Αντωνίου: «Μας ρώταγαν από που είναι ο Δωτιέας»

Αντωνίου: «Μας ρώταγαν από που είναι ο Δωτιέας»

Gazzetta team
Αντωνίου: «Μας ρώταγαν από που είναι ο Δωτιέας»

bet365

Ο Σωτήρης Αντωνίου μιλάει στο gazzetta.gr για την σπουδαία πρόκριση του Δωτιέα Αγιάς επί του Άρη, αλλά και για το τηλέφωνο που δεν σταμάταγε να χτυπάει.

Ο Δωτιέας Αγιάς έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του με τη νίκη – πρόκριση μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη. Ο αρχιτέκτονας αυτής τη σπουδαίας επιτυχίας είναι ο τεχνικός της ομάδας, Σωτήρης Αντωνίου, ο οποίος μίλησε στο gazzetta.gr για το πως αυτός και οι παίκτες του έφτασαν στην πρόκριση, αλλά και το πως ξαφνικά ο Δωτιέας Αγιάς έγινε γνωστός σε όλο το πανελλήνιο.

Πετύχατε μια ιστορική πρόκριση απέναντι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Άρης. Αποτελεί την πιο ιστορική στιγμή στην ιστορία του συλλόγου;
«Αποτελεί σίγουρα την πιο ιστορική στιγμή στην ιστορία του συλλόγου. Όταν αντιμετωπίζεις έναν τόσο ιστορικό σύλλογο όπως ο Άρης και εκπροσωπείς μια κωμόπολη 5.000 κατοίκων και μια επαρχία γενικότερα είναι μια μεγάλη στιγμή».

Πριν από τον αγώνα τι είπατε στους παίκτες σας να προσέξουν περισσότερο;
«Είχα πει στους παίκτες να αποβάλουν τον φόβο της έδρας να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την μπάλα στην κατοχή μας, να παίξουμε ψηλά και να τους πιέσουμε προκειμένου να μην έχουμε την πίεση στο δικό μας μισό. Τακτικά θεωρώ ότι κάναμε το τέλειο παιχνίδι μας και επικρατήσαμε δίκαια».

Ποιο κατά τη γνώμη σας ήταν το δυνατό σας σημείο το οποίο σας έδωσε τη νίκη;
«Το ποδοσφαιρικό θράσος το οποίο δείξαμε αλλά και η μεγάλη φιλοδοξία για διάκριση».

Τι κίνητρο ήταν αυτό που δώσατε προκειμένου να τα καταφέρουν;
«Νομίζω ότι το κίνητρο το έχουν οι παίκτες από μόνοι τους πόσο μάλλον από τη στιγμή που παίζουν με τον Άρη. Πάνω απ΄όλα έχουν την δυνατότητα να παίξουν σε παραπάνω κατηγορία, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία από κάποιες ομάδες».

Εσείς από την πλευρά σας πως το ζήσατε. Σας πήρε κάποιος τηλέφωνο;
«Είναι ένα παιχνίδι όπου πιστεύω ότι υπήρχε πανελλήνιος θαυμασμός. Είμαστε μια ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια φτιάχνει το όνομα της και πολλοί είναι αυτοί που ρωτούσαν από που είναι ο Δωτιέας».

Ποιο ήταν το πλάνο σας για το ματς. Που δώσατε περισσότερο προσοχή για να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης;
« Να πιέσουμε ψηλά, να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Αυτό ήταν άλλωστε το οποίο μας έδωσε και τη νίκη».

Έπειτα από τη πρόκριση στα ημιτελικά πόσο εφικτός είναι ο στόχος του Δωτιέα να δώσει το παρών στο τελικό;
«Πλέον για εμάς στόχος είναι ο τελικός διότι πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα και στους παίκτες. Θεωρώ ότι εδώ που φτάσαμε δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη, ζητάς την διάκριση και ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την τρέχουσα χρονιά;
«Η κατάκτηση του Κυπέλλου και μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα».

Την Κυριακή παίζετε ένα δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο την Αναγέννηση Άρτας η οποία βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Τι προσδοκάτε από το εν λόγω ματς;
«Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε για 12 παιχνίδια αήττητοι τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο της Γ΄Εθνικής. Εαν το πρωτάθλημα άρχιζε την 6η αγωνιστική θα ήμασταν πρώτοι βάση της συγκομιδής βαθμών που είχαμε. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το αήττητο. Πάμε με μια καλή ψυχολογία προκειμένου να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ Τελευταία Νέα