Περέϊρα, ο...ένοχος για το πρόβλημα του ποδοσφαίρου μας!!!

Περέϊρα, ο...ένοχος για το πρόβλημα του ποδοσφαίρου μας!!!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το σκηνικό με το...απόσπασμα στο οποίο έχει στηθεί ο μόλις δύο μηνών προπονητής του Ολυμπιακού.

Εγώ δεν πρόκειται να κρίνω τώρα τον προπονητή Βίτορ Μανουέλ Περέϊρα, αν «κάνει» η, δεν κάνει για τον Ολυμπιακό και πόσο καλός είναι η, δεν είναι. Θα το κάνω του χρόνου, όπως νομίζω ότι έτσι επιτάσσει η ποδοσφαιρική λογική.

Αυτό που όμως ξέρω είναι ότι πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια έρχεται στην Ελλάδα ένας Πορτογάλος τεχνικός σε τέτοια ηλικία, στα 46 χρόνια του, έχοντας προϋπηρεσία δύο ετών στην Πόρτο, με κατακτήσεις ισάριθμων πρωταθλημάτων. Ο μοναδικός άλλος Πορτογάλος που είχε έρθει στην Ελλάδα σε τέτοια ηλικία ήταν ο Φερνάντο Σάντος, προερχόμενος από μία τριετία στην Πόρτο, έχοντας πάρει πρωτάθλημα στην πρώτη σεζόν και χάνοντας τα άλλα δύο από Σπόρτινγκ και Μποαβίστα-στην Ευρώπη δεν είχε καμία σπουδαία διάκριση, όπως δεν είχε κι ο Περέϊρα, που πριν την Ελλάδα είχε κάνει ένα μικρό πέρασμα από το Κατάρ, για τα πετροδόλαρα.

Δεν μπορώ να προβλέψω αν ο Περέϊρα κάνει διαδρομή ανάλογη με του Σάντος, μικρότερη η, μεγαλύτερη.

Αλλά γνωρίζω ότι ο άνθρωπος είναι μόλις δύο μήνες στην Ελλάδα και ήδη τα έχει δει όλα!

Κι ας αφήσουμε κατά μέρος ότι παρέλαβε μία ομάδα που κατά κοινή ομολογία δεν ήταν στα καλύτερά της κι ότι δέχεται πυρά από τον Τύπο, εμάς εννοώ, τους ρεπόρτερ Ολυμπιακού, κάθε, μα κάθε φορά φορά που δεν παίρνει ένα αποτέλεσμα (γιατί έκανε μεγάλο ροτέϊσον στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ, γιατί δεν έβαλε τον Τσόρι και τον Κασάμι στη Λεωφόρο, γιατί δεν έπαιξε πιο επιθετικά στο Κίεβο, γιατί δεν έπαιξε στο τέλος πιο αμυντικά με τη Ντνίπρο να κρατήσει το 2-1 κλπ, κλπ).

Ας δούμε ότι όπου πάει, συναντάει καταστάσεις, ας το πούμε έτσι, τρέλας.

Από το Γεντί Κουλέ, όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να εκτελέσουν αράουτ κι υπήρξαν φαινόμενα ρατσιστικής (σε Μαζουακού) και εθνικιστικής (σε Κασάμι) συμπεριφοράς, έως την Τούμπα, όπου ο Τσόρι ακόμη ευχαριστεί τον Θεό, που το σιδερένιο μπεκ δεν τον βρήκε στο κεφάλι να τον αφήσει ξερό.

Κι από τη Λεωφόρο, όπου πήγε να επιθεωρήσει την εστία και τον περίμενε ένας κουκουλοφόρος να χειρονομεί εναντίον του, ενώ μετά έγινε ολόκληρη εισβολή οπαδών, έως το ΟΑΚΑ, όπου την ώρα που πανηγύριζε ήταν μέσα στο ταρτάν άλλοι κουκουλοφόροι οπαδοί της ΑΕΚ.

Κι αφού τα έχει δει όλα κι ενώ δουλεύει για να πάρει το νταμπλ, έχοντας φοβερά προβλήματα (δύο παίκτες του είναι στα νοσοκομεία, άλλοι δύο έχουν θλάσεις κι ένας πέμπτος κάταγμα), τι γίνεται τώρα; Βγαίνουν οι πάντες και ζητάνε το κεφάλι του επί πίνακι. Απελάστε τον, λέει ο ένας, διώξτε τον, λέει ο άλλος. Τιμωρήστε τον παραδειγματικά, φωνάζει ο τρίτος. Στις... φυλακές, ζητάει ο τέταρτος!!!

Εντάξει ρε παιδιά. Να τον σταυρώσουμε τον Περέϊρα. Αφού ο Πορτογάλος, που βρίσκεται μόλις δύο μήνες στην Ελλάδα είναι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου η, ένα μεγάλο κομμάτι του προβλήματος του ποδοσφαίρου μας, να τον σταυρώσουμε. Αλλά να λυθεί έτσι και το...πρόβλημα, ε;…

Και να σας πω και κάτι. Να συμφωνήσω ότι μπορούσε να φτάσει στους πανηγυρισμούς του μέχρι ένα μέτρο πιο πίσω, εκεί δηλαδή που ήταν οι παίκτες του. Η, ότι δεν υπήρχε λόγος να «απαντήσει» στον κουκουλοφόρο μπροστά στην εστία του Παναθηναϊκού. Αλλά αυτό τι σημαίνει ρε παιδιά; Ότι φταίει ο προπονητής του Ολυμπιακού για όσα έγιναν και του αξίζει όλη αυτή η επίθεση από τον Τύπο; Στο απυρόβλητο δεν πρέπει να είναι κανένας, όμως εδώ με όσα βλέπω, αρχίζω και πιστεύω ότι πραγματικά έχει χαθεί η μπάλα.Ειλικρινά πιστεύει κανένας ότι το πρόβλημά μας είναι ο...Περέϊρα;

Ήρθε ένας άνθρωπος να δουλέψει στην Ελλάδα, έχοντας πάρει δύο πρωταθλήματα με την Πόρτο, είναι δύο μήνες εδώ και θα πέσουμε να τον φάμε; Αυτός είναι ο ένοχος για τα προβλήματα βίας του ελληνικού ποδοσφαίρου; Όχι ρε παιδιά, συγνώμη αλλά δεν είναι έτσι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.