Σαλάχ όπως Μπάτζιο και Κιέζα! (vids)

Θοδωρής Βασίλης
Σαλάχ όπως Μπάτζιο και Κιέζα! (vids)

bet365

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ο νέος ήρωας της Φιορεντίνα και με τα δύο γκολ απέναντι στην Γιουβέντους έφερε ευχάριστες μνήμες στην Φλωρεντία και επανέφερε εποχές Μπάτζιο και Κιέζα! Το gazzetta.gr σας θυμίζει.

Το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου και δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια από αυτά επαναφέρουν ευχάριστες αναμνήσεις. Κάποια γκολ έχουν σημαδέψει ομάδες και παιχνίδια και ο Μοχάμεντ Σαλάχ μπήκε σε αυτή την κατηγορία για την ιστορία της Φιορεντίνα. Ο Αιγύπτιος άσος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας μεταξύ της Γιουβέντους με την Φιορεντίνα. Ο 22χρονος άσος σημείωσε και τα δύο γκολ των «βιόλα» μέσα στο Τορίνο επαναφέροντας ευχάριστες μνήμες στην Φλωρεντία.

Ρομπέρτο Μπάτζιο

Συγκεκριμένα στο πρώτο γκολ ο Σαλάχ κάνει μία εντυπωσιακή κούρσα 70 μέτρων διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο ξεπερνώντας τρεις παίκτες της Γιουβέντους πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που θύμισε Ρομπέρτο Μπάτζιο. Ήταν Σεπτέμβριος του 1989 όταν η Φιορεντίνα αντιμετώπισε την μεγάλη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα. Οι «βιόλα» παγώνουν το «Σαν Πάολο» αφού πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 2-0 με τον Ρομπέρτο Μπάτζιο να πετυχαίνει ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του.

Ο «Μικρός Βούδας» πήρε την μπάλα περίπου στο ίδιο σημείο όπως και ο Σαλάχ και αφού πέρασε τρεις Ναπολιτάνους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Παρόλα αυτά οι «παρτενοπέι» κατάφεραν κι έκαναν την ανατροπή στην επανάληψη φτάνοντας στο 3-2 και τη νίκη.

Ενρίκο Κιέζα

Εκτός από το γκολ του Μπάτζιο, ο Σαλάχ κατάφερε με τα δύο του γκολ να γράψει το όνομά του στα παιχνίδια της Φιορεντίνα με την Γιουβέντους στο Τορίνο. Και αυτό γιατί έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας της Φλωρεντίας που σκοράρει δύο γκολ στην έδρα των «μπιανκονέρι» μετά την σεζόν 2000-2001 και τον Ενρίκο Κιέζα. Σε μία από τις καλύτερες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων στο «Ντέλε Άλπι» με την ομίχλη (σύνηθες φαινόμενο στο τότε γήπεδο της Γιουβέντους) να δυσκολεύει τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

Η Φιορεντίνα του Φατίχ Τερίμ χωρίς τον Μπατιστούτα πλέον και με επιθετικό δίσυμο τους Κιέζα και Νούνο Γκόμες φιλοξενείται από την Γιουβέντους του Ζιντάν και του Κάρλο Αντσελότι. Οι «βιόλα» προηγούνται 2-0 με Κιέζα και Νούνο Γκόμες, αλλά δύο γκολ του Ιντζάγκι (νυν προπονητής της Μίλνα) και Κόντε φέρνουν το ματς τούμπα. Τελικά ο Κιέζα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ κάνει το 3--3 δίνοντας το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

 

SERIE A Τελευταία Νέα