Δεν αποφυλακίζονται οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση Κατσούλη

Gazzetta team
Δεν αποφυλακίζονται οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση Κατσούλη

bet365

Απορρίφθηκε η πρόταση της εισαγγελέως Ηρακλείου για την αίτηση αποφυλάκισης των προφυλακισμένων για την υπόθεση Κατσούλη.

Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων, που είχαν αιτηθεί αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής τους με περιοριστικούς όρους. Στις αιτήσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν λόγο για την ορθότητα του χαρακτηρισμού της κατηγορίας ως ανθρωποκτονία ή σωματική βλάβη.

Το αποτέλεσμα για την αποφυλάκιση ήταν απορριπτικό, ωστόσο σύμφωνα με τους δικηγόρους των πέντε προφυλακισμένων υπήρξε και θετική εξέλιξη καθώς άλλαξε η κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, που ζητήθηκε κατά τις αιτήσεις, επικαλούμενοι οι συνήγοροι υπεράσπισης την ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 47χρονου φιλάθλου.

Ακόμη, η ανακρίτρια φέρεται να διενεργεί συμπληρωματική ανάκριση για την υπόθεση, στην οποία θα διερευνηθούν θέματα που αφορούν στη νεκροψία-νεκροτομή στο άψυχο κορμί του 47χρονου. Ανεξάρτητα πάντως με τα παραπάνω, στις 15 του Μαρτίου συμπληρώνεται το 6μηνο κράτησης των κατηγορούμενων, οπότε θα γίνει τακτικό δικαστικό συμβούλιο για να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί η κράτησή τους ή όχι.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα