Η πτώση του κρητικού ποδοσφαίρου!

Η πτώση του κρητικού ποδοσφαίρου!

bet365

Ο ΟΦΗ παρέδωσε πνεύμα, ενώ Πλατανιάς και Εργοτέλης (κυρίως) μάχονται για την παραμονή τους. Το κρητικό ποδόσφαιρο έπειτα από 39 χρόνια κινδυνεύει να μην εκπροσωπηθεί στη Super League!

Ο ΟΦΗ έγινε η δεύτερη ομάδα μετά τη Νίκη Βόλου που αποχαιρετά πρόωρα την Super League βυθισμένος στην οικονομική κρίση από τα συσσωρευμένα χρέη του.

Οι «Ομιλίτες» προτού φτάσουν στο σημείο μηδέν έγραφαν ιστορία όντας η μοναδική ομάδα της Κρήτης με αδιάλειπτη παρουσία στα μεγάλα σαλόνια.

Ο ΟΦΗ από το 1976 μέχρι το 2009 εκπροσωπούσε επάξια την μεγαλόνησο καταγράφοντας 33 σερί σεζόν σε Α΄ Εθνική/Super League.

Το κενό του από τον υποβιβασμό αλλά και την παραμονή για δύο χρόνια στη Β΄ Εθνική κάλυψε επάξια ο Εργοτέλης. Την σεζόν 2009/10 η έτερη ομάδα του Ηρακλείου κατετάγη στην 11η θέση, ενώ την επόμενη σεζόν τερμάτισε 8η.

Την αγωνιστική περίοδο 2011/12 ο ΟΦΗ επέστρεψε στην φυσική του κατηγορία παραμένοντας μέχρι το προηγούμενο Σάββατο!

Μετά την αδυναμία του ΟΦΗ να συνεχίσει στην Super League και σε συνδυασμό με το γεγονός πως Πλατανιάς και Εργοτέλης βρίσκονται στην διακεκαυμένη ζώνη της βαθμολογίας το ενδεχόμενο την επόμενη σεζόν να μην αγωνίζεται καμία κρητική ομάδα στη μεγάλη κατηγορία φαντάζει ορατό για πρώτη φορά έπειτα από 39 χρόνια.

Την ίδια στιγμή από την Β΄ Εθνική μόνο τα Χανιά θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την προαγωγή τους, ωστόσο η διαφορά τους σε σχέση με τον 3ο του Νότιου Ομίλου, Απόλλωνα Σμύρνης είναι στους εννιά βαθμούς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα