ΑΕΚ: Η σκέψη του «Τράι» για Ολυμπιακό...

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Η σκέψη του «Τράι» για Ολυμπιακό...

bet365

Δύναμη, ταχύτητα και ασφυκτικό πρέσινγκ τα στοιχεία της 11άδας της ΑΕΚ που δούλεψε ο «Κολοσσός» ενόψει ντέρμπι - Τζανετόπουλος στόπερ, Αραβίδης κορυφή!

Όσοι έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε την ΑΕΚ από την πρώτη μέρα που άρχισε το... χτίσιμο για τη σεζόν που διανύουμε (αλλά και εκείνοι που απλά την βλέπουν από το πρώτο επίσημο ματς) προφανώς έχουμε εμπεδώσει ότι ενόψει Ολυμπιακού δεν υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις επιλογές του Τραϊανού Δέλλα για ένα τέτοιο ματς.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει συγκεκριμένη -αγωνιστική- σκέψη για το ματς στο Φάληρο η οποία μπορεί να «σηκώσει» μάξιμουμ μια, δυο αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις. Ειδικά από τη στιγμή που οι Μιγκέλ Κορδέρο και Δημήτρης Κολοβέτσιος δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμών και αποτελούν τις πιο ουσιαστικές και σημαντικές απουσίες για το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο...

Τα αγωνιστικά στοιχεία της 11άδας

Ο «Τράι» έχει επιλέξει -και δικαιολογημένα- να πάει στο Φάληρο με (κατ' αρχήν) μία ενδεκάδα η οποία θα διακρίνεται για τη δύναμή της, τη ταχύτητα και τη σούπερ φυσική κατάσταση που θα αποφέρει και το γνωστό ασφυκτικό πρέσινγκ. Κακά τα ψέματα οι επιλογές του Δέλλα είναι συγκεκριμένες.

Προέκυπταν κάποια ερωτήματα αλλά με δεδομένες τις απαντήσεις. Η ΑΕΚ (όπως όλα δείχνουν) θα παίξει (και) στο «Γ. Καραϊσκάκης» το αγαπημένο του προπονητή της -το οποίο ταιριάζει απόλυτα στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ρόστερ της- σύστημα 4-2-3-1 και θα επιδιώξει να παίξει όπως έχει δουλέψει στο 70-80% φέτος, κοινώς στο να έχει κατοχή και να ψάχνει να κερδίζει πολλές δεύτερες μπάλες (στο χώρο της μεσαίας γραμμής) που θα της δίνουν το δικαίωμα της επιθετικής ανάπτυξης απέναντι σε αποδιοργανωμένη άμυνα.

Από το «θέλω» έως την πράξη βέβαια υπάρχει απόσταση όμως η ΑΕΚ λόγω της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται δικαιολογημένα έχει μάθει να παίζει μόνο ποδόσφαιρο κατοχής. Θα το προσπαθήσει, όμως αν δεν τα καταφέρει (αφού αυτό πάντα εξαρτάται -και- από τον εκάστοτε αντίπαλο και τώρα τον Ολυμπιακό) θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί σε δεδομένα πίεσης και μαζικής άμυνας, δεν το 'χει και δύσκολα (ειδικά σε ένα τέτοιο ματς) θα μπορεί να το πράξει με επιτυχία η Ένωση που έχει δημιουργήσει (δικαιολογημένα για την Football League) ο Δέλλας.

Να δούμε λίγο τα πρόσωπα με τα οποία δούλεψε τακτική ο Έλληνας τεχνικός της ΑΕΚ και να συνεχίσουμε πάνω σε αυτά την ανάλυση της αγωνιστικής σκέψης του για το ντέρμπι.

Η δοκιμή του «Τράι» δεν είχε εκπλήξεις

Ανέστης κάτω από τα δοκάρια, Μπακάκης (δεξιά), Σοϊλέδης (αριστερά) στα άκρα της άμυνας και δίδυμο στα στόπερ Λαμπρόπουλος - Τζανετόπουλος (απόλυτα δικαιολογημένα). Στη μεσαία γραμμή εννοείται πως θα ξεκινήσουν Γιόχανσον και Ανάκογλου με τον Μάνταλο να είναι σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στην επίθεση και στα... φτερά αυτής δοκιμάστηκαν οι Μπαρμπόσα και Πλατέλλας (ξεκινούν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα αλλά στη διάρκεια και ανάλογα την εικόνα τους αλλάζουν συχνά άκρο μεταξύ τους), ενώ στην κορυφή της γραμμής κρούσης τοποθετήθηκε ο Αραβίδης...

Προφανώς όπως εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει η αγωνιστική σκέψη του Τραϊανού Δέλλα για το ματς στο Φάληρο είναι λίγο - πολύ αναμενόμενη. Αν υπήρχε ένα ερωτηματικό αυτό ήταν αν θα ξεκινήσει ο Τζανετόπουλος στο κέντρο της άμυνας στο πλευρό του Λαμπρόπουλου, ή αν θα επέλεγε τον Σαρρή κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί σαν ενδεχόμενο μέχρι την ανακοίνωση της επίσημης ενδεκάδας, αλλά ταυτόχρονα δε συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες. Υπήρχε και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ως παρτενέρ του «Λαμπρό» ο Σουηδός άσος αλλά με την κίνηση αυτή απλά θα άλλαζαν μεταξύ τους ρόλο ο Γιόχανσον με τον Τζανετόπουλο κάτι που μπορεί να συμβεί και στη διάρκεια του ματς αν δεν τραβάει το σχήμα.

Το άλλο ερώτημα που υπήρχε πριν την ανακοίνωση της αποστολής (και του αποκλεισμού από αυτήν του Μπρέσεβιτς) ήταν αν θα επέλεγε να ξεκινήσει στην επίθεση με τον Κροάτη φορ, ή θα προτιμούσε Χρήστο Αραβίδη. Τελικά ο πρώτος έμεινε εκτός αποστολής και αναμενόμενα ο Έλληνας φορ θα αγωνιστεί στο μεγαλύτερο διάστημα στην κορυφή της επίθεσης.

Κι όταν (αν) μπει ο Κρισάντους...

Στον πάγκο θα βρίσκεται -όπως όλα δείχνουν και πάντα με δεδομένο όσα δούλεψε ο Δέλλας- ο Κρισάντους και όταν (κι αν) γίνει αυτή η αλλαγή είναι πιθανό να τοποθετηθεί ο Αραβίδης στο άκρο της επίθεσης στη θέση ενός εκ των Μπαρμπόσα - Πλατέλλα. Κάποιο άλλο αγωνιστικό σενάριο με αλλαγή προσώπων χωρίς να το 'χουμε δει ξανά στο γήπεδο σε κάποιο ματς, ή έστω να το 'χει δουλέψει ο «Τράι» έστω μία φορά πριν το ντέρμπι δεν μοιάζει εφικτό και δεν είναι λογικό...

Σ' αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσουμε πως ο Ιβάν Μπρέσεβιτς αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω τραυματισμού όπως το ίδιο ισχύει για τον (πλην των Κορδέρο - Κολοβέτσιου) Ντακόλ... Υπενθυμίζουμε τους 20 που έχει επιλέξει ο Τραϊανός Δέλλας για το αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό: Ανέστης, Βούρας, Γροντής, Μπακάκης, Ανάκογλου, Αραβίδης, Γεωργέας, Ρόβας, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Μάνταλος, Ντούνης Μ., Πεταυράκης, Πλατέλλας, Σαρρής, Κρισάντους, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα και Ζόριτς.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα