Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Ράιαν Γκιγκς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Ράιαν Γκιγκς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Ζάλιαρης
Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Ράιαν Γκιγκς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

bet365

Έπρεπε να φτάσει η 24η επέτειος από το επαγγελματικό ντεμπούτο του για να βρει τον εαυτό του χωρίς τα εξάταπα. Ο Ράιαν Γκιγκς, σαν σήμερα, το 1991 πραγματοποιούσε την πρώτη του εμφάνιση...

Ο Ουαλός νυν βοηθός του Λουίς Φαν Χάαλ στην αγαπημένη του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έπειτα από μια πολύ μικρή περίοδο κατά την οποία υπηρέτησε τον σύλλογο από το πόστο του παίκτη – προπονητή και είχε τους Σκόουλς, Μπατ και τον Φιλ Νέβιλ, πλέον αλλάζει ρότα στη ζωή του με τη νέα καριέρα του προπονητή.

Ακόμα κι έτσι, δεν απομακρύνθηκε από τους «κόκκινους διαβόλους», στους οποίους έχει περάσει ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα και φυσικά, είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του! Σαν σήμερα, στις 2 Μαρτίου του 1991, ο 17χρονος, τότε, Ράιαν, πέρασε με αλλαγή στο 35ο λεπτό του παιχνιδιού με την Έβερτον, στο «Ολντ Τράφορντ».

Τα «ζαχαρωτά» έκαναν... πικρό το ντεμπούτο του Ουαλού με την ανδρική ομάδα της Γιουνάιτεντ, όμως, η ιστορία έγραψε πως Ράιαν Γκιγκς είναι από τις σπουδαιότερες μορφές του συλλόγου του Μάντσεστερ, με τίτλους και διακρίσεις που δύσκολα θα δει και θα πετύχει κάποιος άλλος...

Στους «κόκκινους διαβόλους» ανήκε ουσιαστικά από τον Νοέμβρη του 1987, έπειτα από περίπου έναν χρόνο δοκιμαστικών. Το πρώτο του συμβόλαιο ήταν διετές με ειδικούς όρους, αφού φυσικά επρόκειτο για παιδάκι 14 ετών και κάπως έτσι ξεκίνησε η εποχή της «Class of '92».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα