μετά τη συνάντηση με τον κ. Κοντονή, την ΕΠΟ και την FIFA, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, Θοδωρής Θεοδωρίδης. Ο Έλληνας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, δεν έκρυψε ωστόσο το γεγονός πωα υπήρξαν διαφορές, οι οποίες δεν ξεκαθάρισε αν είναι μεγάλες ή μικρές, τονίζοντας μόνο πως το επόμενο δεκαήμερο θα αποσταλούν προτάσεις στην ΕΠΟ με μοναδικό στόχο την διατήρηση του αυτοδιοίκητου.

«Είχαμε μια συζήτηση με την Ομοσπονδία, όπως είπε και ο συνάδελφός μου από την FIFA, το επόμενο δεκαήμερο θα επανέλθουμε με τα ερωτήματα που έχουμε πάνω στις θέσεις της Κυβέρνησης και αυτή η ομάδα εργασίας έχει μπροστά της άλλες σαράντα μέρες για να κοιτάξει και να προτείνει το καλύτερο που μπορεί να γίνει σε αυτά τα ζητήματα που έχουν τεθεί πάντα προστατεύοντας το αυτοδιοίκητο», ήταν το σχόλιο του Θεοδωρίδη αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης.

Σε ερώτηση για το κλίμα που υπήρχε στη συνάντηση, είπε: «Δεν είναι θέμα αν υπήρχαν κόκκινες γραμμές. Το κλίμα ήταν συναινετικό και από τις τέσσερις πλευρές. Εγώ θέλω να είμαι πάντα αισιόδοξος, είμαι στη χώρα μου και θέλω να είμαι αισιόδοξος».

Αναφερόμενος αν UEFA και FIFA ζήτησαν αλλαγές στο αθλητικό νομοσχέδιο που έχει παρουσιαστεί, ο κ. Θεοδωρίδης, τόνισε: «Κάναμε κάποια σχόλια πάνω σε αυτό, μπορεί να είναι κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να αλλάξουν και θα στείλουμε κάποια ερωτήματα. Από εκεί και πέρα θέλω να είμαι αισιόδοξος».

Σε ότι αφορά το το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και αν αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση, ξεκαθάρισε: «Είναι σαφέστερα πιο επείγον το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, απ' ότι όσα θα έχουμε στην διαδρομή. Θεωρώ ότι μέσα σε 40 μέρες μπορεί να βγουν και άλλα θέματα, συζητήσαμε, χωρίς να μπούμε στην ουσία του θέματος».

Στο τέλος, για το γεγονός πως ο κ. Κοντονής μίλησε για συμφωνία ενώ ο ίδιος για κάποιες διαφορές, σχολίασε: «Εμείς είπαμε ότι κάναμε κάποια σχόλια και πλέον θα στείλουμε και γραπτά κάποιες προτάσεις για τη συνέχεια. Μπορεί οι διαφορές να είναι μικρές, μπορεί και να είναι μεγάλες, θα το δούμε στη συνέχεια. Θέλω να είμαι αισιόδοξος γιατί είμαι στη χώρα μου.

Ρεζνά: «Ελπίζω σε συμφωνία, να μην πληγεί το αυτοδιοίκητο»

Ο Τιερί Ρεζνά, εκπροσώπησε την FIFA στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργίο Αθλητισμού. Ο κ. Ρεζνά, τόνισε στις δηλώσεις του πως συζητήθηκαν όλα τα θέματα που... πονάνε την Ελλάδα, τόνισε πως ελπίζει να υπάρξει συμφωνία, ενώ ξεκαθάρισε και εκείνος πως δεν πρέπει με τίποτα να πληγεί το αυτοδιοίκητο.

«Είχαμε μια νέα συνομιλία μαζί με τους συναδέλφους μου από την UEFA, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και με τον Υπουργό Αθλητισμού. Υπάρχουν κάποια θέματα εδώ σε αυτή την χώρα και συζητήσαμε γι’ αυτά: για την ασφάλεια, τη βία, τους στημένους αγώνες, τους διαιτητές και για τη σημασία που έχει η αυτονομία του ποδοσφαίρου, η αυτο-διακυβέρνησή του και η μη παρέμβαση στο μάνατζμέντ του. Αυτή είναι μια αρχή που η FIFA και η UEFA υπερασπίζονται σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Είδαμε το πρώτο προσχέδιο με τα μέτρα κατά της βίας, το σχολιάσαμε, ο Υπουργός εξήγησε το σκεπτικό του και συμφωνήσαμε ότι θα στείλουμε σχόλια σε 10 μέρες, όταν τα δούμε προσεχτικά. Στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε τη συζήτηση κι ελπίζουμε ότι θα έρθουμε σε μια κοινή συμφωνία, όπου και θα ληφθούν μέτρα, αλλά και δεν θα πληγεί το αυτοδιοίκητο», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της FIFA.

Γκιρτζίκης: «Να μελετήσουμε το νομοσχέδιο και να συμφωνήσουμε»

«Ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση του Υπουργού με παρούσα της UEFA και FIFA. Ήταν υποχρέωσή μας να έρθουμε να συζητήσουμε για το νόμο τον οποίον θα δούμε στη συνέχεια μέχρι να πάει στη Βουλή για ψήφιση. Θα ακουστούν απόψεις γραπτώς σε πρώτη φάση της FIFA, της UEFA και της Ομοσπονδίας. Θέλει χρόνο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο, τόνισε: «Είναι ένα νομοσχέδιο που ούτε καν προλάβαμε να δούμε. Εγώ ήμουν με την Εθνική ομάδα. Χρειάζεται λίγος χρόνος να το δούμε για να εκφράσουμε την άποψή μας πάνω σε όλα τα άρθρα. Υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στη συνέχεια μέχρι να εξαντλήσουμε τα όρια διαπραγμάτευσης και συμφωνίας που απασχολούν το ποδόσφαιρο».

Ο κ. Γκιρτζίκης, σε ερώτηση για τις διαφορές που υπήρξαν και αν αυτές ήταν σημαντικές, δεν θέλησε να απαντήσει αν είναι μεγάλες ή μικρές: «Δεν είναι στιγμή να σας πω για διαφωνίες. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Θα εμφανιστούν εγγράφως για να καταλήξουμε εκεί που πρέπει. Θα κατατεθούν οι πρώτες απόψεις και στη συνέχεια θα είμαστε διαθέσιμοι να συναντηθούμε όταν πρέπει. Ο Υπουργός έχει τη δική του άποψη και εμείς τη δική μας και θα τοποθετηθούμε».

Το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ η κύρια διαφορά

Σε πηγαδάκι που είχε με τους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, παραδέχτηκε πως υπήρχαν διαφορές αλλά όχι τόσο στα θέματα του νομοσχεδίου... Η κύρια διαφορά, όπως είπε, ήταν στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, εκεί όπου UEFA και FIFA έχουν κάποιες ενστάσεις, ενώ από πλευράς κυβέρνησης ξεκαθάρισαν πως δεν μπορεί να ισχύσει πλέον η απλή αναλογική...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα