«Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον ΠΑΟΚ…»

«Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον ΠΑΟΚ…»

«Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον ΠΑΟΚ…»

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις κινήσεις του ΠΑΟΚ και για τα καλύτερα που έρχονται στην Τούμπα το καλοκαίρι!

Πέμπτη βράδυ και ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει τον Νομπόα (ο καλύτερος, ο πιο ποιοτικός και ίσως ο ακριβότερος ελεύθερος χαφ στην Ευρώπη!) αλλά και τον ομογενή Παπαγιαννόπουλο. Αυτά είναι δεδομένα, ενώ άλλες ομάδες δεν έχουν κάνει καμία κίνηση, παρά το ότι (όπως ο ΠΑΟΚ) γνωρίζουν τα κενά τους εδώ και πολλούς-πολλούς μήνες…

Πάμε τώρα και στα ενδεχόμενα… Πιθανά (ναι μεν…) αλλά ενδεχόμενα. Γιατί πρέπει να είμαστε ακριβείς σε αυτά που γράφουμε κι’ αν δεν πέσουν υπογραφές, ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει τελειώσει…

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ακραίο μεσοεπιθετικό, με ατομική ενέργεια, προφανώς γκολ και ασίστ, έναν πειθαρχημένο παίκτη όμως, που παίζοντας (για παράδειγμα) αριστερό χαφ, δεν θα αμελεί να καλύψει τα ανεβάσματα του Ρατς… Του προτάθηκε και συμφώνησε να αποκτήσει με δανεισμό από την Ρούμπιν Καζάν, τον εκπληκτικό Ντέβιτς. Έναν σκόρερ άλλου επιπέδου… Έναν πιο περιφερειακό επιθετικό (παλιότερα έπαιζε και πλάγια) που… την βάζει μέσα με κάθε πιθανό τρόπο. Φοβερή τεχνική κατάρτιση, Σερβική νοοτροπία με μεγάλες παραστάσεις και εμπειρίες στην Ευρώπη….

Ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει και με τον Πορτογάλο Ρικάρντο Κόστα, που πρέπει να μείνει ελεύθερος από την ομάδα του Κατάρ για να υπογράψει. Τον πρώην στόπερ της Πόρτο, της Βολφσμπουργκ, τον αρχηγό της Βαλένθια…

Αν «κλείσουν» οι δύο παίκτες, τότε ο ΠΑΟΚ μέσα στον χειμώνα θα έχει φέρει στην μίζερη Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα… Νομπόα- Ρικάρντο Κόστα-Ντέβιτς!!

Για το Νομπόα, Μέσο Ενημέρωσης στην Σεβίλλη έγραψε πριν λίγες ημέρες: «Προτίμησε τα λεφτά του ΠΑΟΚ από την Σεβίλλη. Δεν μπορούσε η Ισπανική ομάδα να φθάσει σε τέτοια επίπεδα…».

Για τον Κόστα που δεν κατάφερε να αποκτήσει νωρίτερα ο Ολυμπιακός, γράφει απόψε η O’ Jogo ότι… οι Πορτογάλοι δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν οικονομικά τον ΠΑΟΚ…

Ο οποίος ΠΑΟΚ, τις πιο μεγάλες μεταγραφές τις κρατάει για το καλοκαίρι… Γιατί τότε θα φτιαχτεί η πολύ μεγάλη ομάδα, που ΠΡΕΠΕΙ να παίξει σε ένα καθαρό Ελληνικό πρωτάθλημα… (Οι δικαστικοί ξέρουν αν θα καθαρίσει…).

* Ο βοηθός Παστρωμάς σταμάτησε παίκτη της Κέρκυρας προ τετ α τετ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και έκτοτε αναζητείται η τύχη του… Τον εξαφάνισαν και έστειλαν το μήνυμα ! Ο βοηθός Σίπκας, σταμάτησε (την περασμένη Κυριακή) αδικαιολόγητα τον Κάπελ του Παναιτωλικού πριν από τετ α τετ στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά… ορίστηκε αμέσως μετά (αυτή την Κυριακή) σε αγώνα Αστέρας-Πανιώνιος, όπου παίζει φυσικά και ο Μήτσιος που τους άρεσε με όσα έκανε στην Λέσβο κατά του ΠΑΟΚ. Υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει για το πώς παίζεται το πρωτάθλημα και πώς το κύκλωμα πιέζει τους διαιτητές; Ακόμη αμφιβάλει κανείς για το πώς και αν λειτουργεί (ακόμη και τώρα) η οργάνωση;

* Στο μπάσκετ το ΑΣΕΑΔ ανέλαβε φέτος δύο φορές (και τις δύο με άμεσο ή έμμεσο θύμα τον ΠΑΟΚ) την πρωτοφανή ευθύνη να αποφασίζει για τις τύχες αγώνων μπάσκετ. Την επόμενη φορά που δεν θα τηρηθούν οι κανονισμοί και ειδικά στο θέμα εκκένωσης γηπέδου, ας μην αναρωτηθούν ποιος και τι φταίει. Το δεδικασμένο του Άρης-ΠΑΟΚ (όπου το ματς επαναλαμβάνεται παρά την απόφαση των διαιτητών) είναι ότι πιο επικίνδυνο έχει προκύψει από «δικαστική» απόφαση στον Ελληνικό αθλητισμό.

* Και μία παρέμβαση σε… άλλο θέμα. Πολλές φορές έχουμε κατανοήσει τις θέσεις του Παναθηναϊκού, αφού οι πράσινοι θέτουν θέματα που αφορούν την λειτουργία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και έχουν –σε πολλές περιπτώσεις- ανάλογα παράπονα με τον ΠΑΟΚ.
Στο θέμα της Ξάνθης όμως εκτιμούμε ότι και ο προπονητής και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάνουν λάθος. Δεν ξέρουμε (ή δεν μας απασχολεί αυτή την στιγμή) τι έκανε ή τι δεν έκανε η Ξάνθη και ο Πανόπουλος πριν πέντε ή δέκα χρόνια. Τώρα όμως (τα τελευταία δύο χρόνια ειδικά) η Ξάνθη ΔΕΝ πιστεύουμε ότι μπορεί να κατηγορηθεί για περίεργες φιλίες, σχέσεις και υποτέλειες… Εντός γηπέδων, εκτός αυτών, αλλά και στην λίγκα. Ξάνθη και Παναιτωλικός (αυτές οι δύο ΠΑΕ ειδικά) δεν μπορούν να εμπλέκονται στα γνωστά σενάρια και στις φιλίες που οδηγούν σε καταστάσεις που δυσφημούν το ποδόσφαιρό μας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.