Ντόρτμουντ - Μάιντς 4-2

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Ντόρτμουντ - Μάιντς 4-2

bet365

Η Ντόρτμουντ έκανε την ανατροπή, επιβλήθηκε 4-2 της Μάιντς (γκολ και ασίστ ο Ρόις) και ξεκόλλησε από την ζώνη του υποβιβασμού.

Η Ντόρτμουντ βρίσκει σιγά-σιγά τον εαυτό της. Οι Βεστφαλοί ταλαιπωρήθηκαν από την Μάιντς, βρέθηκαν γρήγορα πίσω στο σκορ, όμως κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, να φτάσουν στη νίκη με 4-2 και να ξεκολλήσουν επί τέλους από την τελευταία 3άδα.

Το ματς ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 1' ο Οκαζάκι πέρασε δύο φορές τον Σούμποτιτς, ο Βάιντενφελερ βγήκε να διώξει με γροθιά και ο Σότο με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Αυτή τη φορά οι παίκτες του Κλοπ είχαν ρυθμό, δε θύμισαν τις προ Φράιμπουργκ κακές εμφανίσεις, πίεσαν, όμως δεν είχαν καθαρό μυαλό ούτε στην τελική πάσα ούτε στα τελειώματα.

Στο 3' το σουτ του Ρόις σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Καπίνο, που με τον Κάριους τιμωρημένο ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός, ενώ ο Έλληνας γκολκίπερ έβγαλε στη συνέχεια το σου του Ομπαμεγιάνγκ (7') και την κεφαλιά του Σαχίν (8'). Η συνέχεια βρήκε τους Βεστφαλούς να έχουν την κατοχή, να πιέζουν, όμως να μην μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την ισοφάριση. Το σουτ του Καγκάβα στο 42' πέρασε λίγο άουτ και το 0-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Οι παίκτες του Κλοπ μπήκαν δαιμονισμένα στο δεύτερο 45λεπτο, απείλησαν με φάουλ του Ρόις στο 49' και στη συνέχεια της φάσης έφτασαν στην ισοφάριση. Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Σμέλτσερ ο Σούμποτιτς με κεφαλιά έκανε το 1-1! Στο 54' ήρθε και η ανατροπή. Ο Παπασταθόπουλος ανέβηκε από την άμυνά του, άφησε στον Καμπλ, εκείνος έβγαλε ωραία ασίστ στον Ρόις και εκείνος, αφού πέρασε και τον Καπίνο, γιόρτασε με γκολ την ανανέωση του συμβολαίου του για το 2-1!

Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε πολύ λίγο. Για την ακρίβεια μόλις 119 δευτερόλεπτα. Στο 56' ο Μάλι άδειασε τον Σμέλτσερ, που μαζί με τον Πίστσεκ ήταν ίσως οι χειρότεροι της Μπορούσια, και με πανέμορφο πλασέ έκανε το 2-2! Μπορεί να χρειάστηκαν λίγο χρόνο, όμως οι Βεστφαλοί ανέβασαν ξανά ταχύτητα. Στο 66' το σουτ του Καγκάβα πέρασε λίγο άουτ, όμως στο 71' ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν εύστοχος και μετά από εκπληκτική ασίστ του Ρόις έκανε το 3-2! Οι παίκτες του Κλοπ δεν κοίταξαν ξανά πίσω και τελείωσαν τα πάντα στο 78', όταν ο Ομπαμεγιάνγκ εκτέλεσε το φάουλ, ο Καπίνο απέκρουσε ασταθώς και ο Σαχίν πήρε το ριμπάουντ, για να κάνει το τελικό 4-2. Ντε Μπλάσις (87') και Ομπαμεγιάνγκ (90') έχασαν τα τετ α τετ και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Ντόρτμουντ να πιάνει την Μάιντς στους 22 βαθμούς.

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ, Σαχίν, Γκουντογκάν, Καγκάβα (78' Γκίντερ), Καμπλ (70' Μχιταριάν), Ρόις (84' Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ

Μάιντς (Κάσπερ Χιούλμαντ): Καπίνο, Μπροσίνσκι, Μπούνγκερτ, Μπελ, Μπένγκστον, Σότο (78' Κλέμενς), Μπαουμγκάρτλινγκερ, Γκάις, Χόφμαν (55' Κου), Μάλι, Οκαζάκι (82' Ντε Μπλάσις)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα