Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-0 (1-0 παράταση)

Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-0 (1-0 παράταση)

bet365

Η Τσέλσι με καρφωτή κεφαλιά του Ιβάνοβιτς στο 94' επικράτησε της Λίβερπουλ 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Λιγκ Καπ. Πολύ ξύλο με... πρωταγωνιστή τον Κόστα!

Ο αποκλεισμός σοκ της Τσέλσι από το κύπελλο προκάλεσε... αντίδραση! Ο Κουρτουά την έσωσε στην κανονική διάρκεια και ο Ιβάνοβιτς την έστειλε (1-0) στον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου περιμένει τον νικητή του Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ. Μεγάλο ματς στο Στάμφορντ Μπριτζ, ρυθμός, πολύ ξύλο και η Λίβερπουλ αν είχε τα τελειώματα που έπρεπε θα μπορούσε να ρίξει στο καναβάτσο τους Μπλε. Διαμαρτύρεται σωστά για πέναλτι η Τσέλσι, αρνητικός πρωταγωνιστής ο Κόστα που... πλακώθηκε με Τσαν, Σκρτελ και Τζέραρντ!

Με πολλά νεύρα άρχισε το ματς, οι Μπλε μόλις στο 3΄ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Λούκας, ενώ οι «κόκκινοι» στο 12΄ ζήτησαν την αποβολή του Κόστα. Ο Ισπανός πάτησε τον πεσμένο Τσαν, κάτι που δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής. Οταν ηρέμησαν τα πνεύματα το ματς απέκτησε ρυθμό! Η Τσέλσι προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει και στο 22' σωστά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν ο Σκρτελ βρήκε... μόνο τον Κόστα και όχι τη μπάλα!

Η Λίβερπουλ ήταν εξαιρετικά τοποθετημένη, είχε κλείσει τους χώρους και μετά το 25' βγήκε στην επίθεση! Ωστόσο, ο Κουρτουά με δυο μεγάλες επεμβάσεις στο 27' σε τετ α τετ με τον Μορένο και στο 30' σε σουτ του Κουτίνιο έσωσε τους Μπλε!

Το β' μέρος άρχισε με αναγκαστική αλλαγή για την Τσέλσι, με τον Φάμπρεγας να αποχωρεί και τον Ραμίρες να παίρνει τη θέση του. Ρυθμός, αλλά και νεύρα, με τον Σκρτελ να «πλακώνεται» με τον Κόστα, όταν ο τελευταίος τον πάτησε! Πλήγμα και για τη Λίβερπουλ πάντως η αποχώρηση του εξαιρετικού Σακό, μιας και ο Τζόνσον δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει κενά.

Ο Αζάρ ανέβαση την απόδοσή του, αλλά ο Μινιολέ ήταν στη σωστή θέση σε δυο περιπτώσεις. Ο γκολκίπερ των «κόκκινων» ήταν αυτός που έσωσε με... τάκλιν στον Κόστα πριν ο τελευταίος σκοράρει! Ο Μπαλοτέλι πήρε θέση στην ενδεκάδα, είχε διάθεση, όρεξη, όχι όμως και τις μπαλιές για να σκοράρει! Ο ρυθμός έπεσε στο τελευταίο τέταρτο, η Λίβερπουλ προσπάθησε, αλλά το ματς πήγε στην παράταση!

Λυτρωτής ο Ιβάνοβιτς!
Ιδανικότερο ξεκίνημα στην παράταση δεν μπορούσε να φανταστεί ο Μουρίνιο, αφού στο 94' ο Ιβάνοβιτς με καρφωτή κεφαλιά έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του! Μοιραίος για τους «κόκκινους» ο Χέντερσον, ο οποίος σε κενό τέρμα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ! Το α' μέρος έκλεισε με... ξύλο, με τον Ντιέγκο Κόστα να βγάζει εκτός εαυτού και τον Τζέραρντ! Η Τσέλσι δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος και πήρε μια μεγάλη πρόκριση!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα