Μια ξεχωριστή ιστορία από το Άρης-Μάντσεστερ Σίτι!

Θάνος Σαρρής
Μια ξεχωριστή ιστορία από το Άρης-Μάντσεστερ Σίτι!

bet365

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια οι φίλοι του Άρη έκαναν... κατάληψη στο Μάντσεστερ και το gazzetta.gr θυμάται μια ξεχωριστή ιστορία, με πρωταγωνιστή έναν ΑμεΑ φίλο των «Πολιτών»!

Ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν, οι φίλοι του Άρη έβαφαν κίτρινο το Μάντσεστερ, με τους Άγγλους να έχουν συχνά-πυκνά αναφορές από την παρουσία των 7000 Ελλήνων που έκαναν την εκδρομή. Με αφορμή την επέτειο, το gazzetta.gr θυμάται μια ξεχωριστή ιστορία, που έκανε έναν οπαδό της Σίτι με αναπηρία να βάλει... για πάντα στην καρδιά του την ομάδα της Θεσσαλονίκης!

Η ιστορία βρίσκεται αποτυπωμένη στο επίσημο match programme του αγώνα της 24ης Φεβρουαρίου, το οποίο προμηθευτήκαμε από το enamiden.com, που διαθέτει πολλά memorabilia αγώνων.

Αναλυτικά η ιστορία, όπως καταγράφεται στο πρόγραμμα

Η Σίτι αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Άρη στην μάχη της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά για έναν οπαδό αυτή ήταν μόνο η μισή ιστορία. Λίγες μέρες μετά την κλήρωση, ο Μπράιαν Ινς, αντιπρόεδρος της Ένωσης οπαδών ΑμεΑ της Σίτι, ήρθε σε επικοινωνία με τον ελληνικό σύλλογο για να κανονίσει την εκδρομή.

Όταν ρώτησε πόσες θέσεις υπάρχουν για άτομα με αναπηρία, απάντησαν στον Μπράιαν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος χώρος και το εντυπωσιακό ήταν ότι κανείς οπαδός με αναπηρία δεν είχε ταξιδέψει ποτέ με άλλη ομάδα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αντιμετωπίζοντας την απογοητευτική προοπτική του να χάσει την ευρωπαϊκή μάχη, ο αιώνιος οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι εξεπλάγη όταν αργότερα έλαβε ένα τηλεφώνημα από την γραμματεία του Άρη.

Σε μια φανταστική κίνηση καλής θέλησης, ο Άρης επικοινώνησε με τον Μπράιαν για να τον πληροφορήσει ότι ο σύλλογος σχεδιάζει να ανακαινίσει μερικώς το γήπεδο, συγκεκριμένα για να είναι έτοιμο πριν το ματς με τη Σίτι. Ένας αριθμός θέσεων θα αφαιρούταν και μια πλατφόρμα θα τοποθετούταν στο κομμάτι των φιλοξενούμενων, για 22 οπαδούς με ειδικές ανάγκες.

«Αναρωτήθηκα αν θα γινόταν στην πραγματικότητα», είπε ο Μπράιαν. «Μερικές φορές οι υποσχέσεις δίνονται, αλλά δεν τις κρατούν. Αλλά, για να αποδώσω τα εύσημα στον Άρη, έκαναν ό,τι μπορούσαν. Αυτό σήμαινε ότι όχι μόνο μπορούσα να πάω στο παιχνίδι, αλλά αφήσαμε πίσω και μια κληρονομιά για κάθε άλλο οπαδό με αναπηρία που θα επισκεφτεί τον Άρη στο μέλλον».

Ο Μπράιαν συγκινήθηκε ακόμα περισσότερο από τον ελληνικό σύλλογο μετά την άφιξή του στο γήπεδο, όταν κατάλαβε ότι εκείνος και τα άλλα άτομα με αναπηρία θα είχαν αντιμετώπιση VIP. «Μας φέρθηκαν σαν να είμαστε βασιλιάδες. Ήμασταν επίτιμοι καλεσμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν τόσο φιλόξενοι...

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με ομάδα σε εκτός έδρα εκδρομή, αλλά καμία ομάδα δεν μου συμπεριφέρθηκε όπως ο Άρης. Θέλω να πω ευχαριστώ σε αυτούς που μας βοήθησαν και έκαναν όσα έκαναν. Από την Έμυ, την γραμματέα του συλλόγου, μέχρι τους ανθρώπους στη Σίτι που χειρίστηκαν τα ζητήματα ασφαλείας. Ήταν μια φανταστική νύχτα και εύχομαι στον Άρη τα καλύτερα».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα