Ο Βάκης, ο Ρωμανός και η πρόκριση!

Ο Βάκης, ο Ρωμανός και η πρόκριση!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ο Βάκης, ο Ρωμανός και η πρόκριση!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για ΜΜΕ και κανάλια που αντιμετωπίζουν με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά τους απεργούς πείνας, αλλά και για το ματς στην Κέρκυρα...

Επιστρέφοντας από την Κέρκυρα το μυαλό δεν μπορεί να στέκεται μόνο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι (και έπειτα από τις κουβέντες μας στην πορεία με τον Αλέξη και τους Γιώργηδες) σχετικά με την ΑΕΚ και δη όταν υπάρχει ένας άνθρωπος που διανύει την έβδομη προς όγδοη ημέρα που πραγματοποιεί απεργία πείνας προκειμένου να εφαρμοστεί ένας νόμος...

Αυτό ισχύει στην περίπτωση του Πάρη Βάκη που μέσω των αθλητικών ΜΜΕ (και ελάχιστων άλλων) γνωρίζει ο κόσμος ότι οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη αντίδραση προκειμένου να δει ένα δικό του (αλλά και πολλών εκατοντάδων χιλιάδων άλλων Ενωσιτών) όνειρο να γίνεται πραγματικότητα.

Αντιλαμβάνομαι σε απόλυτο βαθμό πως πολλοί από όσους γνωρίζουν την υπόθεση θεωρούν τον φίλο της ΑΕΚ γραφικό και φυσικά η περίπτωσή του δεν απασχολεί και περνάει στο ντούκου.

Φυσικά γι' αυτό ευθύνη έχουν και τα μεγάλα ΜΜΕ και τα κανάλια αφού ο Πάρης Βάκης δεν ονομάζεται Νίκος Ρωμανός και δεν είχε συλληφθεί για ένοπλη ληστεία και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (ενώ επίσης δεν προέρχεται από τα βόρεια προάστια).

Επιτρέψτε μου όμως, για να μην παρεξηγηθώ, να σημειώσω πως αναγνωρίζω και τάσσομαι απόλυτα στο πλευρό του πιτσιρικά και στο δικαίωμα του να σπουδάσει. Ο λόγος για τον οποίο έκανε έναν αγώνα ήταν για εκείνον σημαντικός και πάνω απ' όλα το «θέλω» του ήταν δίκαιο και σωστό και γι' αυτό κέρδισε...

Όμως διαπιστώνω όλο αυτό το διάστημα ότι τα μεγάλα ΜΜΕ και τα κανάλια αντιμετωπίζουν με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά κάθε υπόθεση απεργού πείνας. Θα μπορούσα να αναφέρω και την περίπτωση του Κωνσταντίνου Σακκά ο οποίος επίσης είχε προχωρήσει σε ανάλογη αντίδραση και για τον οποίο είχαμε επίσης καθημερινή ενημέρωση από όλα τα ΜΜΕ και τα κανάλια.

Προφανώς στην κουβέντα και στον χαβαλέ που γίνεται σε συσκέψεις των παραπάνω η περίπτωση του οπαδού της ΑΕΚ αντιμετωπίζεται με γέλιο και ειρωνικά σχόλια με τη λέξη «γραφικός» να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γραφικό κρίνεται (επίσης προφανώς) διότι επέλεξε να προχωρήσει σε απεργία πείνας ένας οπαδός ομάδας για να δει το γήπεδό της στο χώρο που προϋπήρχε, στην Νέα Φιλαδέλφεια, και επειδή το ποδόσφαιρο για τη συντριπτική πλειοψηφία είναι το δευτερεύον (και έτσι πρέπει) πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας.

Όπως και να 'χει όμως για κάποιους αυτό δεν ισχύει... Κι όσο γραφικό κι αν μοιάζει σε όλους τους άλλους να είναι αυτό που κάνει ο Βάκης δεν αλλάζει τίποτα από την κατάσταση που υπάρχει και το γεγονός πως συνεχίζει την απεργία πείνας και αρχίζουν τα συμπτώματα που οδηγούν σε κακά, πολύ κακά μαντάτα...

Όλοι ασχολήθηκαν με τον Ρωμανό λοιπόν διότι πουλάει το όνομα, ο πρότερος (όχι έντιμος φυσικά) βίος του και όλα όσα έχει κάνει και πει.

Δεν αναφέρομαι καν σε όλες τις δήθεν αριστερές οργανώσεις και κόμματα που για τον κάθε ένα απεργό πείνας στο πρόσφατο παρελθόν έδιναν μάχες και φώναζαν, ούρλιαζαν για την ακρίβεια για το δίκαιο αίτημά τους, αυτοί έχουν ξεφτιλιστεί καιρό τώρα.

Με τον Βάκη όμως ασχολούμαστε ελάχιστοι... Κι όμως ο συγκεκριμένος δεν έχει κλέψει στο παρελθόν, δεν έχει παρανομήσει, δεν έχει ένοπλη ληστεία στην... καμπούρα του, ούτε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Απλά ζητάει το αυτονόητο: να γίνει πράξη ένας νόμος κράτους!

Ζητάει να δει το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα. Το γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια και κανείς επί της ουσίας δεν δείχνει να ασχολείται... Για εκείνον είναι το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο αγωνίζεται, η ΑΕΚ είναι (και του δίνει) η ζωή του και το γήπεδο εκεί που και ο ίδιος το έζησε αποτελεί το σπίτι του, το πρώτο και μοναδικό στην καρδιά και το μυαλό του.

Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι... Άλλοι έχουν καταστήσει σαφές πως δεν έχουν πρόβλημα να μπουν φυλακή (!!!) αν χρειαστεί αν αυτό αρκεί για να δημιουργηθεί το γήπεδο της Ένωσης ξανά στην Νέα Φιλαδέλφεια και φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό...

Αν με ρωτάτε θα ήθελε να σταματήσει... χθες! Γιατί κυρίως φοβάμαι ότι αν δεν το κάνει, δεν πρόκειται να έχουμε καλή εξέλιξη και πρόκειται για έναν άνθρωπο με οικογένεια πίσω του, με σύζυγο και παιδιά. Και κανείς δεν ασχολείται σοβαρά (πλην των ίδιων των ΑΕΚτσήδων και αθλητικών ΜΜΕ) με το θέμα. Δεν σκέφτεται κανείς έστω για λίγο το απευκταίο σενάριο και τι θα ακολουθήσει μετά... Εύχομαι να το καταλάβουν άμεσα όλοι πριν είναι πολύ αργά, γιατί μετά θα είναι πραγματικά πολύ αργά!

Υγ: Όταν γράφω για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως εγώ το κρίνω, για έναν απεργό πείνας θαρρώ πως το αγωνιστικό περνάει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Γυρίσαμε από Κέρκυρα με την ΑΕΚ να επιστρέφει με σκορ που της δίνει μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση.

Η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα κι αυτό είναι λογικό διότι πάντα στο ποδόσφαιρο ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Κι αυτό ισχύει για την Ένωση. Καλά μαντάτα είναι η απόδοση των Λαμπρόπουλου, Γιόχανσον, Πεταυράκη, Μπακάκη (που επέστρεψε από τραυματισμό και απουσία μήνα και πλέον). Καλός ήταν και ο Τζανετόπουλος όσο είχε δυνάμεις, αλλά και ο Αραβίδης που βοήθησε πολύ αλλά στην επίθεση είχε κάποιες ημιτελείς προσπάθειες.

Οι υπόλοιποι ήταν από μέτριοι έως κακοί αλλά συγκεντρωμένοι και με προσήλωση στην τακτική γεγονός που έφερε την ΑΕΚ στη θέση του φαβορί για την πρόκριση που δεν θα 'ρθει μόνη της βέβαια, θα πρέπει να την κερδίσει στο ΟΑΚΑ, να τη σφραγίσει για να είμαι πιο συγκεκριμένος. Ταυτόχρονα χρειάζεται ένα φορ περιοχής η ομάδα, κάτι που γράφουμε οι περισσότεροι από το καλοκαίρι και για την υπέρβαση αυτό απαιτείται. Επαναλαμβάνω όμως πως αυτός που θα αποκτηθεί θα πρέπει να είναι λύση για Σούπερ Λίγκα και παίκτης που θα κάνει τη διαφορά (τέτοιο είναι το γκολ, αυτό που κάνει τη διαφορά) και αν δεν υφίσταται τέτοιος στην αγορά ΚΑΛΩΣ δεν γίνεται κίνηση για την απόκτηση κάποιου απλά για να γίνει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...