Γκιρτζίκης: «Λάθος τους η βιαστική κριτική»

Gazzetta team
Γκιρτζίκης: «Λάθος τους η βιαστική κριτική»

bet365

Αλλαγές σε πολλούς τομείς προανήγγειλε ο Γιώργος Γκριτζίκης, ο οποίος μίλησε και για το θέμα προπονητή στην εθνική ομάδα, τονίζοντας πως οι Μαρκαριάν και Μίτσελ δεν είναι οι μοναδικοί υποψήφιοι και έκανε λόγο για λάθος όσων προέτρεξαν για να τον κριτικάρουν πριν εκλεγεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ στον «Παραπολιτικά FM 90,1»:

Για τις αλλαγές που προανήγγειλε: «Δεν θέλω να πω συγκεκριμένα πράγματα, αλλά είναι βέβαιο ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές σε πάρα πολλούς τομείς. Για παράδειγμα, κάτι που έπρεπε να γίνει πριν από πολλά χρόνια, όταν άρχισε να αλλάζει το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, είναι η διαφοροποίηση στο σχεδιασμό των πρωταθλημάτων. Αυτό, όμως, θα το συζητήσουμε με τη Superleague και τη Football League, ώστε να δούμε πόσες ομάδες πρέπει να βρίσκονται σε κάθε κατηγορία… Ασφαλώς πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι ομάδες που αρχίζουν τη σεζόν, θα την ολοκληρώνουν κιόλας. Είναι κάτι που απασχολεί τις ομάδες και θα το συζητήσουμε μαζί τους».

Για τους αποδέκτες της δήλωσής του «θα μείνουν εκτός όσοι θέλουν το ποδόσφαιρο να εξελίσσεται με τους δικούς τους όρους»: «Οι αποδέκτες γνωρίζουν ποιοι είναι, δεν θέλω να κατονομάσω, θα πω όμως το εξής: την απάντηση την έδωσαν οι Ενώσεις. Απ’ τις 55 Ενώσεις, οι 51 επέλεξαν να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου. Οι άλλες τέσσερις ψήφισαν λευκό, το οποίο εκφράζει άρνηση. Δικαίωμά τους, δημοκρατία έχουμε. Όλοι μαζί θα πορευτούμε και θα κάνουμε πολλά. Πρέπει να κάνουμε πολλά, για να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο. Όχι μονάχα εμείς που το διοικούμε, αλλά όλοι. Να μην ξεπερνάμε τα όρια και να μην πυροβολούμε το προϊόν μας. Ποιος θα ενδιαφερθεί για ένα προϊόν που δυσφημείται;».

Για την κριτική που του έχει ασκηθεί από ομάδες (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ), καθώς και για τη θέση που εξέφρασε, ότι θα συνεχίσει το έργο Σαρρή: «Ο κ. Σαρρής ανέλαβε την προεδρία της ΕΠΟ με τις καλύτερες διαθέσεις, ενώ από χαρακτήρα χαίρει εκτίμησης. Όσοι πρότρεξαν να κάνουν κριτική, προτού ακόμα εκλεγώ, έχουν κάνει λάθος! Νομίζω ότι υποτιμούν τους εαυτούς τους. Πρώτα απ’ όλα δεν είμαι άγνωστος στο ποδόσφαιρο, ούτε έχω δώσει λαβές σε κανέναν απολύτως. Αυτή η προκατάληψη, διότι περί προκατάληψης πρόκειται, δεν δικαιολογείται. Δεν προτρέχεις, περιμένεις να δεις. Φαίνεται ότι είναι προαποφασισμένοι να πράξουν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ήθελαν κάτι άλλο. Αφού δεν τους βγήκε, εγώ τι φταίω; Ας βάζανε έναν υποψήφιο, να προσπαθήσουν να εκλέξουν αυτόν που θα ήθελαν! Μόνο που στις εκλογές της ΕΠΟ δεν αποφασίζουν οι ΠΑΕ. Αποφασίζουν οι Ενώσεις. Και οι Ενώσεις αποφάσισαν να είμαι εγώ ο πρόεδρος».

Για τις επαφές Καραγκούνη με Μαρκαριάν και Μίτσελ: «Δεν έχω πληροφόρηση ακόμα απ’ τον Γιώργο, θα συναντηθούμε Τρίτη ή Τετάρτη για να με ενημερώσει, αλλά δεν είναι μονάχα ο κ. Μαρκαριάν και ο κ. Μίτσελ. Έχει πραγματοποιήσει κι άλλες συναντήσεις… Ο Καραγκούνης απλά κάνει επαφές. Τον τελευταίο λόγο πάντα τον έχει η Ομοσπονδία στην επιλογή. Ο Καραγκούνης θα μας αναπτύξει τα δεδομένα των επαφών του, τα υπέρ και τα κατά κι έπειτα θα αποφασίσουμε».

Για το αν ο διάδοχος του Ρανιέρι θα είναι Έλληνας ή ξένος: «Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει κάτι. Ο Γιώργος Καραγκούνης κάνει τις επαφές, θα συναντηθούμε να μου μεταφέρει ό,τι συμβαίνει και όλες τις προοπτικές θα τις μεταφέρουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει. Αυτό θα γίνει το συντομότερο, αλλά αν δεν έχουμε τον προπονητή που μας ταιριάζει, δεν θα κοιτάξουμε να κλείσουμε το θέμα για να τελειώνουμε. Δεν γίνεται αυτό. Ας ελπίσουμε να γίνει η καλύτερη επιλογή το συντομότερο δυνατό, διότι η Εθνική χρειάζεται άμεσα προπονητή. Ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υπάρχουν…».

Για τις σχέσεις του με τις ΠΑΕ: «Ήμουν για αρκετά χρόνια εκπρόσωπος της ΕΠΟ στο Δ.Σ. της Superleague και αυτές οι σχέσεις που ανέπτυξα, με ανθρώπους που έχω συζητήσει συγκεκριμένα θέματα πάρα πολλές φορές, θα βοηθήσουν. Αυτή τη στιγμή στην ηγεσία της Superleague είναι ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος είναι αξιόλογος και γνωρίζει το ποδόσφαιρο πάρα πολύ καλά. Έχουμε άριστη σχέση, όπως και με τον πρόεδρο της Football League, τον κ. Καλογιάννη, ο οποίος επίσης είναι πολύ έμπειρος. Τα προβλήματα του ποδοσφαίρου τα ξέρουμε. Πρέπει να τα βάλουμε σε μία σειρά όλα για να τα λύσουμε. Όλοι θα συμφωνήσουμε. Το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι πλέον διαφορετικό και τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται ενιαία».

 

Τελευταία Νέα