Το... μαύρο κουτί των εκτός έδρας (vids)

Το... μαύρο κουτί των εκτός έδρας (vids)

Νίκος Ρόλλας
Το... μαύρο κουτί των εκτός έδρας (vids)

bet365

Το Gazzetta.gr θυμίζει παιχνίδι-παιχνίδι τις εκτός έδρας απώλειες του Παναθηναϊκού και τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτές...

3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες. Αυτός είναι ο απολογισμός του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια του και μόνο κολακευτικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ειδικά για μία ομάδα που θέλει να είναι ανταγωνιστική στην μάχη για την διεκδίκηση του τίτλου... Το Gazzetta.gr σας θυμίζει ένα ένα τα 7 ματς μακριά από την Λεωφόρο και τους λόγους που οδήγησαν τους «πράσινους» σε αυτά τα... στραβοπατήματα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1
Αν ισχύει το «η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται», τότε στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ταιριάζει... γάντι, καθώς με το καλημέρα οι «πράσινοι» έδειξαν οτι έχουν πρόβλημα στα εκτός έδρας... Παρά το γεγονός μάλιστα οτι το ματς με τον Λεβαδειακό δεν ήταν και τόσο... εκτός, καθώς το παιχνίδι έγινε στο ΟΑΚΑ. Το «τριφύλλι» πέταξε το πρώτο ημίχρονο, χωρίς ουσιαστικά να κάνει μία ευκαιρία και όταν άρχισε να πιέζει τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Ο Θάνος έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι του Τομάς στον Μπεργκ, ο Σουηδός αποχώρησε με σοβαρό τραυματισμό και στο 77' ο Κώτσιος κόντρα στην ροή του αγώνα, άνοιξε το σκορ. Το πέναλτι που κέρδισε ο Ατζαγκούν και εκτέλεσε ο Πράνιτς, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό.

ΑΙΤΙΑ: Διαιτησία+πεταμένο πρώτο ημίχρονο+ αδυναμία στα στημένα



ΚΑΛΛΟΝΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0
Εδώ τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά, αν ο Τριτσώνης έβλεπε το ξεκάθαρο φάουλ που έκανε ο Χογκ στον Κλωναρίδη στο 9ο λεπτό. Μία φάση που συνιστά τον ορισμό της κόκκινης κάρτας και δεδομένα θα επηρέαζε την εξέλιξη του παιχνιδιού, καθώς οι γηπεδούχοι θα έχαναν τον βασικό τους τερματοφύλακα. Οι «πράσινοι» πίεσαν, είχαν τις ευκαιρίες τους με τον Πέτριτς, αλλά στο 35' ο Λεοζίνιο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουτρουμπή και... τρεχάτε ποδαράκια μου. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου στο δεύτερο μέρος έγιναν πιο απειλητικοί, όμως ο Κροάτης επιθετικός δεν βρήκε στόχο στις ευκαιρίες που είχε στο 71΄και στο 72'. Έτσι στο τελευταίο 15λεπτο, η Καλλονή άρχισε να παίζει με το χρόνο και με τα νεύρα των «πράσινων» που δεν έκαναν άλλη ευκαιρία.

ΑΙΤΙΑ: Διαιτησία+επιθετική δυστοκία



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0
Μία ήττα σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ποτέ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί γκέλα... Στο συγκεκριμένο παιχνίδι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μπήκε για να το παίξει... έξυπνα και με τα τακτική. Στόχος του ήταν να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να κάνουν ευκαιρία στο πρώτο μέρος, να τους κουράσει με το συνεχόμενο πρέσινγκ του και να «χτυπήσει» στο τελευταίο 20λεπτο... Κάτι που θα μπορούσε να γίνει, αν δεν υπήρχε η φάση με το γκολ του Αυλωνίτη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μία φάση όμως που ξεκίνησε από ανύπαρκτο φάουλ του Ζέκα, ενώ ακόμη και σήμερα αναζητείται ο λόγος που ο διαιτητής Καλογερόπουλος και ο βοηθός του έκοψαν στο τέλος του αγώνα την συνεργασία του Πέτριτς με τον Ατζαγκούν που ήταν φάτσα με τον Ρομπέρτο.

ΑΙΤΙΑ: Αδυναμία στα στημένα+έλλειψη δημιουργίας+διαιτησία



ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1
Στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός πήγαινε για να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει... Στο πρώτο ημίχρονο παρά τις ευκαιρίες που έχαναν οι Αρκάδες, προηγήθηκε με τον Λαγό (30'), όμως 6 λεπτά ο Σανκαρέ μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την ανοιχτή... πληγή των «πράσινων» στις στημένες φάσεις, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι δεν είχε να προσφέρει κάτι τρομερό, καθώς οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία που δεν την εκμεταλλεύτηκαν, με αποτέλεσμα το ματς να λήξει ισόπαλο.

ΑΙΤΙΑ: Αδυναμία στα στημένα

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 4-2
Το συγκεκριμένο ματς δεν σηκώνει ιδιαίτερη ανάλυση για τους λόγους της ήττας... Απλά ο Παναθηναϊκός, που δεν είχε τον Μπεργκ στην σύνθεσή του λόγω ίωσης, δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο. Το μυαλό των παικτών του ήταν κάπου αλλού, καθώς μέσα σε 16 λεπτά είχαν δεχθεί 2 γκολ. Στο δεύτερο μάλιστα, που ξεκινάει από την δεξιά πλευρά, η μπάλα βρίσκεται κοντά σε τρεις παίκτες του «τριφυλλιού», όμως κανείς δεν την κοιτάζει την στιγμή που εκτελείται το πλάγιο.

ΑΙΤΙΑ: Ανύπαρκτος Παναθηναϊκός



ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-0
Σε ένα ματς που έγινε σε 4 μέρη λόγω της διακοπής του τρεις φορές από τον Αρετόπουλο, ο Παναθηναϊκός έχασε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Δεν το πέταξε, το έχασε καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης προσπαθούσε ντε και καλά να διεξαχθεί το ματς παρά την πυκνή ομίχλη που είχε σκεπάσει το γήπεδο... Το σταμάτα-ξεκίνα λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 26 λεπτά και κανονικό ποδόσφαιρο, υπό κανονικές συνθήκες να παιχτεί για 64 λεπτά και όχι για 90. Παρά τα εμπόδια όμως και το περιορισμένο χρονικό περιθώριο, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη αν ο Ατζαγκούν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ή ο Καρέλης στις 3 κλασσικές ευκαιρίες που είχε μετά το 80', έβρισκαν δίχτυα. Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε πως και οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες αλλά Ακόστα και Τσάβες δεν ευστόχησαν στις προσπάθειές τους.

ΑΙΤΙΑ: Επιθετική δυστοκία+διαιτησία

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1
Στη Νέα Σμύρνη, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μόνο που στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή του αυτή ήταν ανούσια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα, καθώς η παρουσία του Μπαϊράμι στον άξονα, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στο δημιουργικό κομμάτι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το γκολ του Μπουμάλ που έβαλε τους «πράσινους» με την πλάτη στον τοίχο. Η είσοδος των Καρέλη, Δώνη και Κλωναρίδη κάνει πιο επιθετικό το «τριφύλλι» που βγάζει ευκαιρίες αλλά χάνει τα... άχαστα. Η ισοφάριση του Μπεργκ του δίνει το μομέντουμ, η πίεση συνεχίζεται, όμως συνεχίζεται και δυστοκία καθώς Πέτριτς, Πράνιτς και Ζέκα πετάνε στα... σκουπίδια τις ευκαιρίες του «τριφυλλιού». Ο Στιλ «καθαρίζει» το πέναλτι-εφεύρεση του Μάνταλου, ο οποίος ελέγχεται και για τις κάρτες που δεν έδειξε, καθώς στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να τις είχε βγάλει δύο φορές από το τσεπάκι του για τον Μητρόπουλο.

ΑΙΤΙΑ: Πεταμένο πρώτο ημίχρονο+επιθετική δυστοκία+διαιτησία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα