ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-3 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-3 (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο... ρελαντί με το πέναλτι του Τσόρι επί του ΟΦΗ, αλλά η είσοδος του Φορτούνη, που έκανε το 2-0, τον άλλαξε προς το καλύτερο! Ο Μήτρογλου το τελικό 3-0.

Ο Ολυμπιακός αν και πιέστηκε σε κάποια σημεία από τον ΟΦΗ πέρασε τελικώς ιδιαίτερα άνετα από το Γεντί Κουλέ με 3-0 και συνεχίζει στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ! Πολύ καλό ματς από τον Φορτούνη που... μεταμόρφωσε τον πειραϊκό σύλλογο αλλά και από τον Σιόβα. Οκτώ λεπτά διακοπή στην αναμέτρηση και ένταση στην κερκίδα.

Με την γνωστή... συνταγή ο Περέιρα

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν επεφύλαξε εκπλήξεις ως προς το αρχικό του σχήμα. Η διάταξη των Πειραιωτών: Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Μαζουάκου, τα δύο στόπερ είναι οι Σιόβας και Αυλωνίτης, στον άξονα οι Μανιάτης, Κασάμι και μπροστά τους ο Τσόρι, δεξιά ο Ντοσεβί, αριστερά στις πτέρυγες ο Αφελάι και φορ ο Μήτρογλου.

Πως άρχισε ο ΟΦΗ

H διάταξη του ΟΦΗ ήταν ως εξής: Λόρια κάτω από τα δοκάρια, Δαμιανάκης και Φαζός τα δύο στόπερ, οι Μπολάκης και Μονιάκης στα δύο άκρα της άμυνας, οι Λαμπρόπουλος και Καλαϊτζιτς στο κέντρο, ο Μερεμπασβίλι επιτελικός χαφ, στα δύο άκρα οι Κουτσιανικούλης και Ροβίθης και φορ ο Τζορτζ.

Κυριαρχία, κατοχή και γκολ ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός παίζοντας με την συνήθη πια μέθοδο του Περέιρα (σ.σ. πρέσινγκ ψηλά και κοντά οι γραμμές) είχε αρκετές φάσεις για να σκοράρει. Στο 5ο λεπτό ο Τσόρι είχε ένα καλό φάουλ που μπλοκαρίστηκε. Στο 8' ο Γεωργιανός κίπερ έβγαλε με γροθιές φάουλ του Αργεντίνου. Στο 9' μετά από πολύ καλή ενέργεια του Μήτρογλου που πέρασε τρεις παίκτες η μπάλα έφτασε στον Σιόβα που την έστειλε από εξαιρετική θέση ψηλά άουτ.

Στο 14' ένα καλό σουτ του Αφελάι δεν βρήκε τον επιθυμητό στόχο και στο 15' είχε σουτ και ο Τσόρι. Στο 21ο λεπτό ο Τσόρι έχασε την κορυφαία μέχρι εκείνη την στιγμή φάση του Α' μέρους. Βγήκε απέναντι στον Λόρια και πλάσαρε άουτ. Στο 26' μία προσπάθεια του Ντοσεβί πέρασε έξω. Τρία λεπτά μετά ο Ολυμπιακός κέρδισε ορθώς πέναλτι από το χέρι του Καλαϊτζιτς μετά από φάουλ του Τσόρι.

Ένα λεπτό μετά ο Αργεντίνος άσος έκανε το 0-1. Ο ΟΦΗ επεδίωξε να... απαντήσει, έχοντας μία πολύ καλή ευκαιρία στο 44'. Ο Μερεμπασβίλι έκανε την σέντρα που βρήκε πάνω σε σώμα αντιπάλου με τον Μέγιερι να βγάζει την μπάλα σε κόρνερ με υπερπροσπάθεια. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με 0-1. Είχε ιδιαίτερα καλή εικόνα, κατοχή της μπάλας, πρωτοβουλία των κινήσεων και κυριαρχία στο γήπεδο. Θα μπορούσε να προηγείται και με πιο μεγάλο σκόρ. Γενικότερα πάντως ο ΟΦΗ πρόσεχε από την πρώτη στιγμή πολύ καλά τα μετόπισθέν του.

Μία... ανάσα από το 1-1 ο ΟΦΗ

Στο Β' μέρος ο ΟΦΗ είχε σχεδόν με το ξεκίνημά του μία πολύ καλή φάση. Βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-1 όταν ο Ροβίθης έβγαλε πολύ καλή μπαλιά στον Τζορτζ που πλάσαρε τον Μέγιερι, όμως ο Σιόβας ακολούθησε την φάση και έδιωξε την μπάλα προτού αυτή περάσει την γραμμή. Έτσι απετράπη η ισοφάριση των Κρητικών

Πρόβλημα και διακοπή με φωτιά στην κερκίδα αλλά και ένταση

Λίγο μετά το 53ο λεπτό το ματς διεκόπη για περίπου οκτώ λεπτά καθώς υπήρξε πρόβλημα με τα δίχτυα στην εστία του Μέγιερι. Η διακοπή αφορούσε και κάποια πανό που καίγονταν στην κερκίδα με την φωτιά να επεκτείνεται και να φτάνει μέχρι τα δίχτυα. Μάλιστα για κάποια λεπτά οι οπαδοί του ΟΦΗ δεν άφηναν την πυροσβεστική να σβήσει την φωτιά. Επίσης υπήρξε και κινητικότητα οπαδών του ΟΦΗ προς τους ανθρώπους του Ολυμπιακού (σ.σ. σε σημείο που ήταν και ο κ. Μαρινάκης) που ήταν στην εξέδρα με την αστυνομία να παρεμβαίνει εγκαίρως.

Λίγα πράγματα από τους ερυθρόλευκους

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έδειχνε από ένα σημείο και έπειτα πως δεν είχε τον απαιτούμενο επιθετικό ρυθμό και την ανάλογη οργάνωση και κυκλοφορία. Οι Πειραιώτες απέναντι σε έναν αντίπαλο με ουκ ολίγα προβλήματα και ελλείψεις, δεν έβγαζαν την πρέπουσα εικόνα και ας ήταν μπροστά στο σκορ.

Το... τελείωσε ο Φορτούνης, το 3-0 ο Μήτρογλου

Στο 74ο λεπτό ο Φορτούνης που λίγο πριν είχε μπει στο ματς ήταν και αυτός που το... καθάρισε, βελτιώνοντας αισθητά τον Ολυμπιακό δημιουργικά και επιθετικά. Μετά από σέντρα του Αφελάι και κάκιστο διώξιμο του Δαμιανάκη η μπάλα πήγε πάνω στον Φορτούνη που από κοντά έκανε το 0-2. Στο 78' ένα καλό φάουλ του ίδιου παίκτη έφυγε ελάχιστα έξω.

Στο 85' ο Μερεμπασβίλι απείλησε με ένα σουτ λίγο άουτ. Στο 88' ο Ολυμπιακός έκρυψε την μπάλα για να κάνει το 3-0. Ο Φορτούνης ευρισκόμενος στα άκρα έσπασε την μπάλα για τον Αφελάι, εκείνος την έδωσε τον Κασάμι και από εκεί έφτασε στον Μήτρογλου που από κοντά σκόραρε εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

MAN OF THE MATCH: Ο Φορτούνης. Ήταν ο παίκτης που κλείδωσε το ματς για τον Ολυμπιακό καθώς σκόραρε μόλις μπήκε και ήταν άκρως θετικός όσο έπαιξε. Είχε και συμμετοχή στην φάση του 3ου γκολ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Πάνω απ' όλα και όλους ο Σιόβας. Πολύ καλό ματς από τον αμυντικό του Ολυμπιακού. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις έσωσε βέβαια γκολ για τον ΟΦΗ. Την μία κόβει τον Τζορτζ ενώ έβγαινε μόνος του και φυσικά την δεύτερη φορά βγάζει την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή μετά το πλασέ του Τζορτζ. Για τον Ολυμπιακό αμυντικά έχουν κάνει αρκετά καλό ματς οι Μαζουάκου και Ομάρ αλλά όχι επιθετικά. Ο Τσόρι δεν ήταν στα συνήθη του επίπεδα όμως έχει κάνει το 0-1. Για τον ΟΦΗ πολύ καλό πρόσημο είχε ο Μερεμπασβίλι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από τον ΟΦΗ δεδομένα είναι οι Κάλαϊτζιτς και Δαμιανάκης με καίρια λάθη που οδήγησαν στα ερυθρόλευκα τέρματα. Από τον Ολυμπιακό δεν υστέρησε αισθητά κανείς.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο Καλαϊτζιτς. Με το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε. Από εκεί έγινε το 0-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Τριτσώνης με τους βοηθούς του γενικότερα στάθηκαν στο ύψος τους. Πολύ λίγες οι επίμαχες φάσεις και τα... προβλήματα. Σωστή η απόφασή του για το πέναλτι που δόθηκε στον Ολυμπιακό όπως και για αρκετές άλλες φάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βελτιώνεται στους αγωνιστικούς χώρους και να κερδίζει. Απέναντι σε έναν ελλειπή και προβληματικό ΟΦΗ έκανε ένα ιδιαίτερα καλό πρώτο μέρος και ενώ είχε και ένα καλό διάστημα στην επανάληψη. Αυτός ο χρόνος έφτανε και περίσσευε για να βάλει τρία γκολ και να φύγει δίκαια με τη νίκη με σκορ 3-0 από το Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ πάλεψε αρκετά, επεδίωξε να είναι καλά... οχυρωμένος σε άξονα και άμυνα, άντεξε για αρκετά λεπτά, είχε και φάσεις για γκολ και ενώ θα μπορούσε να είχε κάνει και το 1-1. Όμως... λαβώθηκε για τα καλά από τα σοβαρά αμυντικά του λάθη (σ.σ. από τα οποία μπήκαν δύο από τα τρία τέρματα) και ενώ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κάποια κενά που είχε στις γραμμές του και κατά τις επιστροφές του ο πειραϊκός σύλλογος. Λάθη τα οποία δεν... συγχώρεσε ο Ολυμπιακός, που είδε για ακόμα μία αναμέτρηση τους Φορτούνη και Σιόβα να παρουσιάζουν πολύ καλή εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός παραμένει στην πρώτη θέση της Σούπερ Λιγκ.

ΟΦΗ: Δαμιανάκης, Μονιάκης (90+8’ Μανιδάκης) , Κουτσιανικούλης, Τζόρτζ, Ροβίθης (70’ Μακρής) , Καλάϊτζις, Λαμπρόπουλος (90+3’ Μαραθιανός), Μερεμπασβίλι, Μπολάκης και Φάζος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (90+3’ Μιλιβόγεβιτς), Αφελάι, Ντοσεβί (84’ Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (73’ Φορτούνης) και Μήτρογλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα