Λεβερκούζεν - Φράιμπουργκ 1-0

Gazzetta team
Λεβερκούζεν - Φράιμπουργκ 1-0

bet365

Η Λεβερκούζεν επιβλήθηκε 1-0 της Φράιμπουργκ και μπήκε ξανά στην 4άδα. Μεγάλη νίκη για Χέρτα, βαθμός ελπίδας για Στουτγκάρδη.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, η Λεβερκούζεν επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ της Φράιμπουργκ και είναι πλέον μόνη στην 4η θέση της βαθμολογίας. Η Μπάγερ μετρούσε τρία σερί ματς χωρίς νίκη αλλά η προτελευταία Φράιμπουργκ προσφερόταν για επιστροφή στις επιτυχίες και έτσι έγινε, αν και το ματς δεν ήταν καλό γενικά. Οι γηπεδούχοι είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο αλλά δεν είχαν και φάσεις, πέραν ενός σουτ του Τσαλχάνογλου στο 22'. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει, με μαζική άμυνα, να μην απειλούνται ουσιαστικά και μετά το 25' είχαν και δύο καλές φάσεις μπροστά με τους Σμιντ και Κλάους. Κάπου εκεί, η Μπάγερ ανέβασε για λίγο στροφές και στο 33' άνοιξε το σκορ με το σουτ του Ρόλφες (1-0). Στην επανάληψη η Λεβερκούζεν ήλεγξε αρκετά εύκολα την κατάσταση αφού η Φράιμπουργκ δεν έκανε απολύτως τίποτα επιθετικά, με το σκορ να μην ανεβαίνει λόγω της αστοχίας των Τσαλχάνογλου, Κίσλινγκ και Ντρμιτς στις -λίγες είναι η αλήθεια- ευκαιρίες που έκαναν οι γηπεδούχοι.

Ολα... Καλού για Χέρτα
Στο Βερολίνο η Χέρτα ήθελε τη νίκη για να βγει από την ζώνη του υποβιβασμού και η Αουγκσμπουργκ για να παραμείνει στην 4άδα. Ολα έδειχναν ότι θα... αποτύγχαναν και οι δύο ομάδες αφού το ματς ήταν στο 0-0 μέχρι το 88', όταν ο Καλού βρήκε δίχτυα και χάρισε στους γηπεδούχους ένα πολύτιμο τρίποντο! Ενα τρίποντο, πάντως, που μάλλον δεν άξιζε καμία από τις δύο ομάδες αφού το ματς ήταν μέτριο και χωρίς μεγάλες φάσεις. Οι Βερολινέζοι είχαν την μπάλα από νωρίς αλλά δεν μπορούσαν να βρουν χώρους στην άμυνα της Αουγκσμπουργκ, η οποία με την σειρά της δεν μπορούσε να βγάλει κάποια σωστή αντεπίθεση. Η εικόνα παρέμενε ίδια και στο δεύτερο 45λεπτο, αφού οι δύο ομάδες δεν έδειχναν διατεθειμένες να ρισκάρουν κάτι και έτσι ήταν φανερό ότι γκολ θα έμπαινε μόνο από κάποιο λάθος. Αυτό, τελικά, το έκανε η άμυνα της Αουγκσμπουργκ στο 88' μετά από... πλάγιο και ο Καλού από κοντά εκτέλεσε τον Χιτς και έδωσε το τρίποντο στη Χέρτα (1-0)! Ενα τρίποντο που σφραγίστηκε στο 93', όταν ο Καϊούμπι -μόνος από καλή θέση- έχασε την καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων για να πάρουν έστω τον βαθμό.

Ούτε τώρα η Στουτγκάρδη
Δεν κατάφερε να κάνει το restart που εδώ και τόσο καιρό ψάχνει η Στουτγκάρδη, η οποία αν και προηγήθηκε εκτός έδρας δεν πήρε το τρίποντο κόντρα στο προβληματικό Ανόβερο και περιορίστηκε στο 1-1. Οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή φάση στο πρώτο μέρος με τον Χοσελού για τους γηπεδούχους να έχει λόμπα άουτ σε τετ α τετ και τον Γκέντερ για τους φιλοξενούμενους να σουτάρει μόλις άουτ. Η Στουτγκάρδη άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα της επανάληψης (52') με τον Γκέντερ να εκμεταλλεύεται την τραγική λειτουργία της άμυνας του Ανόβερο και να σκοράρει με αριστερό σουτ, όμως δεν κράτησε για πολύ το προβάδισμα αφού στο 69' ο Στιντλ με πλασέ από κοντά ισοφάρισε (1-1). Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες ύστερα από κοκορομαχία και αποβολές των Στιντλ-Χάρνικ στο 90'.

Πλησιάζει Ευρώπη η Χόφενχαϊμ
Η Χόφενχαϊμ επιβλήθηκε 2-0 της Μάιντς και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη 6άδα. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος από το ξεκίνημα, με τον Φόλαντ (12’) να χάνει με κεφαλιά την πρώτη ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σιγά-σιγά τα πατήματά τους, έδωσαν χώρο και έψαξαν τις αντεπιθέσεις, με τον Μάλι να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία στο 23’ και το σουτ του Κλέμενς στο 32’ να περνάει λίγο άουτ. Οι παίκτες του Σμιντ ήταν καλύτεροι, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να φτάσουν στον γκολ, με τον Οκαζάκι να χάνει την επόμενη ευκαιρία στο 37’ και το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Η επανάληψη ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά και να απειλούν με τους Σαλάι (49’) και Φιρμίνο (53’), πριν ο Φόλαντ ανοίξει το σκορ από κοντά στο 55’! Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και πίεσαν μετά το γκολ της Χόφενχαϊμ, όμως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Κανένας δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, στο 76’ όλα τελείωσαν, όταν ο Πολάνσκι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το τελικό 2-0.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή (27/02)

Μπάγερν-Κολωνία 4-1
(3' Σβάινσταϊγκερ, 10' Ριμπερί, 67' Ρόμπεν, 75' Λεβαντόφσκι - 45' Ούτζα)

Σάββατο (28/02)

Ντόρτμουντ-Σάλκε 3-0
(78' Ομπαμεγιάνγκ, 79' Μχιταριάν, 86' Ρόις)

Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 1-0
(33' Ρόλφες)

Χόφενχαϊμ-Μάιντς 2-0
(55' Φόλαντ, 76' Πολάνσκι)

Ανόβερο-Στουτγκάρδη 1-1
(70' Στιντλ - 52' Γκέντνερ)

Χέρτα-Άουγκσμπουργκ 1-0
(88' Καλού)

Άιντραχτ-Αμβούργο (19:30)

Κυριακή (01/03)

Γκλάντμπαχ-Πάντερμπορν (16:30)
Βέρντερ-Βόλφσμπουργκ (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα