Ο Περέϊρα και τα 4 αυτογκόλ!

Ο Περέϊρα και τα 4 αυτογκόλ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta μία πρώτη εκτίμηση της πορείας του Περέϊρα στον Ολυμπιακό.

Πλάκα πλάκα αν δεν είχε εκείνη την διαβολοβδομάδα, που του πήγαν όλα στραβά, μα όλα όμως, ο Περέϊρα θα είχε πλησιάσει το…τέλειο στα αποτελέσματά του με τον Ολυμπιακό!

Εκείνη η εβδομάδα, από Πέμπτη σε Πέμπτη, που έπαιξε στο Κίεβο, μετά στη Λεωφόρο και μετά τη ρεβάνς με τη Ντνίπρο στο Καραϊσκάκη. Τρία παιχνίδια, στα οποία…μούτζα να του είχαν ρίξει του Περέϊρα, κάτι θα του πήγαινε καλά-όχι όλα κόντρα! Κι ουσιαστικά το θέμα ήταν τα δύο πρώτα παιχνίδια, αφού στην Ουκρανία χάθηκε κατά βάση η πρόκριση. Δύο παιχνίδια μέσα σε τέσσερις ημέρες (Πέμπτη-Κυριακή), όπου ο Ολυμπιακός έφαγε και τα τέσσερα γκολ από δικούς του παίκτες!!!

Καλά το αυτογκόλ του Μαζουάκου με τον Παναθηναίκό δεν υπάρχει! Δεν το συζητάμε. Αλλά πως μπήκε το άλλο γκολ, του Πέτριτς; Με τον Μιλιβόγεβιτς να γυρίζει την μπάλα με κεφαλιά προς τα πίσω στον παίκτη του ΠΑΟ κι ενώ στο μέτρο από τον Λούκα ήταν ο Σαντάνα και σε καλύτερη θέση να πάρει την κεφαλιά-αλλά προφανώς δε συνεννοήθηκαν οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού, δεν φώναξε ο Σαντάνα, δεν άκουσε ο Μιλιβόγεβιτς…

Στην Ουκρανία; Δεν υπάρχουν τα φάλτσα που πήρε η μπάλα στο σουτ για το 1-0, μετά την επαφή της στον…πισινό του Σαντάνα! Και τι να πεις για το 2-0, που η μπάλα κατευθύνονταν στην αγκαλιά του Ρομπέρτο από το φάουλ-σέντρα σουτ και παρενεβλήθη ο Σιόβας (με την…κοιλιά;) για να αλλάξει πολύ πορεία και να πάει στα δίκτυα.

Όπως δεν υπάρχουν κι οι αποφάσεις εκείνου του διαιτητή, να μη δώσει τα δύο πέναλτι στον Ολυμπιακό, αλλά και να ακυρώσει το κανονικό γκολ του Μήτρογλου!

Και στη Λεωφόρο πολύ εύκολα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να προηγηθεί με τον Ντουρμάζ, οπότε θα βλέπαμε εντελώς άλλο παιχνίδι…

Ακόμη και στη ρεβάνς με τους Ουκρανούς, το σκορ αντί να είναι 2-0 στο 15’, έγινε 1-1 στο 22’, στην πρώτη τελική του αντίπαλου.

Βγάζοντας εκείνη την εβδομάδα, ο Ολυμπιακός με τον Περέϊρα έχει στο πρωτάθλημα οκτώ νίκες και μία ισοπαλία στην Τούμπα (με κυριαρχική εμφάνιση, άξια για διπλό) και μία πρόκριση στο Κύπελλο επί της ΑΕΚ, έστω θρίλερ, λόγω της απόφασης να αλλάξει κατά τα 8/11 την ομάδα στο πρώτο ματς, για λόγους ροτέϊσον. Γιατί πράγματι η ΑΕΚ ήταν πολύ ανταγωνιστική και στα δύο παιχνίδια, αλλά με «κανονική» ενδεκάδα του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη, δε νομίζω ότι το σκορ θα ήταν 1-1. Γνώμη μου.

Ήθελε απλά ο Περέϊρα όχι λίγη τύχη εκείνη την εβδομάδα, αλλά να μην είχε τέτοια απίστευτη γκίνια. Κι ο Ολυμπιακός θα περνούσε στο Γιουρόπα Λιγκ. Κι ούτε στη Λεωφόρο θα έχανε, ακόμη και στο πολεμικό κλίμα. Δεν ξέρω αν θα κέρδιζε, αλλά δεν το συζητάω. Δεν θα έχανε ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό, αν δεν «κάθονταν» το ντέρμπι ανάμεσα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Γνώμη μου.

Ενστάσεις για το θέαμα που βγάζει η ομάδα; Με 13 παιχνίδια μέσα σε ενάμιση μήνα, από την στιγμή που ανέλαβε; Και με τόσο φανερά προβλήματα "δουλειάς", αλλά και με τόσες απουσίες;...

Όμως αγαπητοί, για να είμαι δίκαιος, έτσι είναι η μπάλα. Μία σου παίρνει, μία σου δίνει. Ο Ολυμπιακός στα τρία τελευταία καθοριστικά παιχνίδια, που τα πήρε κι έκανε τη διαφορά σε πρωτάθλημα, αλλά και Κύπελλο, είχε και την μπάλα μαζί του.

Με την ΑΕΚ η πρόκριση ήρθε στο 88’, από το…στήθος του Χάρα. Και ναι μεν νωρίτερα ο Ντοσεβί έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, αλλά προηγουμένως κι ο Μάνταλος μπορούσε να βάλει μπροστά την ΑΕΚ και θα ήταν άλλο παιχνίδι…

Με την Ξάνθη εύκολα θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει ο Καπετάνος (εκεί που τον νίκησε ο Ρομπέρτο) στα μισά του β΄ ημιχρόνου.

Όπως κι ο Αστέρας εύκολα θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, από το α΄ ημίχρονο κιόλας, αλλά κύρια στην εξ επαφής κεφαλιά του Ιγκλέσιας! Το φοβερό; Οι φάσεις Καπετάνου κι Ιγκλέσιας ήταν το ίδιο λεπτό, στο 66’!!!

Απλά, όσο περισσότερο το κυνηγάς ένα ματς, τόσο πιο πιθανό είναι σε βοηθήσει κι η μπάλα…

Και μία σωστή ανάγνωση αυτών των νικηφόρων αγώνων, θα βοηθήσει να συνεχιστούν τα τρίποντα. Διαφορετικά…

Ξέρω ότι πολλοί Ολυμπιακοί θα διαβάσουν και θα πουν «τι λες τώρα», όμως και το παιχνίδι με την Κέρκυρα μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο, όπως και τα προηγούμενα τρία!

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει τέσσερα ματς σε μόλις 12 ημέρες! Για την Κέρκυρα, αντίθετα, θα είναι το 4ο ματς μέσα σε όλο το Μάρτη! Κι όπως την είδα τις προάλλες, στο 1-0 μέσα στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση από την αρχή της σεζόν. Με ψυχολογία στα ύψη από την εξασφάλιση της παραμονής της και με μεγάλη φρεσκάδα.

Αν ο Ολυμπιακός δεν βρει λύσεις γρήγορα, θα «τρέχει» μετά. Κι η Κέρκυρα απ΄ ότι έχω προσέξει, μπαίνει…δαιμονισμένα στα παιχνίδια της.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.