Η πραγματικότητα του αγώνα της εθνικής

Η πραγματικότητα του αγώνα της εθνικής

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί στο blog του στο gazzetta να δει την πραγματικότητα του αγώνα της Ελλάδας στην Ουγγαρία…

Διαβλέπω μία μεγάλη αισιοδοξία για την εθνική ομάδα και το παιχνίδι της στην Ουγγαρία, λόγω της αλλαγής της τεχνικής ηγεσίας. Μακάρι να επιβεβαιωθεί. Αλλά τα δεδομένα του αγώνα, δεν είναι ευχάριστα. Κι η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, ίσα ίσα είναι πολύ δύσκολη.

Φαίνεται κι από τα αποτελέσματα της Ουγγαρίας στα εντός έδρας παιχνίδια της τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ 2012, του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, αλλά και μέχρι στιγμής στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ 2016. Οι Μαγιάροι εμφανίζονται δυνατοί μέσα στο σπίτι τους.

Έχουν κερδίσει διαδοχικά τις Μολδαβία 2-1, Άγιο Μαρίνο 8-0, Σουηδία 2-1, Τουρκία 3-1, Εσθονία 5-1, Ανδόρα 2-0, Φινλανδία 1-0.

Έχουν φέρει ισοπαλία με τις Φινλανδία 0-0 και Ρουμανία 2-2

Κι έχουν χάσει μόνο από την Ολλανδία 0-4 κι 1-4 κι από τη Βόρεια Ιρλανδία 1-2 (τα διπλά αποτελέσματα με Ολλανδία και Φινλανδία είναι λόγω κλήρωσης στα ίδια γκρουπ προκριματικών φάσεων).

Ουσιαστικά η μοναδική εντός έδρας γκέλα της Ουγγαρίας ήταν η ήττα από τους Ιρλανδούς τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πρώτο τους παιχνίδι στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ. Και να προσέξουμε ότι ως το 80’ η Ουγγαρία κέρδιζε με 1-0…

Γενικά όλα τα παιχνίδια τους τουλάχιστον σε αυτή την προκριματική φάση, κρίνονται στο τελευταίο δεκάλεπτο! Στο 82’ ισοφάρισαν 1-1 στη Ρουμανία και στο 84’ κέρδισαν 1-0 εντός έδρας τη Φινλανδία!

Με αυτά τα δεδομένα και με την Ουγγαρία εντός έδρας να έχει κερδίσει Σουηδία και Τουρκία, αλλά και έχοντας φέρει ισοπαλία με τη Ρουμανία, νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν θα είναι εύκολο να κερδίσει η Ελλάδα απόψε.

Από την άλλη, η εθνική μας ένα θετικό αποτέλεσμα έχει φέρει σε αυτά τα προκριματικά κι αυτό ήταν εκτός έδρας, το 1-1 στη Φινλανδία, στο μοναδικό παιχνίδι, στο οποίο προοηγηθήκαμε. Αντίθετα, εντός έδρας έχουμε μόνο ήττες, σε παιχνίδια στα οποία δεχθήκαμε πάντοτε πρώτοι γκολ.

Διαιτητής; Ο Ρώσος Καράσεφ έχει «παρελθόν» το Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0. Η λογική λέει ότι δεν θα έχει δεύτερο…χειρουργείο μέσα σε λίγους μήνες.Έχει ενδιαφέρον ότι σφυρίζει για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν επίσημο αγώνα εθνικών ομάδων! Την δε εθνική μας, Ρώσος διαιτητής έχει να την παίξει πάρα πολλά χρόνια!

Ο Θεός (του ποδοσφαίρου) κι η ψυχή του!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.