Απόλλων Σμύρνης - Χανιά 3-1 (vid)

Απόλλων Σμύρνης - Χανιά 3-1 (vid)

bet365

Ο Απόλλωνας στους 4 του Κυπέλλου! Η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε... βάρος στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε εύκολα με 3-1 τα Χανιά και πλέον τα όνειρα συνεχίζονται στην Ριζούπολη!

Το ήθελε, το μπόρεσε και το άξιζε. Ο Απόλλωνας Σμύρνης επικράτησε στην ρεβάνς με τον ΑΟ Χανίων στην Ριζούπολη με σκορ 3-1 και κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Έντονοι και μεγάλοι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων σε ένα ματς όπου ήταν ανώτεροι των Χανιωτών και στο οποίο η διαιτησία ήταν σε άλλο γήπεδο... Οι Χανιώτες από το 82' έως το τέλος έπαιζαν με 10 λόγω της αποβολής του Παπουτσογιαννόπουλου.

Χωρίς την μεγάλη φάση και με πέναλτι που δεν δόθηκε

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να μπουν δυνατά στον αγώνα. Όμως καμία εκ των δύο δεν έβγαλε την μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Στο 3' ήρθε το πρώτο σουτ του αγώνα από τον Πινέιρο του Απόλλωνα που πέρασε έξω. Στο 9' τα Χανιά είχαν ένα πολύ κακό σουτ του Κρητικού και στο 13' μία κεφαλιά του που έφυγε έξω. Στο 18' ο Τζιώρας από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα έξω ενώ στο 23' ο Νύκταρης είχε ένα τραγικό σουτ άουτ.

Τα έκανε... μαντάρα ο Λαμπρόπουλος και 1-1

Από το 24' και μετά ο ρέφερι Λαμπρόπουλος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Στο 24' δεν έδωσε πέναλτι για τράβηγμα του Παπουτσογιαννόπουλου πάνω στον Φαρινόλα. Στο 27' ένα σουτ του Πινέιρο δεν είχε τύχη και ενώ ο διαιτητής άρχισε να δίνει ανάποδα φάουλ διαρκώς. Στο 40' έγινε το 1-0 για τον Απόλλωνα. Μετά από φάουλ του Πινέιρο η μπάλα πήγε στον Τζιώρα. Εκείνος αιφνιδιάστηκε και αρχικά λειτούργησε σαν να ήθελε να διώξει την μπάλα.

Στην συνέχεια όμως γύρισε το σώμα του με το πόδι του βρήκε τον Ανγκούλο που από κοντά έκανε το 1-0. Πριν το γκολ του Απόλλωνα μάλιστα έγινε και άλλο πέναλτι με αμυντικό των Χανιωτών να αγκαλιάζει και να παρεμποδίζει αντίπαλό του. Τρία λεπτά αργότερα οι Χανιώτες απάντησαν με γκολ που δεν έπρεπε όμως να μετρήσει. Ο Ρένια έκανε επιθετικό φάουλ πάνω στον Κοτσώνη που δεν δόθηκε. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφυγε από τον Ρένια και έφτασε στα πόδια του Κρητικού που με σουτ του έκανε το 1-1.

Ξανά γκολ από φάουλ για το 2-1

Το Β' μέρος ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να εμφανίζεται αρκετά αποφασισμένος να σκοράρει και πάλι. Στο 57' ο Παπουτσογιαννόπουλος δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα, πλην όμως δεν αποβλήθηκε! Ο Απόλλωνας είχε πάλι την λύση από στημένο. Η κάκιστη λειτουργία της άμυνας των Χανίων επανήλθε (όπως και στην φάση του πρώτου γκολ) και μετά το φάουλ του Λαγού και την κεφαλιά του Φαρινόλα στο 59' έγινε το 2-1.

Το... καθάρισε ο Λαγός και 3-1 με αποβολή Παπουτσογιαννόπουλου

Στο 66ο λεπτό ο Απόλλωνας έκανε το 3-1. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λαγού ο Σουάνης έκανε την γυριστή κεφαλιά για να βρει και αυτός δίχτυα. Με αυτόν τον τρόπο ο πρώην άσος της ΑΕΚ... καθάρισε το ματς. Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι στο ματς. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 4-1 εάν ο Τζιώρας έκανε πιο καλό σουτ στο 77' έπειτα από εξαιρετική μεταβίβαση του Λαγού.

Στο 81' ο Γκονζάλες απείλησε για τον ΑΟ Χανίων με πολύ καλό σουτ, που πέρασε λίγο άουτ. Στο 82' έμελλε να αποβληθεί ο Παπουτσογιαννόπουλος. Είδε ξανά κίτρινη για τράβηγμα στον Βασιλαντωνόπουλο και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας με 10 την ομάδα των Χανίων. Ο Απόλλωνας συνολικά ήταν ανώτερος, πειθαρχημένος, σοβαρός και ουσιαστικός και εκμεταλλευόμενος τα λάθη των Χανιωτών κυρίως στην επανάληψη πήρε μία δίκαιη νίκη με 3-1 και μαζί και την πρόκριση για την συνέχεια του Κυπέλλου.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα