Ρομπέρτο Κάρλος: «Κρίμα που έφυγα από την Ρεάλ»

Ρομπέρτο Κάρλος: «Κρίμα που έφυγα από την Ρεάλ»

Ρομπέρτο Κάρλος: «Κρίμα που έφυγα από την Ρεάλ»

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης γιορτάζει και o Ρόμπέρτο Κάρλος, ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου μιλάει στο gazzetta.gr για όσα έζησε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». «Ήθελα να δίνω χαρές στον κόσμο».

Χαρακτηρίζεται ως ο πιο επιθετικογενής αριστερός μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο «άνθρωπος σφαίρα» καταλαμβάνει περίοπτη θέση στην παγκόσμια ποδοσφαιρική μυθολογία χάρη στα αξεπέραστα κατορθώματα του.

Αριστοτεχνικά εκτελεσμένα φάουλ με εξωπραγματική ταχύτητα, απίστευτη αντοχή και εκπληκτική επιτάχυνση. Ο Ρομπέρτο Κάρλος διέθετε όλο το πακέτο για να γράψει ιστορία με την Ρεάλ.

Στους «μερένγκες» άφησε το στίγμα του. Αγαπήθηκε όσοι ελάχιστοι ξένοι ποδοσφαιριστές. Αγωνίστηκε 584 φορές, σημείωσε 71 γκολ, ενώ κατέκτησε 3 φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, 4 φορές το πρωτάθλημα Ισπανίας, 2 Διηπειρωτικά Κύπελλα και 1 Κύπελλο UEFA μεταξύ άλλων.

Μέλος της FIFA World Cup Dream Team αλλά της λίστας με τους 100 σπουδαιότερους εν ζωή ποδοσφαιριστές.

Το gazzetta.gr εντόπισε μέσω του εκπροσώπου του, τον νυν τεχνικό της Ακίσαρ, ζητώντας του να θυμηθεί με αφορμή τα γενέθλια της Ρεάλ Μαδρίτης τις σπουδαιότερες στιγμές του.

«Έζησα εκπληκτικές στιγμές στο Μπερναμπέου. Κάθε φορά που φορούσα την φανέλα της Ρεάλ ήξερα πως πρέπει να κάνω κάτι καλό. Δεν γινόταν όμως να νικάμε συνέχεια. Χάσαμε κάποια clasicos.

Αν πρέπει να βάλω στη ζυγαριά τα 11 χρόνια που πέρασα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα έλεγα πως οι χαρές ήταν περισσότερες από τις λύπες» τόνισε ο Ρομπέρτο Κάρλος, τον οποίο το gazzetta.gr είχε συναντήσει τον περασμένο Νοέμβριο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Βραζιλιάνος σταρ σε μία κρίση μετριοφροσύνης αναφέρθηκε στους υπόλοιπους «galacticos», αλλά και στο θέαμα που πρόσφερε στο απαιτητικό κοινό της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Πάντα ήθελα να χαρίζω ωραίες στιγμές στον κόσμο. Να κάνω τους θεατές να χαρούν. Προσπάθησα να κατακτήσω όσους περισσότερους τίτλους μπορούσα με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Απόλαυσα ιδιαίτερα το γεγονός πως είχα για συμπαίκτες σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως οι Ραούλ, Ζιντάν, Καρεμπέ, Ζέεντορφ, Μακελελέ. Όλοι αυτοί οι παίκτες έκαναν πιο εύκολη την δουλειά μου στον αγωνιστικό χώρο».

Ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος για όσα πέτυχε στη ζωή του αν και αφήνει να εννοηθεί πως θα μπορούσε να αγωνιστεί για ακόμη δύο σεζόν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

«Είμαι ευτυχής για όσα κατάφερα στη ζωή μου. Η ζωή όμως δεν σταματά εδώ. Υπάρχει και συνέχεια. Ήταν κρίμα όταν έφυγα από την Ρεάλ Μαδρίτης για να συνεχίσω στη Φενέρμπαχτσε γιατί θα μπορούσα να υπογράψω νέο συμβόλαιο για τουλάχιστον δύο χρόνια. Πάντως πέρασα πολύ καλά στη Φενέρμπαχτσε».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα