Παίρνει διαστάσεις η ρατσιστική επίθεση σε Καρεμπέ

Θάνος Σαρρής
Παίρνει διαστάσεις η ρατσιστική επίθεση σε Καρεμπέ

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, το επεισόδιο με τον Κριστιάν Καρεμπέ στη Λεωφόρο έχει ήδη φτάσει στην UEFA, προκαλώντας προβληματισμό.

Το επεισόδιο με τον Κριστιάν Καρεμπέ στη Λεωφόρο είναι ξεχωριστό από τις υπόλοιπες περιπτώσεις ρατσιστικών κρουσμάτων στα ελληνικά γήπεδα για για δύο λόγους. Αφενός, διότι υπάρχει οπτικό υλικό, video, το οποίο δείχνει τον οπαδό να κάνει τις κινήσεις και δεν βασίζεται σε μαρτυρίες ή αναφορές. Και αφετέρου, διότι εμπλεκόμενος είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος είναι πρεσβευτής της UEFA και έχει πάρει μέρος σε αρκετές καμπάνιες της. Επίσης, είναι εκπρόσωπος της FIFA σε θέματα κατά του ρατσισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει ήδη ενημερωθεί μέσω της FARE για το περιστατικό, με στελέχη της μάλιστα να το συζητούν προβληματισμένα, ενώ έχει γίνει ενημέρωση και στους δύο συλλόγους για την καταγραφή του. Τόσο στον Παναθηναϊκό, γηπεδούχο του ντέρμπι, όσο και στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, φέρονται διατεθειμένοι να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την υπόθεση.

Η UEFA είναι πολύ ευαίσθητη σε θέματα ρατσισμού και στο καταστατικό της, στο άρθρο 14 προβλέπει συγκεκριμένες ποινές, οι οποίες ξεκινούν από τιμωρία μέρους της κερκίδας, μέχρι πρόστιμα και τιμωρία έδρας, διατηρώντας παράλληλα την δυνατότητα να επιβάλει επιπλέον ποινές σε περίπτωση που κρίνει η πειθαρχική της επιτροπή.

Για τι περιστατικό θα συνταχθεί επιπλέον αναλυτική αναφορά, η οποία θα βασίζεται στο στοιχείο του video και από εκεί και πέρα θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ενώ θα φτάσει και στην ΕΠΟ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η UEFA δεν επιβάλλει απευθείας ποινές για ρατσισμό στα πρωταθλήματα των χωρών, αλλά λειτουργεί ως μοχλός πίεσης προκειμένου να τηρηθούν τα όσα προβλέπονται. Το αν θα υπάρξει δηλαδή κάποια ποινή, έχει να κάνει περισσότερο με τις ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές και φυσικά με το πως θα χειριστούν από εκεί και πέρα οι εμπλεκόμενοι το επεισόδιο. Επειδή, όπως προείπαμε, θύμα είναι ο Καρεμπέ, ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό πέρυσι για το Κύπελλο, όταν υπήρξε καταγγελία για μπανάνα στον Σαλίνο, ο δικέφαλος δεν είχε τιμωρηθεί ξεχωριστά για το κρούσμα ρατσισμού. Του είχε επιβληθεί μια ποινή συνολικά για τα όσα είχαν γίνει σε εκείνη την επεισοδιακή αναμέτρηση της Τούμπας, στα οποία είχε συμπεριληφθεί και η μπανάνα, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται το πως είχε αξιολογηθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα