«Βυσσινί» φωτιά κι αυτοκτονία!

«Βυσσινί» φωτιά κι αυτοκτονία!

bet365

«Φωτιά» στα πλέι οφ έβαλε η Καλαμαριά, που απέσπασε ισοπαλία από την Λαμία και έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΛ να ελπίζει, αν και θα πρέπει να περάσει από το Καυτανζόγλειο. «Γκέλαρε» ο Ηρακλής, στα πλέι οφ με ανατροπή ο Βόλος, ανάσα για Πιερικό.

Λαμία - Απόλλων 1926 1-1
Ιδανικός αυτόχειρας αποδεικνύεται η Λαμία, η οποία είχε... δεμένη την είσοδο στα πλέι οφ μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, όμως η Καλαμαριά κατάφερε να... βάλει φωτιά, με το τελικό 1-1 να δίνει την δυνατότητα στην ΑΕΛ με νίκη στα Καυτατζόγλειο να διεκδικήσει αυτή την άνοδο.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πίεζαν ασφυκτικά, όμως δε μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα των Ποντίων, με τον Βρονταρά να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Αυτό, μέχρι και το 70' όταν ο νεοεισελθών Ανρί Καμαρά με ένα φανταστικό γυριστό κατάφερε να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Όλα έδειχναν πως η υπόθεση των πλέι οφ θα ξεκαθάριζε από σήμερα, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη άποψη. Σε μία κόντρα και μετά από λάθη στην περιοχή της Λαμίας, ο Φιγκερόα κατάφερε να σκοράρει μέσα από την περιοχή και να τα φέρει όλα... τούμπα.

Η Λαμία πίεσε, είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκούρμα και δοκάρι σε κενή εστία με τον Καμαρά, όμως δεν πήρε ξανά το προβάδισμα και έτσι άφησε την τύχη της στα χέρια της ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» με νίκη στην τελευταία αγωνιστική,στην έδρα του Ηρακλή, μπορούν να εκμεταλλευτούν το ρεπό της Λαμία και να πάρουν αυτοί το εισιτήριο των πλέι οφ.

ΛΑΜΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Γεωργίου, Λεάντρο, Κακαράς, Ρεπετσάς, Αναστασόπουλος, Βασιλόγιαννης, Πέρεθ, Ντελέκος, Τζ. Καμαρά, Γιενγκά, Γκούρμα.

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 (Μάκης Δανδίκας): Βρονταράς, Δήμου, Κατσιαρός, Βαγγελόπουλος, Θ. Παπαδόπουλος, Χατζηλιάδης, Μπιτσάκος, Παναγιωτούδης, Τσούτσης, Β. Παπαδόπουλος, Φιγκερόα.

Λάρισα – Ζάκυνθος 2-0

Μεγάλη νίκη για τη Λάρισα, που μετά το 2-0 επί της Ζακύνθου έχει την τύχη στα χέρια της και με νίκη στην τελευταία αγωνιστική μπαίνει στα πλέι οφ.

Η Λάρισα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με εμφανή την θέληση να κυριαρχήσει στο ματς. Αυτό και έγινε από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 6' χάθηκε η πρώτη μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων, όταν ο Καρανίκας βρήκε τον Σέρτζιο, ο οποίος με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Έντεκα λεπτά αργότερα, νέα μεγάλη ευκαιρία για την Λάρισα, με τον Ελιομάρ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Καλλιβωκά, αλλά το πλασέ του ήταν πολύ αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Πολίτη.

Πρώτη και μοναδική καλή στιγμή της Ζακύνθου στο πρώτο μέρος ήταν στο 27'. Ο Κυριακίδης έκλεψε και βγήκε στην κόντρα, αλλά σταμάτησε την προσπάθειά του έξω από την περιοχή με ένα ωραίο σουτ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία του Αποστολίδη.

Ακόμα πιο επιθετική στην επανάληψη η Λάρισα, που ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να κρατήσει τις ελπίδες της για τα πλέι οφ. Έτσι, κατάφερε στο 51' να φτάσει στο γκολ μετά από ένα λάθος της άμυνας της Ζακύνθου, με τον Πινδώνη από τα αριστερά να κάνει το γύρισμα εκεί που ερχόταν ο Νεμπεγλέρας και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να μην μπορούν να συνέλθουν από το τέρμα που δέχτηκαν και έτσι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο την Λάρισα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΛ να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα με τον Μπόγιοβιτς στο 77' με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από μπαλιά του Νεμπεγλέρα. Τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν για την Ζάκυνθο, όταν στο 85' ο Πιτταράς μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει.

Αυτή η νίκη δίνει στη Λάρισα μια τεράστια ευκαιρία να μπει στα πλέι οφ. Αυτό θα γίνει απλά αν κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τον Ηρακλή εκτός έδρας, μιας και η Λαμία έχει ρεπό και η διαφορά είναι στον 1 βαθμό, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να είναι αδιάφορη. Από την άλλη η Ζάκυνθος, δεν τα κατάφερε και παρά την πολύ καλή χρονιά που έκανε τελικά καλείται να δείξει πως αξίζει να παραμείνει στην κατηγορία από τον δρόμο των πλέι άουτ.

ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Δεληζήσης (85' Μπανούσης), Σαρακατσάνος, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σερζίνιο, Ελιομάρ (46' Πινδώνης), Πίντο (69' Γιάντσης), Μπόγιοβιτς.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ντάνι Ακίνο): Πολίτης, Τσοπέλας, Ουνγιαλίδης, Νόνης, Καλλιβωκάς, Κρισμάρεβιτς, Οικονόμου (71' Βυθούλκας), Μπλέτσας, Κυριακίδης, Λέκκας (61' Πιτταράς), Κρολ (82' Αποστόλου).

Αγροτικός Αστέρας - Ηρακλής 1-1
Πολύτιμο βαθμό για την συμμετοχή του στα πλέι άουτ και την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού απέσπασε από τον Ηρακλή ο Αγροτικός Αστέρας, αφού το 1-1 στον Εύοσμο του δίνει πλεονέκτημα κόντρα στον Απόλλωνα την τελευταία αγωνιστική, με την ισοπαλία να του είναι πλέον αρκετή.

Ο Γηραιός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως αυτός που άνοιξε το σκορ ήταν ο Αγροτικός Αστέρας, που με τον Πάτο στο 57'. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 75'με τον πρώτο σκόρερ του ομίλου Λουκίνα να πετυχαίνει ακόμα ένα τέρμα, γράφοντας έτσι και το τελικό σκορ.

Η ισοπαλία αυτή, είναι... βάλσαμο για τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ από την άλλη, ο Γηραιός δεν επηρεάζεται, αφού μετά την γκέλα της Λαμίας, η απώλεια δεν του στοιχίζει στην βαθμολογία του στα πλέι οφ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤ. (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης, Χιντζίδης, Καραντασιάδης, Καπίας, Πατό (82' Βελλίνης), Σαμουηλίδης, Στεφανίδης (90'+1' Μίλιτς), Ναστέφσκι (66' Αθανασιάδης), Καρακατσάνης, Γεωργιάδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς (53' Βαλεριάνος), Καρασαλίδης, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κυριακίδης, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (72' Πασάς), Σιατραβάνης, Κάσσος (63' Λουκίνας), Περόνε.

Εθνικός Σερρών - Ολυμπιακός Βόλου 1-2
Αν και τα βρήκε σκούρα, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να επικρατήσει του υποβιβασμένου Εθνικού στις Σέρρες με ανατροπή (1-2) και σφράγισε την συμμετοχή του στα πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι, εκμεταλλεύτηκαν την βροχή που βάρυνε τον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, χωρίς ρυθμό δηλαδή, ενώ ευτύχησαν να πάρουν και το προβάδισμα από νωρίς με δράστη τον Τσιλούλη στο 7'.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να πιέσουν, αφού η νίκη ήταν ζωτικής σημασίας, κόντρα σε έναν υποβιβασμένο και αδιάφορο βαθμολογικά αντίπαλο. Έστω και χωρίς να πιάσουν την τρομερή απόδοση και παρά την αποβολή του Τριανταφυλλάκου στο 57', κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο.

Την αρχή έκανε ο Διαμαντόπουλος στο 68' με κεφαλιά, ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε δέκα λεπτά αργότερα ο Μπεριάν, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να αποβάλλεται, μάλιστα, στις καθυστερήσεις. Η νίκη αυτή εξασφάλισε στον Ολυμπιακό Βόλου την είσοδό του στα πλέι οφ, ενώ θα έχει την ευκαιρία να μπει και με βαθμό, αν κλείσει την σεζόν με νίκη κόντρα στην ΑΣΑ.

ΕΘΝ. ΣΕΡΡΩΝ (Αλέξης Αλεξίου): Γούπος, Σαββίδης, Δέντσας, Κορνελάτος (70' Παναγιωτίδης), Δούμτσιος (73' Κρουσταλέλης), Τσιλούλης, Μπλέντι, Αγγελίδης, Ελευθεριάδης, Κοντσίδης, Κρεββατάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Μπαλντοβαλίεφ, Μπεριάν (82' Καρράς), Ζέρης, Μπουτζίκος, Μπάρμπας (65' Μακρυδημήτρης), Ρόκας, Σκοπελίτης (59' Διαμαντόπουλος), Ιντζίδης, Θέος, Τριανταφυλλάκος

Πιερικός – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

Νίκη-προσπέραση για τον Πιερικό κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Η ομάδα της Κατερίνης επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Αναγέννησης και έφτασε στην 6η θέση, δηλαδή στην δεύτερη των πλέι άουτ.

Ωραίο παιχνίδι στην Κατερίνη, με τον Πιερικό να μπαίνει πιο δυνατά και να χάνει την πρώτη καλή στιγμή στο 4', όταν ο Μυστακίδης προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ! Η Αναγέννηση απάντησε, στο 18' με τον Πέεφ από καλή θέση να κάνει το σουτ, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ. Τελικά το γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους στο 40'.

Ο Λαμπάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας από την σέντρα του Τσουμάγκα και με σουτ δεν αστόχησε για το 1-0 της ομάδας του που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Αναγέννηση να μένει με δέκα ποδοσφαιριστές. Στην ίδια φάση ο Σάββας είδε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε! Την πρώτη για φάουλ στον Γιαννούλη και την δεύτερη για διαμαρτυρία στον διαιτητή. Έτσι, τα πράγματα για την ομάδα της Καρδίτσας έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, με τον Πιερικό να έχει τον έλεγχο αλλά να μην απειλεί ιδιαίτερα.

Τελικά το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και έτσι οι δύο ομάδες την τελευταία αγωνιστική θα ψάξουν τη νίκη ώστε να ξεκινήσουν με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στα πλέι άουτ.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Θωμάς Γράφας): Παπατολίκας, Καρτσαμπάς, Καραγιαννίδης, Λαμπάκης, Ντόσης, Τσιάρας, Τσουμάγκας (74' Παλιάτσιος), Μυστακίδης (50' Μπαξεβάνος), Γιαννούλης (87' Κατσιαμήτας), Μπουζούκης, Σταματής.

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Γκουγκούδης, Παπαργυρίου (66' Τζάνης), Φωτιάς, Σάββας, Σαΐν, Βουτσιάς (62' Γεωργακόπουλος), Κουλίδης, Μπιτέλης, Τζέκος (77' Παναγιωτόπουλος), Πέεφ.

Φωκικός - Τύρναβος 4-1
Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον υποβιβασμένο Φωκικό, που έπαιξε χωρίς άγχος κόντρα στον Τύρναβο και κατάφερε να επικρατήσει με το εμφατικό 4-1, βάζοντας σε... μπελάδες τους Θεσσαλούς.

Γεωργουσόπουλος και Ζαχαρόπουλος αιφνιδίασαν τον Τύρναβο στο 30' και το 37', με τον Πολυχρονμάκη στην επανάληψη να δίνει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

Ο Τύρναβος κατάφερε να μειώσει προσωρινά με τον Ποκάνγκ, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, αφού στην τελευταία φάση του αγώνα ο Καλλέργης κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, γράφοντας έτσι το τελικό 4-1.

ΦΩΚΙΚΟΣ (Αχιλλέας Μανέτας): Αμουτζάκης, Δημητρίου, Ντάφλας (46' Κυριακάκης), Καλλέργης, Γεωργουσόπουλος (79' Ζαρκάδας), Ευαγγελιδάκης, Ζαχαρόπουλος, Πολυχρονάκης, Μεγάλος (70' Χαλιώτης), Ντούνης, Χαντάκιας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πρίφτη, Λαμπρόπουλος, Ντατίδης (59' Αλεξίου), Σουλιώτης, Παληγεώργος, Στεργιανός, Ποκόνγκ, Κυριάκος (46' Ότα), Γκούρτσας, Γεωργίου Δημητρίου (46' Ιβάνίδης).

Αποτελέσματα:

Αγροτικός Αστ. - Ηρακλής1-1
Λαμία - Απόλλων 1926 1-1
Φωκικός - Τύρναβος 4-1
ΑΕΛ - Ζάκυνθος 2-0
Εθ. Σερρών - Ολυμπιακός Β. 1-2
Πιερικός - Αν. Καρδίτσας 1-0

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα