Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 2-0 (vids)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 2-0 (vids)

bet365

Η Σίτι επιβλήθηκε με 2-0 της Λέστερ και παραμένει στο κυνήγι της Τσέλσι. Νίκη για Τότεναμ, ήττα για Έβερτον.

Επιστροφή στις νίκες για τη Σίτι, που τα χρειάστηκε απέναντι στη Λέστερ, κυρίως γιατί η ίδια δεν μπόρεσε να τελειώσει νωρίτερα το ματς, με τον Μπονί να χάνει πολλές ευκαιρίες. Τελικά, με γκολ των Σίλβα και Μίλνερ οι πολίτες επιβλήθηκαν 2-0 και παραμένουν στο κυνήγι της Τσέλσι.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και έφτασαν κοντά στο γκολ μόλις στο 3', όταν ο Καμπιάσο έσωσε τη Λέστερ στη γραμμή μετά την κεφαλιά του Μπονί, πριν οι παίκτες του Πίρσον καταφέρουν να ισορροπήσουν και να ρίξουν τον ρυθμό. Στο 23' οι αλεπούδες ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Σλουπ από τον Μπονί, ενώ στη συνέχεια ο Χαρτ πρόλαβε τον Κράμαριτς την τελευταία στιγμή. Οι παίκτες του Πελεγκρίνι προβλημάτιζαν όσο περνούσε η ώρα, όμως έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Νάβας και Μπονί, πριν πάρουν το προβάδισμα στις καθυστερήσεις, όταν ο Σίλβα κέρδισε την κόντρα από τον Μόργκαν και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ολοκληρώνοντας ιδανικά την αντεπίθεση.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν καλό, το παιχνίδι άνοιξε και οι εκατέρωθεν ευκαιρίες ήταν πολλές. Το φάουλ του Κράμαριτς πέρασε λίγο άουτ για τη Λέστερ, ενώ ο Μπονί συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες, με τον Σβάρτσερ να βγάζει εκπληκτικά το πλασέ εκτός περιοχής του Τουρέ! Όσο παρέμενε το 1-0 όλα ήταν ρευστά, με τον Μαχρέζ να χάνει τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν μετά το σουτ του η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαρτ! Τελικά, στο 88' ο Μίλνερ αποφάσισε να διώξει το άγχος των τελευταίων λεπτών για τους γηπεδούχους, όταν έστειλε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Νάβας για το τελικό 2-0.

Εύκολα η Τότεναμ
Λίγες μέρες μετά την ήττα από την Τσέλσι στον τελικό του Λιγκ Καπ, η Τότεναμ βρήκε τον καλό της εαυτό και επικράτησε με 3-2 της Σουόνσι. Ετσι, παρέμεινε στο -6 από την 4η θέση, έχοντας και ματς λιγότερο. Ο αγώνας άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους Λονδρέζους αφού στο 7' ο Τσαντλί αξιοποίησε την προσπάθεια του Ρόουζ και έκανε το 1-0, για να καταρρεύσει αμέσως μετά ο Γκομίς σοκάροντας τους πάντες... Αν αυτό επηρέασε ή όχι την Τότεναμ δεν μπορεί να το πει κάποιος με σιγουριά αλλά το δεδομένο είναι ότι στο 21' η Σουόνσι ισοφάρισε... Ο Σίγκουρντσον σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ αλλά στη συνέχεια, αφού πήρε ξανά την μπάλα, βρήκε τον Κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα (1-1). Η εικόνα της Τότεναμ στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλή αλλά στο δεύτερο ήταν η... καλύτερη! Στο 51' ο Ερικσεν πάσαρε στον Μέισον και αυτός πλάσαρε σωστά για το 2-1, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και να φτάνουν στο 3-1 στο 60' με τον Τάουνσεντ, που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση. Το ματς ήταν ουσιαστικά ένας μονόλογος της Τότεναμ που είχε ευκαιρίες για να ανεβάσει κι άλλο το σκορ αλλά δεν το έκανε, με την Σουόνσι να μειώνει σε 3-2 στο 89' με τον Σίγκουρντσον και να αποκτά κάποιες ελπίδες για τις καθυστερήσεις, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο...

Μαύρα χάλια η Εβερτον
Την είχε νικήσει και στο Λίβερπουλ, την καθάρισε και στο «Μπριτάνια». Η Στόουκ έφτασε εύκολα στο 2-0 της κάκιστης- και στο 2015- Εβερτον και ανέβηκε στην 8η θέση (σ.σ.: πέρσι στην κορυφαία της σεζόν στην Premier League τερμάτισε 9η). Με κεφαλιά ο Μόουζες (32’) άνοιξε το σκορ και στο 84’ ο Ντιούφ, αφού το σουτ του Αρναούτοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι, κλείδωσε το «τρίποντο» για τους Πότερς. Οι ηττημένοι πάλι συνέχισαν να παίζουν με την τύχη τους. Μένοντας για 5ο σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη, έχουν βρεθεί μόλις στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη και δεν πείθουν ότι δεν θα μπλέξουν…

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα