Κέρκυρα - Βέροια 4-0 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Κέρκυρα - Βέροια 4-0 (vid)

bet365

Η Κέρκυρα ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος με την Βέροια, έβαλε τρία γκολ και με το τέρμα του Κόντου στο β' ημίχρονο σκόρπισε με 4-0 την Βέροια!

Έτσι έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, είχε αρκετές απουσίες και παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό 4-3-3 και τον Σέτκους κάτω από τα δοκάρια, τον Ανδρεόπουλο στα δεξιά της άμυνας αναγκαστικά, όπως και τον Σιόντη στα αριστερά, στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Βενέτης και Ντιμιτρόφσκι. Στο χώρο του κέντρου Ναγιάρ και Καρντόσο, με τον Χαβίτο σε ελεύθερο ρόλο, τον Κόντο στα αριστερά, τον Ζορμπά στα δεξιά και στην επίθεση βρέθηκε μόνος του ο Μαρκόβσκι.

Από την άλλη, ο Γκρανέρο, επέλεξε 4-3-3 με τον Καντιμοίρη κάτω από τα δοκάρια, τους Όστοϊτς και Μπράβο στο κέντρο της άμυνας και τον Μαλόν με τον Αμαραντίδης στις πτέρυγες. Στο κέντρο Μπατιόν και Βεργώνης, με τον Παυλίδη πιο μπροστά και τους Καλτσά, Μπαργκάν δεξιά και αριστερά στην επίθεση, στην κορυφή της οποίας βρέθηκε ο Μπεν.

Κέρκυρα αλά... «Μπάρτσα»!

Ποιος είδε την Κέρκυρα και δεν την φοβήθηκε κόντρα στην Βέροια! Οι γηπεδούχοι, μπήκαν στην αναμέτρηση με το... μαχαίρι στα δόντια, μόλις στο 3' έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Μαρκόβσκι να μην μπορεί να σκοράρει σε κενή εστία, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή όμως στο 5', να ανοίγει το σκορ με υπέροχο μακρινό σουτ!

Η πίεση της Κέρκυρας συνεχίστηκε και αφού η Βέροια προσπάθησε να φέρει την μπάλα στο μισό του αντιπάλου χωρίς να τα καταφέρει, στο 17' ο Μαρκόβσκι και πάλι μετά από πολύ ωραία αλλαγή παιχνιδιού του Ανδρεόπουλου και παράλληλη μπαλιά του Κόντου, έστειλε την μπάλα με διπλή προσπάθεια στα δίχτυα του Καντιμοίρη.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την Βέροια, στο 22' ήρθε και το αυτογκόλ του Βεργώνη μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαβίτο για να γράψει το 3-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι και είχαν ακόμα δύο ευκαιρίες με ένα σουτ του Ανδρεόπουλου και άλλο ένα του Ζορμπά να μην βρίσκουν στόχο.

Πίεση Βέροιας, έλεγχος Κέρκυρας

Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί από το πρώτο μισάωρο, όταν η Κέρκυρα είχε διαμορφώσει ήδη το 3-0. Στο δεύτερο μέρος λοιπόν, οι γηπεδούχοι μπήκαν με σκοπό να διατηρήσουν αυτό το αποτέλεσμα αλλά δεν έχασαν και την ευκαιρία να απειλήσουν, με την Βέροια ωστόσο όπως ήταν λογικό να μπαίνει πιο επιθετικά.

Αφού λοιπόν απείλησε με κάποια σουτ του Καλτσά, του Μπεν και ένα του Μπαλάφα, έφτασε στο 60' για την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο ματς. Ο Βεργώνης πήρε την κεφαλιά στην μικρή περιοχή και ο Σέτκους έκανε την απόκρουση του αγώνα με το αντίθετο χέρι, πριν ο Σιόντης απομακρύνει πάνω στην γραμμή.

Το κερασάκι στην τούρτα ο Κόντος

Μετά τον Μαρκόβσκι, ο Κόντος ήταν ο άνθρωπος της Κέρκυρας κόντρα στην Βέροια. Ο άσος των «Φαιάκων», ήταν από τους καλύτερους και στο 85' κατάφερε να σκοράρει και να φτάσει τον δίχτυ του σκορ στο 4-0 με ένα πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή.

Αυτή η νίκη δίνει μεγάλη ανάσα στους γηπεδούχους που φτάνουν τους 25 βαθμούς και ανεβαίνουν στην 10η θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι μένουν στην 6η θέση με 30 βαθμούς.

Man of the match: Με διαφορά καλύτερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης ο Μαρκόβσκι. Ο Σέρβος επιθετικός, τα έκανε όλα για την ομάδα του και την πήρε από το... χεράκι οδηγώντας την στην δεύτερη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της. Έχει συμμετοχή στα 3 από τα 4 τέρματα των «Φαιάκων», ενώ έχει χάσει και ευκαιρίες για περισσότερα γκολ...

Αδύναμος κρίκος: Η συνολικά κακή λειτουργία αμυντικά που είχε η Βέροια. Οι φιλοξενούμενοι, είχαν πολύ άσχημη εικόνα στην άμυνά τους, με αποτέλεσμα στο 22' να είναι πίσω στο σκορ με 3-0 πληρώνοντας τα πολλά λάθη...

Στο ύψος του: Ο Κόντος είναι ο δεύτερος MVP! Είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει βάλει το κερασάκι στην τούρτα με το τέταρτο τέρμα, ενώ έχει σερβίρει στον Μαρκόβσκι το 2-0 και γενικά μαζί με τον Ανδρεόπουλο, ήταν από τους πιο δραστήριους μετά τον Σέρβο επιθετικό. Από πλευράς Βέροιας, ο Καλτσάς μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν στο δεύτερο μέρος ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων, αλλά δεν ήταν αρκετός...

Η γκάφα: Εδώ θα μπουν δύο φάσεις! Αρχικά η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Μαρκόβσκι στο 3' σε κενή εστία και φυσικά το αυτογκόλ του Βεργώνη, που με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Το στραγάλι: Ο Κουκουλάκης δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα...

Το ταμείο του Gazzetta: Η Κέρκυρα κατάφερε να πετύχει την δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην ιστορία της μετά από ένα 5-1 που είχε πετύχει πριν 8 χρόνια κόντρα στον Εργοτέλη. Τα έκανε όλα καλά, μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι της και έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να σωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερο.

Από την άλλη για την Βέροια δεν πήγε τίποτα καλά το απόγευμα του Σαββάτου και ο Γκρανέρο, καλείται να δει τι φταίει και να το αλλάξει σύντομα...

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Σιόντης, Ντιμιντρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ναγιάρ (62’ Παρασκευαΐδης), Χαβίτο, Καρντόζο, Κόντος, Ζορμπάς (87’ Κουμπούτια), Μαρκόφσκι (82’ Καϊκούτ)

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές, Όστοϊτς (46’ Μπαλάφας), Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Μπατιόν, Καλτσάς, Μπαργκάν, Μπεν (76’ Κάμπορα), Παυλίδης (46’ Ντουμίτρου)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα