Η ιστόρια του Βλάνταν Μιλοσάβλιεφ

Αντώνης Σαούλης
Η ιστόρια του Βλάνταν Μιλοσάβλιεφ

bet365

Ο Βλάνταν Μιλοσάβλιεφ γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλια του Ματέο και το gazzetta.gr γράφει για την φιλία του με τον Μίλαν Μπάρος, τον Ερυθρό Αστέρα και τα όσα είπε στον Γιακουμάκη πριν το γκολ στο Αγρίνιο.

Από μικρό παιδί έμαθε πως πρέπει να έχει το κατάλληλο κονέ για να προχωρήσει. Για να κάνει καριέρα. Καλό το ταλέντο αλλά εάν δεν έχει μάνατζερ πως να γίνεις γνωστός. Πως να προχωρήσεις. Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις. Εάν σε λένε Μέσι για παράδειγμα και μπορείς να ντριμπλάρεις όλη την αντίπαλη ομάδα σε ηλικία 12 ετών, τότε δεν χρειάζεσαι ατζέντη. Επειδή όμως... Μέσι(δες) είναι ελάχιστοι τότε στην βιομηχανία του ποδοσφαίρου θα χρειαστείς και μάνατζερ.

Ο Βλάνταν Μιλοσάβλιεφ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Ερυθρό Αστέρα. Τι άλλο να ζητήσει ένα πιτσιρίκι στην Σερβία. Η τον Ερυθρό Αστέρα ή την Παρτιζάν. Ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας δεν διαφέρει σε τίποτα με οποιοδήποτε άλλο μεγάλο σύλλογο στην Ευρώπη σε ότι έχει να κάνει με τα πιτσιρίκια. Πως ένας 17χρονος να μπει στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ αν δεν τον λένε Ραούλ; Πως ένας 18χρονος να κάνει το ίδιο στην Γιουνάιτεντ αν δεν τον λένε Πολ Σκόουλς ή Ντέιβιντ Μπέκαμ;

Ευτυχώς για τον ίδιο τον Βλάνταν το κατάλαβε νωρίς και μόνος του. «Δεν είχα καλό μάνατζερ. Ηξερα πως δεν πρόκειται να παίξω ποτέ ποδόσφαιρο στην πρώτη ομάδα του Ερυθρού Αστέρα. Τους ζήτησα να μου λύσουν το συμβόλαιο. Και το έκαναν. Δεν το μετάνιωσα κοιτώντας τελικά τι έκανα», διηγείται ο Σέρβος εξτρέμ. Η περιπέτεια με τον Ερυθρό Αστέρα δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε. Εφτιαξε βαλίτσες για την Τσέχια. Μία πρόταση από την Καρβίνα τον περίμενε για την δεύτερη κατηγορία.

«Πήρα την απόφαση μόνος μου. Δεν ήξερα πραγματικά τι θα συναντούσα αλλά το ένστικτό μου μ' έστειλε εκεί». Ολα πήραν τον δρόμο τους. Εκτός του ότι άρχισε να φτιάχνει το (ποδοσφαιρικό) όνομά του, ο Βλάνταν γνώρισε και την γυναίκα της ζωής του. Την Ρετζίνα. Τρία χρόνια στην Καρβίνα ήταν αρκετά για να το μάθουν οι... καλές ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Στην αρχή ως δανεικός στην Βικτόρια Ζιζκόφ και στην συνέχεια ως ελεύθερος στην Μπάνικ Οστράβα.

«Η Μπάνικ Οστράβα είναι πραγματικά μεγάλος σύλλογος. Εχει τους καλύτερους φιλάθλους στην Τσεχία. Ηταν μία απίστευτη εμπειρία για μένα», πρόσθεσε ο Βλάνταν. Εκεί ο Μιλοσάβλιεφ γνώρισε τον Μίλαν Μπάρος. Ο Βλάνταν άρχιζε να φαίνεται περισσότερο γιατί έβγαζε περισσότερες ασίστ στον Μπάρος. Μάλιστα ο ίδιος ο Σέρβος το περιγράφει με καμάρι. «Με βοήθησε πολύ να έχω τον Μπάρος στην ομάδα μου. Του έβγαλα και κάποιες ασίστ... Ηταν ωραίες οι στιγμές στην Μπάνικ».

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Πως προέκυψε όμως η Ελλάδα στη ζωή του; Είπαμε εάν βρεις το κατάλληλο κονέ θα κάνεις και την σωστή μεταγραφή. Και το σωστό είναι ότι πιστεύεις εσύ για την καριέρα σου. Ετσι και ο Βλάνταν. Ο φίλος του Μίλαν Ρεσάν τον έφερε σ' επαφή με τον γνωστό ατζέντη Μπόρισλαβ Τσβιγιάνοβιτς ο οποίος κάνει δουλειές στην Ελλάδα. Ετσι κι έγινε...

«Οταν ήρθε η πρόταση από την Ελλάδα και τον Λεβαδειακό δε την σκέφτηκα. Στην Ελλάδα το πρωτάθλημα είναι καλύτερο από αυτό της Τσεχίας. Και ο Λεβαδειακός ίσως να ήταν ένα σκαλοπάτι για ν' ανέβω στο επόμενο», συνέχισε ο Βλάνταν. Η Ρετζίνα έφτιαξε βαλίτσες για Ελλάδα. Αυτή την φορά ο Βλάνταν έπρεπε να φροντίσει και για τον μικρό του γιο. Τον Ματέο.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Προφανώς και δεν ήταν το πρώτο του γκολ με τον Λεβαδειακό. Για την ώρα είναι το τελευταίο του. Και ίσως το πιο σημαντικό στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα της Λιβαδειάς για να παραμείνει στην κατηγορία. Ούτε βεβαία ήταν και εντυπωσιακό. Απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο είχε φανταστεί την φάση πολύ πιο πριν στο μυαλό του...

«Είχα δει ότι η άμυνα του Παναιτωλικού έπαιζε πολύ ψηλά. Λίγο πριν το κόρνερ φώναξα τον Γιακουμάκη κοντά μου. Του είπα ένα πράγμα. “Οταν θα πάρεις την μπάλα go, go, go, go”», είπε ο Μιλοσάβλιεφ για να προσθέσει «όντως ο Πέτρος έκανε μια εξαιρετική κούρσα εκεί του φώναξα δυνατά στα ελληνικά: “Στο δεύτερο”. Αυτό ήταν».

ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΜΑΤΕΟ
Πως περνάει όμως στην Λιβαδειά και στην Ελλάδα; Απολαμβάνει κάθε του μέρα. Φίλους έχει κάνει μέσα στην μπάλα αλλά κολλητούς; Κανέναν. Μόνο έναν. Τον ίδιο του τον γιο. «Ο Ματέο είναι ο κολλητός μου. Ξέρεις πόσες ώρες περνάμε μαζί;»... Σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 26 Μαρτίου) ο γιος του γινεται δύο ετών. Και είπε να τα γιορτάσει με τον κολλητό. Τον πατέρα του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα