Εθνική ομάδα: Πιστεύουν στο θαύμα οι παίκτες

Εθνική ομάδα: Πιστεύουν στο θαύμα οι παίκτες

Νίκος Ρόλλας
Εθνική ομάδα: Πιστεύουν στο θαύμα οι παίκτες

bet365

«Σκασμένοι»», αλλά όχι «τελειωμένοι» ήταν παίκτες της Εθνικής ομάδας μετά την ισοπαλία στην Βουδαπέστη. «Μπορούμε» το μήνυμα του Μαρκαριάν. ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΡΟΛΛΑΣ.

Η νίκη που ποτέ δεν ήρθε ποτέ στον τελικό της Βουδαπέστης έκανε τον στόχο της πρόκρισης στο Euro 2016 να φαντάζει στους περισσότερους ως ένα μακρινό όνειρο. Και λέμε στους περισσότερους γιατί οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία της Εθνικής δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτή την άποψη...

Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από το κλίμα που έβγαινε μετά το 0-0 με την Ουγγαρία. Άπαντες βέβαια, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο ήταν σκασμένοι, αλλά όλοι συμφωνούσαν πως δεν είναι τελειωμένοι. Και από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη μαθηματικές ελπίδες, έχουν κάθε δικαίωμα να το πιστεύουν...

Πρώτος και καλύτερος ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος ήταν απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά ικανοποιημένος από την εμφάνιση των διεθνών στο πρώτου παιχνίδι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι καλό όμως ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο», έλεγε έξω από το Groupama Arena και συμπλήρωνε: «Εγώ πιστεύω πως μπορούμε ακόμα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν μπορεί η Ουγγαρία να πάει με σερί νίκες ως το τέλος».

Ουσιαστικά πλέον ο στόχος της Εθνικής είναι να προλάβει την Ουγγαρία. Αυτή έχει το προβάδισμα για την 3η θέση και αυτή ουσιαστικά κυνηγάει η Εθνική, στην μάχη για μία θέση στα play off. Για να τα καταφέρει όμως, χρειάζεται να δώσει συνέχεια στην καλή εικόνα που παρουσίασε στην Βουδαπέστη και να την συνδυάσει με την ουσία, δηλαδή με γκολ και νίκη.

«Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τώρα πρέπει να ανεβάζουμε την διάρκεια μας. Να παίζουμε περισσότερο. Τώρα παίξαμε 30-35 καλό ποδόσφαιρο. Στο επόμενο ματς πρέπει να παίξουμε περισσότερο και να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη», έλεγε χαρακτηριστικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Πάντως, στο θέμα της διάρκειας, ένας εκ Ελλήνων διεθνών είπε κάτι πολύ σωστό κατά την διάρκεια της επιστροφής στην Αθήνα: «Ακόμη και όταν ήταν καλά η Εθνική, ποτέ δεν είχαμε κάνει τέτοιο καταιγιστικό 30λεπτο. Ποτέ δεν είχαμε κλείσει τον αντίπαλο στην εστία του και να μην τον αφήνουμε να πάρει ανάσα. Κερδίζαμε όλες τις δεύτερες μπαλιές και εκείνοι δεν μπορούσαν να φτάσουν στην σέντρα.. Και όλα αυτά σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας, όπου εμείς συνηθίζαμε να. κλέβουμε τις νίκες».

Και δεν είχε άδικο σε αυτό που είπε. Ίσως αυτή η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική ομάδα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, να μετρίασε το αίσθημα της απογοήτευσης και να τόνισε αυτό της αισιοδοξίες ενόψει της συνέχειας στα προκριματικά του Euro.

 

EURO Τελευταία Νέα