Ο Αραβίδης, η Κέρκυρα και η ξεφτίλα!

Ο Αραβίδης, η Κέρκυρα και η ξεφτίλα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ο Αραβίδης, η Κέρκυρα και η ξεφτίλα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον on fire άσο της ΑΕΚ, τον Σοϊλέδη, για το ματς που έρχεται και τις εκλογές.

Με τον Αραβίδη να σημειώνει το πρώτο του χατ τρικ ολοκληρώθηκε το ματς της ΑΕΚ με τον Παναιγιάλειο και πλέον αποδεικνύεται αναμφισβήτητα πως το μόνο που πρέπει να απασχολεί τους Κιτρινόμαυρους (τους φίλους εννοώ της Ένωσης αφού στην ομάδα δεν έχουν το δικαίωμα να χαλαρώνουν καθόλου) είναι η πόσο μεγάλη θα είναι η τελική διαφορά πριν τα πλέι οφ.

Είναι πολύ καλό το μαντάτο για τον Τραϊανό Δέλλα που αφορά τον επιθετικό της ΑΕΚ και το γεγονός πως εκτός από το γεγονός ότι είναι ένας παίκτης της ομάδας, αυτήν την περίοδο (περισσότερο από μήνα), είναι on fire και βρίσκει δίχτυα στα περισσότερα από τα ματς που αγωνίζεται...

Για μένα ήταν δεδομένο πως ο Αραβίδης θα έφτανε γρήγορα και στην επίτευξη τερμάτων. Έψαχνε το γκολ, το πρώτο, που θα τον βοηθούσε να ξεμπουκώσει που λένε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο και στη συνέχεια θα έφτανε εύκολα ξανά στον δρόμο προς το πλεκτό και αυτό έγινε.

Τώρα απομένει να γίνει πράξη και αυτό που δήλωσε ο ίδιος μετά το τέλος του ματς και αφού αναδείχτηκε σε MVP της αναμέτρησης: "Εύχομαι στο τέλος της χρονιάς να είμαστε εδώ με μια μεγαλύτερη κούπα και να κάνουμε τον απολογισμό", υπογράμμισε ο Χρήστος Αραβίδης και σαφέστατα η ευχή του αποτελεί την επιθυμία του κάθε Ενωσίτη, θαρρώ βέβαια πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη...
Πλέον το να κάνεις ειδική αναφορά σε κάθε ποδοσφαιριτή που παίζει καλά και ξεχωρίζει για την ΑΕΚ δεν έχει μεγάλη σημασία. Σίγουρα όμως έχει τεράστια αξία να σημειώσουμε και να σταθούμε στην απόδοση του Άρη Σοϊλέδη, ενός παιδιού άτυχου όλο αυτό το διάστημα, το οποίο όμως αποδεικνύει με τις έως τώρα συμμετοχές του, πως η Ένωση σωστά κινήθηκε για την απόκτησή του.

Τα ανεβάσματά του, οι σέντρες του, η απλότητα και η ευκολία στις (σωστές) μεταβιβάσεις, είναι στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για έναν ικανό ποδοσφαιριστή με σούπερ χαρακτηριστικά ο οποίος αν είναι έχει την υγειά του -εννοώ αν λείψουν οι τραυματισμοί πλέον- θα αποτελέσει ένα σούπερ δίδυμο με τον Πεταυράκη για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά αποτελεί με τον Γιόχανσον (αρκετά καλός σε ένα ακόμη ματς) τις πρώτες μεταγραφές ουσίας στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου...

Η ΑΕΚ, λοιπόν, πάει στο ματς με την Κέρκυρα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου (με κληρονομιά το 1-1 στο νησί) με ανεβασμένη ψυχολογία και έπειτα από σημαντική νίκη απέναντι σε μία ομάδα που -συμφωνώ απόλυτα με τον Τραϊανό Δέλλα- η βαθμολογική της θέση δεν πιστοποιεί την πραγματική της δυναμική.

Εθιμοτυπικά θα αναφέρω ότι ευχάριστο γεγονός είναι και η εξαιρετική ασίστ (γενικά ο τρόπος ποδοσφαιρικής σκέψης) του Δημήτρη Γροντή στο τρίτο τέρμα για τον οποίο εκτιμώ πως μπορεί να επιμένουν να επιχειρούν στην ΑΕΚ να τον... βαφτίσουν αριστερό μπακ αλλά δεν είναι (πλέον) λογικό και δεν δείχνει να βοηθάει και τον ποδοσφαιριστή, αφού η φυσική του θέση είναι στα χαφ...

Ένα "μπράβο" και μια αναγνώρισης αξίζει (και μεταξύ άλλων) στον Ανέστη που δείχνει κάθε παιχνίδι που περνάει μεγαλύτερη σταθερότητα και πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα, αλλά και για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο που καταφέρνει να ανταποκριθεί σε κάθε ματς στο κέντρο της άμυνας ανεξαρτήτως παρτενέρ.
Μην ξεχνάμε πως η ΑΕΚ περιμένει να επιστρέψει και ο αρχηγός της, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της έως τώρα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Μιγκέλ Κορδέρο.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε Δευτέρα λόγω των εκλογών που έγιναν στην χώρα και το μήνυμα αυτών εκτός από την ιστορική αλλαγή που βιώσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ να επικρατεί, είχαμε και το πλέον βασικό μήνυμα που αφορά την ξεφτίλα που αποτελεί η παρουσία ως τρίτης δύναμης στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδα του ναζιστικού μορφώματος που έχει την ονομασία Χρυσή Αυγή.
Είναι τουλάχιστον ντροπή και ξεφτίλα για όλη τη χώρα και όλους τους πολίτες της. Ντροπή και ξεφτίλα πραγματικά. Διότι πλέον η δικαιολογία ότι δεν τους γνώριζε ο Έλληνας δεν υφίσταται και ταυτόχρονα ΟΛΟΙ οφείλουν να γνωρίζουν πως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι αντίδρασης στο σύστημα και στα μεγάλα και άλλα κόμματα της βουλής (όπως ήταν ο Λεβέντης, ή το κόμμα Τελεία).

Αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχουν συμπολίτες μου που τάσσονται υπέρ των νεοναζί, δεν θέλω να το πιστέψω ότι υπήρχαν στην Ελλάδα τόσοι πολλοί φασίστες και γι' αυτό προφανώς είμαι σοκαρισμένος. Ίσως κάποιοι που έλεγαν πως υπήρχαν πάντα αλλά δεν είχαν πού να εκφραστούν να έχουν δίκιο, εγώ όμως θα συνεχίσω να μη μπορώ να καταλάβω και να μη θέλω να πιστέψω πως στη χώρα μου υπάρχουν τόσοι πολλοί φασίστες...

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν και για το θέμα του γηπέδου στηρίζουμε όλες τις ελπίδες μας στο να επικρατήσει η κοινή λογική στις συνιστώσες και ταυτόχρονα στους ΑΝΕΛ που θα συνυπάρξουν στην Κυβέρνηση. Ο Πάνος Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο ότι θα γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, στο οικόπεδό της, εκεί που βρισκόταν το "Νίκος Γκούμας".

Υγ: Είναι υπέροχο να βρίσκεσαι στο πλευρό της μπασκετικής ΑΕΚ. Περνάει τόσο ευχάριστα η ώρα δίπλα σε 5.000 και πλέον ΑΕΚτσήδες σε κάθε ματς. Ένα διπλό με τον Πανιώνιο και μετά, σε δυο Δευτέρες από τώρα, πάμε για τεράστια γιορτή στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Χτίστηκε σούπερ ομάδα, σε μικρό χρόνο, τέτοια που ο Ίνγκλις με τον Κόροιβο ήταν κακός και όμως η νίκη ήρθε αναμενόμενα...

Υγ2: Άραγε μπορεί να υπάρξει πιο μάγκικη ομάδα ΑΕΚ από αυτήν του χάντμπολ; Ειλικρινά δύσκολο το βλέπω. Μπράβο ρε τυπάρες, το ευχαριστώ των ΑΕΚτσήδων είναι ελάχιστο και η συγνώμη για όσα περνάτε από τις εκάστοτε διοικήσεις της ερασιτεχνικής, μπράβο και πάλι μπράβο ρε μάγκες!

Υγ3: Δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω την λογική του ορισμού της ΑΕΚ και πάλι για αγώνα Κυπέλλου ημέρα Πέμπτη και μάλιστα στις 17:00... Ειλικρινά αδυνατώ να το κατανοήσω και μη μου πει κανείς επειδή έπαιξε Δευτέρα πρωτάθλημα, ας την έβαζαν Σάββατο, για τον Θεό δηλαδή. Με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο τα ίδια, Πέμπτη και 17:00, τώρα με την Κέρκυρα πάλι το ίδιο, ε ήμαρτον όμως, ο ΑΕΚτσής περιμένει αυτά τα ματς του Κυπέλλου με τεράστια ανυπομονησία έπειτα από ενάμιση χρόνο αγώνων με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, ας σεβαστούν κάποτε και τους οπαδούς αυτής της ομάδας και να τους δώσουν τη δυνατότητα να μπορούν να παρακολουθήσουν ένα ματς Κυπέλλου από κοντά (είτε από σπίτι αλλά όχι εργάσιμη ώρα, ήμαρτον)...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...