Μπενάκερ: «Η καλύτερη εποχή της καριέρας μου στη Ρεάλ Μαδρίτης»

Μπενάκερ: «Η καλύτερη εποχή της καριέρας μου στη Ρεάλ Μαδρίτης»

Μπενάκερ: «Η καλύτερη εποχή της καριέρας μου στη Ρεάλ Μαδρίτης»

bet365

Ο Λίο Μπενάκερ με αφορμή την συμπλήρωση 113 ετών από την ίδρυση της Ρεάλ Μαδρίτης μιλάει στο gazzetta.gr για τρία διαδοχικά πρωταθλήματα που κατέκτησε με τους «μερένγκες» αλλά και τον μεγάλο καημό του.

Ο Λίο Μπενάκερ κοουτσάρει ακατάπαυστα εδώ και μισό αιώνα. Εργάστηκε μεταξύ άλλων σε Άγιαξ, Φέγενορντ, στις εθνικές ομάδες Πολωνίας, Ολλανδίας, Σαουδικής Αραβίας ωστόσο στη Ρεάλ Μαδρίτης έμελλε να γνωρίσει τις σπουδαιότερες στιγμές της προπονητικής καριέρας του.

Στους «μερένγκες» έμεινε αρχικά για μία τριετία κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα. Ο Μπενάκερ είχε ένα ακόμη πέρασμα από την Ρεάλ Μαδρίτης το 1992, το οποίο ωστόσο δεν συνοδεύτηκε με ανάλογη επιτυχία. Το gazzetta.gr με αφορμή την συμπλήρωση 113 ετών από την ίδρυση των Μαδριλένων επικοινώνησε με τον Ολλανδό τεχνικό.

«Ήταν η πιο σημαντική φάση της καριέρας μου. Με την Ρεάλ Μαδρίτης, κατέκτησα τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και του Σούπερ Καπ», τόνισε αρχικά ο βετεράνος τεχνικός.

Η παρουσία του Λίο Μπενάκερ σε ότι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Στην Ευρώπη ωστόσο δεν έμελλε να πανηγυρίσει ανάλογες επιτυχίες.

«Φτάσαμε στα ημιτελικά του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών αλλά ποτέ δεν παίξαμε στον τελικό. Αυτό ήταν μία αρνητική στιγμή στην καριέρα μου, ένα αγκάθι».

Ο άλλοτε προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης θυμήθηκε τους σπουδαίους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε αναφέροντας πρώτο τον Μίτσελ.

«Ήταν κρίμα που δεν κατακτήσαμε το Κύπελλο Πρωταθλητριών γιατί τότε στην ομάδα αγωνίζονταν σπουδαίοι παίκτες. Ποιον να πρωτοθυμηθώ; Μίτσελ, Γκορντίγιο, Ούγκο Σάντσες, Μπουτραγκένιο. Αναμφισβήτητα ήταν μία απίστευτη εποχή για μένα, η οποία σημάδεψε την καριέρα μου. Η Ρεάλ ήταν, είναι και θα παραμείνει μεγάλη ομάδα».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα