Βασικός και θετικός στο Ολλανδία - Τουρκία ο Αφελάι

Δημήτρης Τομαράς
Βασικός και θετικός στο Ολλανδία - Τουρκία ο Αφελάι

bet365

Ο Ιμπραϊμ Αφελάι χρίστηκε βασικός στο εντός έδρας παιχνίδι της Ολλανδίας με την Τουρκία για τα προκριματικά του Euro. Πραγματοποίησε μάλιστα καλή παρουσία.

Ο άσος των Πειραιωτών σε αντίθεση με άλλα ματς όπου χρησιμοποιήθηκε στον άξονα, πέρασε στο ματς ως δεξιός εξτρέμ. Ο Αφελάι ήταν βασικός με την Ολλανδία στην αναμέτρηση με την Τουρκία στο Άμστερνταμ για τα προκριματικά του Euro στο 4-3-3 του Γκούς Χίντινκ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σίλεσεν, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ντερ Βιλ, Ντε Βρέι, Μάρτινς και Μπλιντ. Στον άξονα ήταν ο Ντε Γιόνγκ με τον Βαινάλντουμ έξω δεξιά και τον Σνάιντερ έξω αριστερά.

Τα δύο εξτρέμ ήταν δεξιά ο Αφελάι και αριστερά ο Ντεπάι και φορ ο Χούντελαρ. Ο Αφελάι ήταν ιδιαίτερα θετικός, βγάζοντας όλο το ματς. Στο Α' ημίχρονο είχε 3-4 καλές πλαγιοκοπήσεις αλλά και μπαλιές. Στο Β' μέρος μετά τις αλλαγές που έγιναν έπαιξε έξω δεξιά, κάτι που έχει συμβεί ξανά. Και άλλες φορές έχει παίξει ως εσωτερικός μέσος. Είχε και ένα καλό σουτ στο 59', που αποκρούστηκε δύσκολα. Γενικά είχε καλό πρόσημο στον αγώνα.

 

EURO Τελευταία Νέα