Το νέο... αίμα κάτω από τα γκολπόστ! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Το νέο... αίμα κάτω από τα γκολπόστ! (pics)

bet365

Οι Χουτεσιώτης, Στρέζος και Γιαννιώτης αποτελούν την επόμενη γενιά τερματοφυλάκων στον Ολυμπιακό και για τους οποίους υπάρχει η πρόθεση να πάρουν ευκαιρίες. Διαβάστε στο Gazzetta.gr για την ιστορία του Στρέζου με τον ΠΑΟΚ και τους άλλους δύο κίπερ.

Για αρχή είναι ο Λευτέρης Χουτεσιώτης που αποτελεί ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό σε επίπεδο γκολκίπερ μετά τον Μπάλας Μέγιερι. Ένας παίκτης που απασχόλησε και την ΑΕΛ όταν ήταν στην Σούπερ Λίγκα και άλλους συλλόγους. Είναι ψηλός, με καλή σωματοδομή, πολύ καλά αντανακλαστικά και σημαντική βελτίωση τα τελευταία 2 χρόνια. Από νούμερο 2 γκολκίπερ της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού ανέβασε τον πήχη του ανταγωνισμού για τον βασικό Άρη Βλάχο και μετά έπεσε στα... βαθιά με την παρουσία του στην πρώτη ομάδα.

Γεννήθηκε στις 20/07/1994 και είναι από το Μακρυχώρι Λάρισας. Έκανε φέτος προετοιμασία με την πρώτη ομάδα στο Ζέεφελντ και ενώ από πέρυσι έμπαινε σε αρκετές αποστολές. Φέτος αυτό γινόταν με πιο μεγάλη συχνότητα. Με ύψος 1.92 και 83 κιλά ο Χουτεσιώτης κάτω από τις οδηγίες του Ράντου ανεβάζει διαρκώς στροφές και περιμένει στο άμεσο μέλλον να πάρει την ευκαιρία του με λεπτά συμμετοχής με τους μεγάλους του Ολυμπιακού. Φοράει την φανέλα με το Νο33 και είναι από τους λίγους παίκτες που δεν έχει social media.

Στρέζος: Από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό!

Το story του Γιώργου Στρέζου έχει μπόλικο... παρασκήνιο καθώς ο νεαρός τερματοφύλακας αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Ο γεννημένος το 1995 κίπερ από την περίοδο που έπαιζε στην Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών είχε απασχολήσει τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο Στρέζος προτού κλείσει στον δικέφαλο του Βορρά είχε πάρει μέρος σε τρία καμπ τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής τερματοφυλάκων των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Αγριόγιαννης, τον είχε χαρακτηρίσει ως τον κορυφαίο πορτιέρο της ηλικίας του.

Οι ερυθρόλευκοι τον είχαν τσεκάρει επίσης στην προημιτελική και τελική φάση των αγώνων του παιδικού πρωταθλήματος στον Νομό Πέλλας και ενώ είχαν φιλοξενήσει τον πρόεδρο των Γιαννιτσών, Σάββα Παπαδόπουλο και τον ποδοσφαιριστή με την οικογένειά του στο Ρέντη, έτσι ώστε να δουν τις εγκαταστάσεις. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ λειτουργώντας ταχύτατα και έχοντας στο πλευρό του μέλη της οικογένειας του Στρέζου -που είχαν στενές σχέσεις με την διοίκηση της Ακαδημίας- κατάφερε να κλείσει τον παίκτη.

Στον ΠΑΟΚ ο Στρέζος έμεινε από το 2008 έως το 2013. Το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει δυναμικά στο κόλπο της απόκτησής του και τελικώς να τον κάνει δικό του. Ο Στρέζος ως κίπερ της Κ20 είχε ιδιωτικό συμφωνητικό και όχι συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έπρεπε να ξεκαθαρίσουν το τι ήθελαν να κάνουν με τον παίκτη. Για να μην μείνει ελεύθερος θα έπρεπε να υπογράψει συμβόλαιο.

Κάτι που δεν έγινε ποτέ πράξη. Από το Πάσχα γινόταν επαφές και προσπάθειες, όμως ο Στρέζος εν τέλει κατέληξε στον Ολυμπιακό όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με εξώδικο αλλά ήταν αργά. Οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να δώσουν τροφεία 35.500 ευρώ και να κλείσουν έτσι το deal. Ο Στρέζος από την 2η ομάδα βρέθηκε στην πρώτη και το 2014 έκανε στο Ζέεφελντ την πρώτη του προετοιμασία με τους Πειραιώτες.

Ο ίδιος είναι κατενθουσιασμένος από το γεγονός πως φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού και ενώ έχει ως πρότυπό του τον Ρομπέρτο, από τον οποίο και εκείνος και οι άλλοι νεαροί τερματοφύλακες παίρνουν διαρκώς συμβουλές και μαθαίνουν το πως να δουλεύουν σωστά για να προοδεύσουν. Πριν από μία εβδομάδα ο Στρέζος είχε γράψει στο Instagram του για τον Ισπανό: «Τρομερό συναίσθημα να δουλεύεις μαζί με αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο και γκολκίπερ. @roberto_rj16».

Ο γεννημένος στις 06/07/95 δουλεύει για πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο. Κάτι πρωτόγνωρο για αυτόν. Στην πρώτη του προετοιμασία με τον Ολυμπιακό έκανε βήματα προόδου. Ημέρα με την ημέρα γινόταν όλο και καλύτερος. Έχει ακόμα όμως δουλειά να κάνει για να φτάσει εκεί που θέλει και που πρέπει. Προσόντα για να γίνει ένας καλός γκολκίπερ υπάρχουν. Το θέμα είναι να τα αξιοποιήσει και άλλο και να προχωρήσει. Έχει το Νο72 στην ομάδα.

Γιαννιώτης: Δουλεύει για την αναπλήρωση του χαμένου εδάφους...

Είναι ο... μεγάλος της παρέας αφού είναι γεννημένος το 1992. Φέτος έλαβε μέρος στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ αλλά και στην συνέχεια, όμως ενσωματώθηκε αργότερα καθώς αρχικά επρόκειτο να δοθεί δανεικός. Εάν τον συγκρίνει κανείς με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη διαπιστώνει πως υστέρησε στις προπονήσεις στο Ζέεφελντ. Συγκριτικά με τους Χουτεσιώτη και Στρέζο όμως έχει κάνει περισσότερες προετοιμασίες και έχει παραπάνω παραστάσεις από την πρώτη ομάδα.

Στον Ολυμπιακό όμως τον εκτιμούν πολύ για το κορμί του και το ταλέντο του και τον υπολογίζουν αρκετά αν και αρχικά είχε μείνει πίσω, δουλεύοντας στην συνέχεια για να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης αποκτήθηκε από τον πειραϊκό σύλλογο όταν ήταν σε ηλικία 18 ετών (22 Ιουνίου 2012), υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο. Μετά από σκάουτινγκ οι ερυθρόλευκοι πείστηκαν πως ο τότε πορτιέρο του Εθνικού Γαζώρου ήταν ένας παίκτης στον οποίο άξιζε να επενδύσουν.

Το αρχικό πλάνο τον είχε τρίτο τερματοφύλακα πίσω από τους Μπάλας Μέγιερι και Ρόι Κάρολ ενώ έκανε προπονήσεις με τον Ιβάν Μπάμποβιτς, που έπαιζε στους Νέους. Ακολούθησαν οι δανεισμοί του σε Φωστήρα και ΠΑΣ Γιάννινα για να επιστρέψει φέτος στην ομάδα και να παλέψει για το καλύτερο δυνατό. Έχει ύψος 1.90 μέτρα ενώ πριν από την θητεία του στον Εθνικό Γαζώρου είχε περάσει από τον Ηρακλή. Στον Ολυμπιακό έχει το νούμερο 22. Ένας από τους... κολλητούς του είναι ο Τάσος Παπάζογλου ενώ έχει μεγάλη αγάπη για τα άλογα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα