Ολυμπιακός - Τύρναβος 8-0

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Τύρναβος 8-0

bet365

Παράσταση για ένα ρόλο, η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον Τύρναβο, με τους «ερυθρόλευκους» να σκοράρουν όποτε θέλουν και να... σταματάνε στα οκτώ (8-0)! Πέντε διαφορετικοί παίκτες βρήκαν δίχτυα!

Ερυθρόλευκος μονόλογος και... πάρτι στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να διαλύει τον Τύρναβο με 8-0 σε ένα ματς που μπορούσε να βάλει και άλλα γκολ. Με αυτήν την εμφατική και πολύ καλή εμφάνιση και με το 3-0 του πρώτου αγώνα οι Πειραιώτες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Με 4-4-2 και Γιαννούλη στόπερ

Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τον Σαλίνο δεξί μπακ, τον Μαζουάκου αριστερό, τους Βούρο και Γιαννούλη στο κέντρο της άμυνας και τους Μπουχαλάκη, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνη και Ντουρμάζ στον άξονα. Ο Φορτούνης κυρίως λειτουργούσε ως επιτελικός χαφ ενώ ο Σουηδός χαφ πλαγιοκοπούσε σε αρκετές περιπτώσεις. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Μπενίτες και Διαμαντάκος.

Στο άψε-σβήσε έγινε το 4-0!

Οι Πειραιώτες δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στον Τύρναβο που κατέβασε στο γήπεδο σχηματισμό 4-4-1-1 με δεκάρι τον Εμμανουήλ και φορ τον Αλεξίου. Το... πάρτι για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε νωρίς. Με πρωταγωνιστές τους Φορτούνη, Ντουρμάζ και Μιλιβόγιεβιτς. Στο 6ο λεπτό ο Φορτούνης είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ. Στο 9ο λεπτό ο Φορτούνης από το κόρνερ έδωσε την πάσα στον Ντουρμάζ και εκείνος έβγαλε ωραία μπαλιά για το κεφάλι του Μιλιβόγιεβιτς που σκόραρε με δυνατή κεφαλιά για να κάνει το 1-0.

Στο 11' μετά από σέντρα του Φορτούνη και κεφαλιά-πάσα του Βούρου ο Διαμαντάκος από κοντά με το κεφάλι αύξησε τον δείκτη του σκορ. Το 3-0 ήρθε στο 17'. Με μία σουτάρα του Μπουχαλάκη μπήκε και άλλο γκολ από τον καταιγιστικό Ολυμπιακό. Στο 25ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Ντουρμάζ και κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγινε το 4-0. Ο Σέρβος με δύο δυνατές και καρφωτές κεφαλιές έβαλε δύο φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Ο Τύρναβος αποπειράθηκε να αντιδράσει όμως με το 4-0 σε βάρος του και την πολύ μεγάλη διαφορά ποιότητας και επιπέδου με τον Ολυμπιακό δεν γινόταν να κάνει και πολλά.

"Πρώτη" για Χάρα, στόπερ ο Μπουχαλάκης

Με την έναρξη του Β' μέρους ο Τύρναβος που νωρίτερα είχε κάνει αναγκαστική αλλαγή, άλλαξε τον τερματοφύλακά του με τον Περέιρα να βάζει στο ματς τους Φουστέρ και Χάρα. Για τον Αργεντίνο άσο ήταν το πρώτο του ματς μερ την φανέλα των Πειραιωτών ενώ ο Μπουχαλάκης χρίστηκε στόπερ. Ο Χάρα πέρασε στο ματς ως 2ος επιθετικός.

Ευκαιρία ο Μπενίτες, γκολάρες ο Ντουρμάζ και 6-0!

Στο 54' ο Μπενίτες είχε μία καλή στιγμή όταν πήρε κεφαλιά και μετά σούταρε ελάχιστα άουτ. Στο 55' έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Ντουρμάζ έκανε το 5-0. Ήταν μία σουτάρα από τον Σουηδό που βρήκε σε κεφάλι αμυντικού, μετά στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Στο 57' ο Ντουρμάζ σκόραρε και πάλι με φαουλάρα για το 6-0! Στο μεταξύ ο Περέιρα συνέχισε τις δοκιμές βάζοντας αριστερό μπακ τον Μπουχαλάκη και δίδυμο στα στόπερ τους Μιλιβόγιεβιτς και Βούρο. Οι ερυθρόλευκοι εξακολούθησαν να είναι κυρίαρχοι στο γήπεδο με τον Χάρα να προσπαθεί να μπει στους ρυθμούς της νέας του ομάδας αλλά να δείχνει πως θέλει ακόμα χρόνο. Ωστόσο προσπάθησε αισθητά.

Εξαιρετικός Ντουρμάζ και γκολ ο Φουστέρ για το 8-0

Ο Ολυμπιακός δεν σταματούσε με τίποτα. Στο 82' έπειτα από μπαλιά του Σαλίνο ο Ντουρμάζ "χόρεψε" την αντίπαλη άμυνα και σουτάροντας μπροστά από τρεις παίκτες έκανε το 7-0. Στο 83' ο πειραϊκός σύλλογος κέρδισε ορθώς πέναλτι από χτύπημα του Γεωργίου στον Σαλίνο. Ένα λεπτό μετά ο Φουστέρ έγραψε το 8-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Απέναντι σε έναν πολύ πιο χαμηλής ποιότητας και αξίας αντίπαλο ο Ολυμπιακός έκανε... πάρτι στο Καραϊσκάκη. Με το τελικό 8-0 πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ντουρμάζ που τα έκανε όλα. Έβαλε δύο γκολάρες από φάουλ και ακόμα ένα για το χατ τρικ ενώ είχε και δύο ασίστ.

Άκρως θετικό πρόσημο από τον Μιλιβόγιεβιτς των δύο τερμάτων και τον Φορτούνη ενώ οι περισσότεροι ερυθρόλευκοι στάθηκαν στο ύψος τους. Καλή εικόνα είχε και ο Διαμαντάκος που επίσης σκόραρε. Ο Τύρναβος προσπάθησε να αποφύγει την συντριβή όμως δεν ήταν ανταγωνιστικός σε κανένα σημείο του αγώνα. Συνολικά οι πρωταθλητές έκαναν σούπερ ματς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου τους.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα