Λουτσέσκου: «Παίξαμε έξυπνα και αξίζαμε την πρόκριση»

Νίκος Αθανασίου
Λουτσέσκου: «Παίξαμε έξυπνα και αξίζαμε την πρόκριση»

bet365

Εμφανώς ικανοποιημένος από την μεγάλη πρόκριση επί του Παναθηναϊκού ο τεχνικός της Ξάνθης Ράζβαν Λουτσέκου έκανε λόγο για έξυπνο παιχνίδι από την ομάδα του και δίκαιη πρόκριση.

Αναλυτικά ο Ρουμάνος προπονητή ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου:

«Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Όχι μόνο γιατί προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, αλλά γιατί αποκλείσαμε μία πολύ μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Μία ομάδα οργανωμένη με ποιότητα και πολύ καλή. Παίξαμε δύο σκληρά παιχνίδια και σημαντικά. Παίξαμε με πάρα πολύ μεγάλη ένταση. Αλλά γενικά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μου άξιζε την πρόκριση. Στην Ξάνθη ελέγξαμε το παιχνίδι και παίξαμε καλά για 80 λεπτά. Εδώ παίξαμε έξυπνο παιχνίδι κι εκτιμώ ότι οι παίκτες μου ήταν υπομονετικοί και συγκεντρωμένοι περιμένοντας για την κατάλληλη στιγμή. Παίξαμε καλό πρώτο ημίχρονο, ισορροπημένο, χωρίς να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο. Δεν κάναμε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά πιέσαμε παραπάνω από τον Παναθηναϊκό. Και φυσιολογικά στο τέλος σκοράραμε».

Για το αν πιστεύει ότι ο Γούτας εξαφάνισε τον Μπεργκ και για την αποβολή: «Δεν ξέρω για την αποβολή, μπορεί να σκοράραμε και με τον Μέντες μέσα και χωρίς. Ο Γούτας έκανε πολύ καλό παιχνίδι όπως όλοι οι παίκτες. Ήταν συγκεντρωμένοι. Παίξαμε με αυτοπεποίθηση απέναντι στον κόσμο των γηπεδούχων. Το μυστικό για την πρόκριση είναι η σκληρή δουλειά των παικτών».

Για το αν το σχέδιό του ήταν να πιέσει η Ξάνθη στα τελευταία λεπτά για να βάλει γκολ: «Υπήρχε ένα πλάνο για να πιέσουμε στην ανάπτυξη του αντιπάλου. Από ψηλά πάντα και για να οργανωθούμε πολύ γρήγορα αν ο Παναθηναϊκός περάσει την πίεση. Θέλαμε να είμαστε επιθετικοί. Δεν θέλαμε να δώσουμε χώρο και ειδικότερα ανάμεσα στις γραμμές μας. Σε αυτό το κομμάτι είναι καλός ο Παναθηναϊκός και δημιουργεί ευκαιρίες με αυτόν τον τρόπο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και στο πρώτο ημίχρονο. Στα τελευταία τριάντα λεπτά θέλαμε να κουράσουμε τον Παναθηναϊκό και να του χαλάσουμε την ισορροπία. Κάναμε πολύ σκληρή δουλειά».

Για τον Κλέιτον: «Κάθε παίκτης είναι σημαντικός κι έχει διαφορετική ποιότητα. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς με τον τρόπο που παίζουμε. Για το στιλ παιχνιδιού μας είναι πολύ σημαντικός. Όταν δεν παίζει, ίσως δεν έχουμε την ίδια ποιότητα».

Για τη δεύτερη νίκη της Ξάνθης επί του Παναθηναϊκού στη σεζόν και για τη συνέχεια στο Κύπελλο: «Εμείς απλά περάσαμε στα προημιτελικά. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά. Θα δούμε. Είδαμε απίστευτα αποτελέσματα στο Κύπελλο. Έχουμε παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτή τη νίκη και να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα