Άλβες: «Το δώρο Θεού και η Ευρώπη»

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Άλβες: «Το δώρο Θεού και η Ευρώπη»

bet365

Ο Αντρέ Άλβες ευχαριστεί τον Θεό για τις στιγμές που ζει και μιλώντας στο gazzetta.gr στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει της συνέχειας προς την ιστορική συμμετοχή του Παναιτωλικού στα πλέι οφ!

Σε μεγάλο φαβορί για μία θέση στα πλέι οφ εξελίσσεται ο Παναιτωλικός, που μετά και την νίκη του επί του Αστέρα στο «ευρωπαϊκό» ντέρμπι, οδεύει ολοταχώς προς ιστορικές στιγμές.

Ο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών, Αντρέ Άλβες, μιλάει στο gazzetta.gr για την δύσκολη περίοδο που πέρασε όσο δεν σκόραρε, την στήριξη από τον κόσμο, την βοήθεια του Χάβου και των συμπαικτών του, αλλά και για την συνέχεια, στην οποία τα «καναρίνια» πρέπει να παρουσιαστούν προσγειωμένα.

Κι επειδή δεν είναι όλα ποδόσφαιρο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός μιλάει για την Ελλάδα, τα μέρη που ταξίδεψε και τον... σαγήνευσαν, την ζωή της οικογένειάς του στην χώρα μας και την «αποθέωση» του κόσμου όταν βγαίνει στο Αγρίνιο για καφέ!

Ο Παναιτωλικός πέτυχε ακόμα μία πολύ μεγάλη νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Που κρίθηκε κατά την γνώμη σου το... ντέρμπι της Ευρώπης, όπως πολλοί το χαρακτήρισαν;

«Η διαφορά νομίζω είναι στην συγκέντρωση που δείξαμε και στην κατάλληλη προετοιμασία, τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο κομμάτι της ψυχολογίας. Ο κόουτς δουλεύει μαζί μας πάρα πολύ και μας βοηθάει να καταλάβουμε πως πρέπει κάθε ματς να το κοιτάμε ξεχωριστά, να δίνουμε το 100% από το πρώτο λεπτό, γιατί μόνο έτσι θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει.

Το παιχνίδι με τον Αστέρα ήταν πολύ δύσκολο, εμείς όμως ήμασταν έτοιμοι για αυτά που θα αντιμετωπίζαμε. Νομίζω πως βγήκε και πάλι η δουλειά μας στο γήπεδο, πιέσαμε πολύ κόντρα σε μία ομάδα με καλή τακτική, που παράλληλα παίζει και δυνατά. Ξέραμε ότι ήταν πολύ σημαντικό και δείξαμε την απαραίτητη θέληση για να φτάσουμε σε μία σημαντική νίκη».

Πλέον ο Παναιτωλικός αποκτά σημαντικό προβάδισμα για μία από τις θέσεις των πλέι οφ. Πως το βιώνεται όλο αυτό;

«Δεν πρέπει να παρασυρθούμε, ξέρουμε πως έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Υπάρχουν παιχνίδι και πρέπει να παραμείνουμε το ίδιο και περισσότερο συγκεντρωμένοι, για να μπούμε στα πλέι οφ».

Ποιο είναι το κλειδί για την επιτυχία σας και την εκπληκτική σας πορεία;

«Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλή, έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία, αφού πέρα από την πορεία μας που βοηθάει, είναι και το φανταστικό κλίμα που υπάρχει. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα μας όπλα και πρέπει να συνεχίσουμε να το εκμεταλλευόμαστε».

Για την προσωπική σου απόδοση, τι έχεις να πεις; Ξεκίνησες «μπουκωμένα» όμως αυτό πλέον έχει αλλάξει...

«Έχω αποκτήσει αυτοπεποίθηση και δουλεύω σκληρά με στόχο να βελτιώνομαι διαρκώς. Η βοήθεια που έχω από την ομάδα και τον κ. Χάβο είναι τεράστια, με στήριξαν στην δύσκολη περίοδο που δεν έβρισκα δίχτυα και τώρα πλέον όλο αυτό έχει γυρίσει και μου δίνει δύναμη. Επίσης, πιστεύω πολύ στον Θεό και τον ευχαριστώ κάθε μέρα για τις στιγμές που μου δίνει».

Η Ελλάδα πως σου φαίνεται, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος, είναι το ίδιο και με την Κύπρο στην οποία και αγωνιζόμουν πριν. Το κλίμα, οι παραλίες το τοπία, όλα είναι εκπληκτικά. Σαν Βραζιλιάνος, βρίσκω αρκετά κοινά και νιώθω πιο άνετα εδώ πέρα, σαν να είμαι στο... σπίτι μου! Και πέρα από το Αγρίνιο, έχω βρεθεί και σε άλλα πολύ όμορφα μέρη, έχω πάει στην Λευκάδα, τα Μετέωρα, τα Τρίκαλα, είναι όλα φανταστικά.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ, το ίδιο και η οικογένειά μου. Τα παιδιά μου πηγαίνουν σχολείο, έχουν αρχίσει να μιλάνε και λίγα Ελληνικά, κάτι που βοηθάει και εμένα να προσαρμοστώ. Επίσης, μου αρέσει πολύ η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο, όταν για παράδειγμα βγαίνω για ένα καφέ και όλοι με κάνουν να νιώθω υπέροχα!

Ποιο είναι το προσωπικό σου μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις μέσα από το gazzetta.gr;

Να ευχαριστήσω τον κόσμο για την αγάπη του και να ζητήσω να συνεχίσει να μας την δείχνει, γιατί η βοήθειά του είναι πολύτιμη. Από εκεί και πέρα, θέλω να τονίσω ακόμα μία φορά πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, θα τα δώσουμε όλα και με την βοήθεια του Θεού να φτάσουμε στα πλέι οφ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα