Λαμία - Ζάκυνθος 2-1 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Λαμία - Ζάκυνθος 2-1 (vid)

bet365

Η Λαμία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής στη Football League, επικρατώντας 2-1 της Ζακύνθου και δείχνοντας και πάλι αποφασισμένη να μη χάσει την δεύτερη θέση!

Ακόμα ένα σημαντικό τρίποντο πήρε η Λαμία στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στην Football League κόντρα στη Ζάκυνθο. Η ομάδα της Κεντρικής Ελλάδας επικράτησε με 2-1 της Ζακύνθου και κάπως έτσι κράτησε την δεύτερη θέση και την διαφορά από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στο παιχνίδι που έγινε στη Λαμία λοιπόν, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στο 5' ο Φατιόν έκανε την σέντρα, η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά, αιφνιδίασε τον Ξενοδόχοφ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Ότι δεν έγινε σε εκείνη τη φάση, το είδαμε στο 15' όταν ο Νεόφυτος έβγαλε μια σέντρα από τα αριστερά και ο Αποστόλου στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Λαμία δε σταμάτησε εκεί και κατάφερε να έχει ακόμα μια μεγάλη στιγμή πριν το ημίχρονο, όταν στο 31' το υπέροχο σουτ του Ντελέκου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αφού πρώτα την είχε βρει ο Ξενοδόχοφ.

Ίδια εικόνα και στην έναρξη της επανάληψης, με την Λαμία να φτάνει και σε δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 51' ο Πέρεθ εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα της Ζακύνθου αδράνησε, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ρέπετσας με δυνατό σουτ έκανε το 2-0. Από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και βγήκαν μπροστά ψάχνοντας το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 61', όταν ο Παπαδημητρίου έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, με τον Αποστόλου όμως να μην προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το 2-1, όταν ο Λέκκας έκανε το σουτ, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Μπλάζιτς, αυτός την έχασε από τα χέρια του και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του. Αυτό το γκολ έδωσε και το έναυσμα στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν ότι μπορούν και το 2-2.

Έτσι, ανέβηκαν μαζικά στην επίθεση και έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 73', όταν ο Λέκκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, Αποστόλου και ακόμα ένας συμπαίκτης του δεν μπόρεσαν αν και μόνοι τους να βρουν την μπάλα με το κεφάλι και έτσι αυτή έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ζακύνθου μετά το 2-1 να ισοφαρίσει. Τελικά η Λαμία κατάφερε να πάρει τη νίκη μετά την ήττα στο ντέρμπι του Βόλου, ενώ η Ζάκυνθος έμεινε και πάλι μακριά από τις νίκες και πλέον καλείται να βρει τον καλό της εαυτό αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ.

ΛΑΜΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Κωστόπουλος, Ρεπετσάς, Κακαράς, Φατιόν, Πέρεθ, Ομπράντοβιτς, Ντελέκος (40' Αντωνόπουλος), Αν. Καμαρά (90' Σωτηράκος), Νεόφυτος (82' Νικλητσιώτης).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ντάνι Ακίνο): Ξενοδόχοφ, Καλλιβωκάς, Νόνης, Μπλέτσας (46' Στασινόπουλος), Τσόπελας, Λέκκας (73' Πιτταράς), Ευθυμιάδης (58' Παπαδημητρίου), Καμπούρης, Αποστόλου, Κρολ, Πλαβούκος.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα