Ντόρτμουντ - Σάλκε 3-0

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Ντόρτμουντ - Σάλκε 3-0

bet365

Τρία και λίγα ήταν! Η Ντόρτμουντ σκόρπισε τη Σάλκε, επιβλήθηκε δίκαια με 3-0 και έφτασε τις 4 συνεχόμενες νίκες!

Το μεγάλο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ αποδείχθηκε παράσταση για έναν ρόλο. Η Ντόρτμουντ σκόρπισε την Σάλκε και αν δεν έχανε μία ντουζίνα ευκαιρίες, μάλλον θα έγραφε ιστορία, με την μεγαλύτερη νίκη της να είναι το 7-0 από το 1966. Ο Βέλενροϊτερ με τον Νόιστεντερ κράτησαν τους μπλε στο παιχνίδι μέχρι το 78’, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ λύτρωσε τους γηπεδούχους, που έφτασαν σε μεγάλη νίκη, την 4η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, με 3-0 και συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Η κρίση είναι, πλέον, παρελθόν.

Οι παίκτες του Κλοπ κυριάρχησαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Κέρδισαν τη μάχη του κέντρου, ήταν σταθερή στην άμυνα, είχαν έξτρα playmaker στο πρόσωπο του Χούμελς, που θύμισε τις παλιές καλές μέρες, και αν είχαν πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, θα είχαν τελειώσει πολύ γρήγορα το ματς. Μόλις στο 5’ οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη κλασική ευκαιρία, όταν ο Βέλενροϊτερ νίκησε τον Ομπαμεγιάνγκ στο τετ α τετ, ενώ στο 8’ χάθηκε η μοναδική αξιόλογη για τους φιλοξενούμενους, με το σουτ του Μπόατενγκ να περνάει άουτ.

Σαχίν (10’), Ρόις (16’), Μχιταριάν (18’) και Χούμελς (23’) απείλησαν, πριν ο Ομπαμεγιάνγκ χάσει νέα τεράστια ευκαιρία. Ο Ρόις του σέρβιρε έτοιμο γκολ, όμως ο Νάστασιτς, που ήταν το μοναδικό εμπόδιο για τον Γκαμπονέζο κατάφερε να σώσει τη Σάλκε! Ρόις (26’) και Σαχίν (27’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Βέλενροϊτερ, που στάθηκε τυχερός στο 34’, όταν μετά το δυνατό σουτ του Ρόις ο Νόιστεντερ έβαλε το κεφάλι του, πριν η μπάλα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι! Ο Ρόις (36’) έχασε και την τελευταία ευκαιρία πριν το ημίχρονο, που με κάποιον μαγικό τρόπο βρήκε το σκορ στο 0-0.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Ντι Ματέο ήταν ανήμποροι να ακολουθήσουν στον ίδιο ρυθμό και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν. Στο 56’ ο Βέλενροϊτερ νίκησε τον Ρόις στο τετ α τετ, ενώ στο 65’ έβγαλε και το πλασέ του Μχιταριάν από δύσκολη γωνία. Τελικά, η λύτρωση για την Μπορούσια ήρθε στο 78’. Ο Αόγκο έβαλε το πόδι του μόνο και μόνο για να μπερδέψει τον Νόιστεντερ, που είδε τον ταχύτατο Ομπαμεγιάνγκ να βγαίνει στην πλάτη του και να κάνει το 1-0!

Στιγμές αργότερα ο Γκουντογκάν έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Μχιταριάν, που πρόλαβε τον Ουτσίντα, έκανε με προβολή από κοντά το 2-0, για να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος μετά από 45 προσπάθειες! Φυσικά, τα πάντα είχαν τελειώσει, όμως ο Ρόις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 86’. Ο Βέλενροϊτερ αδίκησε τον εαυτό του, όταν πήγε να κάνει ντρίμπλα στον Γερμανό μέσο, που έκλεψε και πολύ απλά έκανε το τελικό 3-0!

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Κιρχ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σαχίν (87' Κελ), Γκουντογκάν (83' Μπέντερ), Μχιταριάν, Καγκάβα (76' Μπλατσικόφσκι), Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ

Σάλκε (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Βέλενροϊτερ, Φουκς, Νάστασιτς, Χέβεντες, Νοϊστέντερ, Ουτσίντα, Αόγκο, Χέγκερ, Μπόατενγκ (64' Μπαρνέτα), Τσούπο-Μότινγκ, Χούντελαρ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα