Ο Μάριος Παναγή σοκάρει με τις αποκαλύψεις!

Ο Μάριος Παναγή σοκάρει με τις αποκαλύψεις!

bet365

H ηλιόλουστη Κύπρος συγκλονίζεται από τα στημένα ματς στα οποία εμπλέκονται διαιτητές, αλλά και βομβιστικές επιθέσεις χωρίς... συλλήψεις. Ο Μάριος Παναγή αποκαλύπτει...

H ηλιόλουστη Κύπρος συγκλονίζεται από τα στημένα ματς στα οποία εμπλέκονται διαιτητές, μια πράξη που γεμίζει τις τσέπες παραγόντων του ποδοσφαίρου και πολιτικών, σύμφωνα πάντα με Κύπριο επαγγελματία διαιτητή.Ο Μάριος Παναγή περιγράφει τις καταγγελίες περί διαφθοράς τονίζοντας πως σπιλώνεται το κυπριακό ποδόσφαιρο και καταστράφηκε η αξιοπιστία των διαιτητών.

Ο διαιτητής μίλησε στο Associated Press τονίζοντας πως κάποιοι διαιτητές αποφασίζουν τη μοίρα των αγώνων έπειτα από εντολή ανώτερων υπαλλήλων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. «Ενιωσα πως πρέπει να μιλήσω, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να γνωρίζουν τι συμβαίνει και οι Αρχές να μπορούν να διορθώσουν σε ότι έχω αφιερώσει τη ζωή μου» τόνισε ο 34χρονος.

Τα έγγραφα του Μάριου Παναγή έχουν προκαλέσει την έρευνα της αστυνομίας και μια ευχή του Υπουργού Δικαιοσύνης να εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αστυνομίας, Κώστας Κουτσουκούμνης δήλωσε τον Ιανουάριο πως έχει δώσει τα στοιχεία από την ειδική Επιτροπή της UEFA για 17 ματς που είναι ύποπτα για στήσιμο. Υποστήριξε πως εμπλέκονται ομάδες που κινδύνευσαν με υποβιβασμό κατά τα τρία τελευταία χρόνια και η έρευνα έχει ήδη αρχίσει. Οταν ρωτήθηκε άνθρωπος της UEFA σχετικά με τους ισχυρισμούς του Παναγή, τόνισε πως «εργάζεται στενά με την Ομοσπονδία της χώρας και δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται».

Παράλληλα, ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κύπρου έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη σεζόν και κάτι πρωτόγνωρο, πέντε ξεχωριστές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε σπίτια και αυτοκίνητα που συνδέονται με διαιτητές. Τον Γενάρη οι διαιτητές είχαν μποϋκοτάρει πρωτάθλημα και κύπελλο για μια εβδομάδα έπειτα από βομβιστική επίθεση στο σπίτι μητέρας διαιτητή. Στην πιο πρόσφατη επίθεση, την περασμένη εβδομάδα, μια επίθεση προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο γυναίκας πρώην διαιτητή!

Καμία σύλληψη δεν έγινε και η αστυνομία επιμένει πως συνεχίζει τις έρευνες. Ο Παναγή τόνισε πως από τα στημένα ματς επωφελούνται ιδιοκτήτες μικρών ομάδων που δεν έχουν διαθέσιμα έσοδα και παίκτες που δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα, τόνισε πως κορυφαίες ομάδες όπως ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Απόλλων, Ανόρθωση και ΑΕΛ ήταν πολύ ισχυρές για να επηρεαστούν από τα στημένα ματς.

Τον Ιανουάριο ο επικεφαλής της Ένωσης Διαιτητών, Μιχάλης Αργυρού και ο πρώην διαιτητής Μιχάλης Σταύρου συνελήφθησαν για ύποπτα ματς. Η αστυνομία αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί εναντίου του Αργυρού επικεντρώνονται σε ένα ματς ανάμεσα στον Αρη Λεμεσού και το Παραλίμνι τον Απρίλη του 2012, ενώ ο Σπύρου συνελήφθη με την υποψία για ένα ματς U21 ΤΟ 2010. Και οι δύο άνδρες αρνήθηκαν οποιαδήποτε αδικοπραγία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη...

Ο Παναγή τονίζει πως ένας μεγάλος αριθμός Κυπρίων διαιτητών είναι κάτω από την επιρροή ενός επίσημου παράγοντα της Ομοσπονδίας που τους διατάζει να διαμορφώνουν αποτελέσματα, ώστε οι ομάδα να υποβιβάζονται ή να παραμένουν στην κατηγορία. Με αυτό τον τρόπο, ο Παναγή είπε, πως οι επίσημοι παράγοντας κλειδώνουν την υποστήριξη ομάδων στην επανεκλογή τους .

Η αστυνομία υποστηρίζει πως το μέλος της Ομοσπονδίας έχει κατονομαστεί από τον Παναγή και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Το μέλος αυτό δεν συνελήφθη ποτέ και ο ίδιος δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο!

Ο πληροφοριοδότης είπε πως οι Κύπριοι διαιτητές είναι σε νεαρή ηλικία, ώστε να δέχονται να στήσουν ματς.

«Το πρόβλημα είναι πως αυτό είναι βαθιά ριζωμένο και ξεκινά από χαμηλές κατηγορίες» λέει ο Παναγή. «Δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι ο διαιτητής να φτάσει στις μεγάλες κατηγορίες, ώστε να ασκήσει έλεγχο πάνω του».

Ο Παναγή είπε πως οι Κύπριοι διαιτητές που ακολούθησαν εντολές για να επηρεάσουν τα ματς συχνά λαμβάνουν έμμεσα οφέλη, όπως την γρήγορη επαγγελματική τους αναρρίχηση, ενώ κερδίζουν προαγωγές, όπως παρουσία σε ευρωπαϊκά ματς, τα οποία και πληρώνονται τρεις φορές περισσότερο απ 'ότι στην Κύπρο. Παράλληλα, έχουν διαμονή σε ακριβά ξενοδοχεία ή μπορούν να προσελκύσουν πελάτες για επιχείρηση συγγενών.

Ο Κύπριος ήρθε επίσης σε επαφή με την Federbet, , οργάνωση με έδρα τις Βρυξέλλες που παρακολουθεί όλα τα στημένα ματς σχετικά με φιλικά ματς στα οποία έπαιξε η Κύπρος, όπου είπε πως Κύπριοι διαιτητές «έδιναν δυο και τρία πέναλτι σε κάθε ματς».

Ο Παναγή άρχισε τη διαιτησία στα 13 του χρόνια και ανέβηκε κανονικά στην ιεραρχία. Ο ίδιος λέει πως απέρριψε τρεις κρούσεις για να στήσει ματς. Μια φορά από δημοσιογράφο που είχε στενές σχέσεις με ομάδα 3ης κατηγορίας, μια άλλη φορά από συνεργάτη προπονητή ομάδα της 4ης κατηγορίας, ενώ την τρίτη φορά έγινε κρούση για αγώνα της 1ης κατηγορίας (2011-12).

Ο 34χρονος δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί τη διαφθορά που καταστρέφει το άθλημα το οποίο λατρεύει. Ωστόσο, οι ενέργειές του έχουν εξοργίσει πολλούς συναδέλφους διαιτητές. Δεν μπορεί να εργαστεί ως διαιτητής αφού συνεργάζεται με την αστυνομία και τονίζει πως θα αναζητήσει δουλειά στο εξωτερικό μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

 

Τελευταία Νέα