Η τελευταία ζαριά του Παναθηναϊκού

Η τελευταία ζαριά του Παναθηναϊκού

Νίκος Αθανασίου
Η τελευταία ζαριά του Παναθηναϊκού

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που απέτυχε σε τρεις «τελικούς», την κωμωδία των Ιωαννίνων και το πρόγραμμα που μαζί με τις μεταγραφές μπορεί να βάλει το «τριφύλλι» και πάλι στο κόλπο!

«Το θέμα δεν είναι να λέμε πως θέλουμε το πρωτάθλημα αλλά να το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο». Η παραπάνω δήλωση του Γιάννη Αναστασίου έχει ειπωθεί αρκετές φορές, είναι πέρα για πέρα εύστοχη, όμως, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να δείχνει πάνω στο χορτάρι πως την κρίσιμη στιγμή, στους... τελικούς περνάει κάτω από την πήχη, τον οποίο ο ίδιος έβαλε ψηλά μετά την περυσινή σεζόν!

Δεν αποτελεί πια σύμπτωση. Εξάλλου, επαναλαμβανόμενη σύμπτωση πάυει να αποτελεί τέτοια. Σε τρία παιχνίδια που το «τρίποντο» ήταν επιτακτική ανάγκη, όλα τα... λεφτά για να μπει γερά στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, τον «έφαγε» η πίεση και δεν κατάφερε να δείξει στοιχεία που δίνουν πρωταθλήματα.

Στην Τρίπολη 1-1, στην Ξάνθη 4-2 και στα Γιάννενα 0-0. Στα τρία αυτά παιχνίδια, εκτός από το τελικό αποτέλεσμα, οι «πράσινοι» ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Αντί για εννιά βαθμούς, στο σακούλι μπήκαν μόλις δύο και αντί για βήματα μπροστά, ο Παναθηναϊκός έκανε βήματα πίσω και βρίσκεται στο -6 από τον Ολυμπιακό και το -7 από τον ΠΑΟΚ.

Για να είμαστε δίκαιοι και να τα λέμε όλα, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» και την αστεία απόφαση της Λίγκας να ορίσει το παιχνίδι στις 19:30 και λόγω ομίχλης να έχουμε αναμέτρηση σε δύο... τεύχη. «Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον Θεό» δήλωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής. Προφανώς και είναι άγνωστη η λέξη πρόληψη για τον άνθρωπο που διαιτήτευσε κανονικά την ζούγκλα της Ριζούπολης.

Σε ένα ματς που επί της ουσίας ποδόσφαιρο παίχτηκε για 64 λεπτά εξαιτίας της εμμονής του Αρετόπουλου, η ομάδα του Αναστασίου(ακόμη ένα μέτριο κοουτσάρισμα, όμως, η προσπάθεια ισοπέδωσης ενός ανθρώπου που έφτιαξε ομάδα από το μηδέν ξεπερνά τα όρια ακόμη και της ελληνικής γραφικής ποδοσφαιρικής λογικής) δεν την... πάτησε αυτή την φορά από την άμυνα αλλά από την επίθεση.

Ο Καρέλης θυμήθηκε τα... παλιά, έχασε τα άχαστα και... καληνύχτα! Ακατανόητη η χρησιμοποίηση του Μπούι για 84', άργησε πολύ η είσοδος του Κλωναρίδη, δεν βοήθησε καθόλου η αλλαγή του συστήματος μετά την είσοδο του Μπεργκ, ο οποίος για ακόμη ένα παιχνίδι δεν ξεκίνησε βασικός! Επηρεασμένος από την ίωση και αυτό δεν αμφισβητείται, ωστόσο, σε τέτοια παιχνίδια δεν έχεις την πολυτέλεια να τον αφήνεις στον πάγκο, ακόμη και αν... ψήνεται στον πυρετό! Το ίδιο ισχύει και για τον πιο ποιοτικό αμυντικό του «τριφυλλιού», τον Σίλντενφελντ που παρέμεινε στην Αθήνα. Για να... λαϊκίσουμε και λιγάκι, κατά το παρελθόν έπαιξαν με αυτή την φανέλα ποδοσφαιριστές με ρήξη χιαστών και ανοιγμένα κεφάλια...

Πάμε παρακάτω.Τα πράγματα ζόρισαν, όμως, βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου γύρου και ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη μία ζαριά για να μπει «ζεστά» στην διεκδίκηση του τίτλου. Ας δούμε το πρόγραμμα πριν αναφερθούμε στις προϋποθέσεις:

Εργοτέλης και Λεβαδειακός στην Λεωφόρο. Πανιώνιος στην Νέα Σμύρνη. Ξανά δύο «κολλητά» εντός απέναντι σε Καλλονή και Πλατανιά. Ένα «τρίποντο» δεδομένο για το παιχνίδι με την Νίκη Βόλου, Παναιτωλικός στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Οκτώ ματς πριν ο Ολυμπιακός... επισκεφθεί την Λεωφόρο!

Το πρόγραμμα-στα λόγια πάντα, διότι η πράξη αποτελεί μια άλλη υπόθεση- είναι... λουκούμι. Σε μια οκτάδα παιχνιδιών, το «τριφύλλι» έχει πέντε ματς στο γήπεδο του, ένα εκτός που το παίρνει στα χαρτιά και δύο επικίνδυνες αποστολές σε Νέα Σμύρνη και Κρήτη. Ελπίδες υπάρχουν αλλά πρέπει ο Παναθηναϊκός να είναι... Πάναθηναϊκός! Να «δαγκώνει» σε κάθε παιχνίδι, να δείξει ότι το θέλει σαν τρέλος και φυσικά να ενισχυθεί τον Ιανουάριο.

Μεγάλη υπόθεση το πως θα επιστρέψει ο Νίνης, όσον αφορά την δημιουργία του «πράσινου» άξονα που θα έχει απαιτητική δουλειά απέναντι στις κλειστές άμυνες στις αναμετρήσεις της Λεωφόρου. Ειδικά από την στιγμή που ο Μπούι είναι «λίγος» στο να «φτιάξει» παιχνίδι και ο Πράνιτς σε χαμηλά επίπεδα απόδοσης εδώ και καιρό, η εικόνα του διεθνή μέσου θα παίξει μεγάλο ρόλο.

Ο Ταυλαρίδης ξέρεις τι μπορεί να σου δώσει και πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ποιος θα είναι ο «δεύτερος» στόπερ αυτό τον χειμώνα που θα ενισχύσει τα μετόπισθεν. Αρκεί, φυσικά, να μην την... κάνει ο Σίλντενφελντ. Αλλιώς θα μιλάμε για μια... τρύπα στο νερό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Κροάτης-με τα καλά του και τα στραβά του- είναι ο πιο σταθερός σε απόδοση από την αρχή της χρονιάς.

'Εχουμε επανάλαβει και κατά το παρελθόν πως ο Παναθηναϊκός οφείλει να κάνει υπέρβαση μπροστά στην προοπτική της διεκδίκησης. Να το πιστέψει σε όλα τα επίπεδα. Μέσα και έξω από το γήπεδο. Να ενισχυθεί σημαντικά και προφανώς δεν φτάνει μόνο ο Νίνης και οι δύο στόπερ. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο.

Ίδωμεν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα