Ενα μυθικό Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο 5-4 (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Ενα μυθικό Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο 5-4 (vid)

bet365

Πριν από 18 χρόνια ο Μίλινκο Πάντιτς έβαλε τέσσερα γκολ στο «Καμπ Νόου», αλλά το Φαινόμενο με χατ τρικ οδήγησε τη Μπάρτσα στην τεράστια ανατροπή με 5-4.

Η είδηση δεν ενθουσίασε κανέναν στην ερυθρόλευκη παροικία της Μαδρίτης. Ηταν καλοκαίρι του 1995 και η Ατλέτικο είχε 19 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Πως διάολο θα το κατάφερνε με την αγορά παικτών από ομάδες όπως ο- κάποιος άγνωστος για τους Ροχιμπλάνκος- Πανιώνιος; Ο Μίλινκο Πάντιτς είχε μόλις αποκτηθεί. Το τέλος της περιόδου θα έβρισκε τον Σέρβο να κρατάει τη μπαγκέτα στην κατάκτηση ενός μυθικού νταμπλ.

Την αμέσως επόμενη χρονιά η Ατλέτικο φιλοδοξούσε να επαναλάβει τον θρίαμβο στο Κύπελλο. Στα προημιτελικά όμως, καλή ώρα όπως τώρα, της έπεσε η Μπαρτσελόνα του Μπόμπι Ρόμπσον και των Ρονάλντο, Φίγκο, Στόιτσκοφ, που επίσης ήθελε το τρόπαιο, μιας και στο πρωτάθλημα ζοριζόταν. Το πρώτο ματς στο «Βιθέντε Καλδερόν» έληξε ισόπαλο (2-2).

Οι Μαδριλένοι έπρεπε λοιπόν να νικήσουν στο «Καμπ Νόου» (σ.σ.: Μάρτιος 1997). Ο Πάντιτς έδωσε την κορυφαία παράσταση της καριέρας του. Εβαλε τέσσερα γκολ, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε 5-4 παρά το ότι βρέθηκε να προηγείται 3-0. Αντίζηλος του ο μεγάλος Ρονάλντο που έκανε χατ τρικ, ενώ από ένα είχαν προσθέσει οι Λουίς Φίγκο και Πίτσι. Απολαύστε το σόου του εκπληκτικού Σέρβου...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα