Βαμβακούλας: «Τα παιδιά αυτά είναι ήρωες και δεν θα ξεχαστούν ποτέ»! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Βαμβακούλας: «Τα παιδιά αυτά είναι ήρωες και δεν θα ξεχαστούν ποτέ»! (pics & vids)

bet365

Ο Νίκος Βαμβακούλας που είχε παίξει και σκοράρει στο αλησμόνητο παιχνίδι της 8ης Φεβρουαρίου του 1981 μιλάει στο Gazzetta για τα συναισθήματα που του άφησε εκείνη η ημέρα και το πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7.

Τον Νίκο Βαμβακούλα -όπως και πολλούς άλλους ερυθρόλευκους του 1981- τον έχει σημαδέψει για τα καλά η πιο τραγική ημέρα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Η τραγωδία της Θύρας 7 όταν στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (6-0) έχασαν την ζωή τους 21 παιδιά και υπήρξαν 55 τραυματίες. Όσα χρόνια και εάν περάσουν η ημέρα αυτή δεν γίνεται και δεν πρόκειται να ξεχαστεί από κανέναν.

O παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών -που είχε αγωνιστεί βασικός κόντρα στην ΑΕΚ έχοντας βάλει και γκολ- μίλησε στο Gazzetta.gr για τις μνήμες που τον συντροφεύουν μέχρι σήμερα. «Θέλω να πω λίγα και καλά πράγματα. Αυτό χρειάζεται σε τέτοιες στιγμές. Δεν χρειάζονται πολλά. Αυτή η ημέρα έχει χαραχθεί στην μνήμη μου. Θα την έχω στο μυαλό μου μέχρι να πεθάνω. Ήταν ένα γεγονός που συγκλόνισε όλους εμάς.

Και τους παίκτες που ήμασταν μέσα στο γήπεδο και τον κόσμο. Θα θυμόμαστε αυτά τα παιδιά για πάντα. Ήταν ήρωες! Να θες να δεις αυτό που αγαπάς και να πεθαίνεις μετά είναι κάτι που δεν το χωράει το μυαλό», ήταν η πρώτη του αντίδραση. Όσο για το τι θυμάται από τότε ο Βαμβακούλας τόνισε: «Εμείς αρχικά ήμασταν μέσα στους πανηγυρισμούς. Μετά όταν μάθαμε τα νέα πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο.

Ήταν ότι λιγότερο μπορούσαμε να κάνουμε γι' αυτά τα παιδιά που είχαν μεγαλώσει με την φωτογραφία της ομάδας στο προσκεφάλι τους. Ήταν κάτι τρομερό». Αναφορικά με το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει με αφορμή την ημέρα μνήμης των θυμάτων επισήμανε κάτι πολύ σημαντικό. «Πρώτα πρώτα για την ημέρα αυτή θέλω να πω ότι πρέπει να σεβόμαστε απόλυτα αυτά τα παιδιά. Να τα τιμούμε όσα χρόνια και εάν περάσουν. Και επειδή όλες οι ομάδες έχουν θύματα να μην υπάρχουν άτομα που βρίζουν. Να υπάρχει πάντα σεβασμός», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ GAZZETTA.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΡΑ 7.

* Στην Gallery μπορείτε να δείτε φωτογραφίες της εποχής αλλά και βίντεο για την τραγωδία της Θύρας 7.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα