Μετράει τις ψήφους για την ΕΠΟ ο Γκαγκάτσης

Θάνος Σαρρής
Μετράει τις ψήφους για την ΕΠΟ ο Γκαγκάτσης

bet365

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας επιχειρεί να φτάσει τις 30 ψήφους προκειμένου να έχει εξασφαλίσει την εκλογή του προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Δεν είναι δεδομένη η υποστήριξή του από την ΑΕΚ.

Δεκαοκτώ ημέρες πριν από τις εκλογές στην ΕΠΟ για την ανάδειξη νέου προέδρου ο Γιώργος Γκιρτζίκης παραμένει ο μόνος που έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για να διαδεχθεί τον συνεργάτη και φίλο του Γιώργο Σαρρή. Και τούτο διότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που αναμένεται να είναι ο δεύτερος υποψήφιος, δεν έχει ακόμη δηλώσει ότι θα κατέβει σε αυτές τις εκλογές.

Ο λόγος; Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ μετράει τις ψήφους του, δηλαδή τα “ναι” των προέδρων των Ενώσεων προκειμένου να φτάσει σε συμπέρασμα σχετικά με το αν θα καταφέρει ή όχι να εκλεγεί. Αν δεν φτάσει στις 29 ψήφους, δηλαδή την πλειοψηφία προκειμένου να εκλεγεί, ο Γκαγκάτσης λέγεται ότι δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα, προκειμένου να αποφύγει την δεύτερη σερί ήττα του στις εκλογές.

Στις τελευταίες εκλογές, τον Οκτώβριο του 2012 ο Γκαγκάτσης είχε πάρει 20 ψήφους και ο Γιώργος Σαρρής 37. Ο Γκαγκάτσης ισχυρίζεται στις επαφές με τους προέδρους ότι σήμερα μετρά ως δεδομένες αρκετές περισσότερες από τις 20 ψήφους του 2012. Ωστόσο προφανώς δεν έχει φτάσει κοντά στις 30 και γι' αυτό δεν ανακοινώνει την υποψηφιότητά του.

Η στήριξη της ΑΕΚ

Στις επαφές με τους προέδρους των Ενώσεων αλλά και τους ανθρώπους με τους οποίους θα ήθελε να δουλέψει στην Ομοσπονδία, ο Γκαγκάτσης ισχυρίζεται ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη της ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει μιλήσει με τον Γκαγκάτση και του έχει πει ότι η ΑΕΚ θα περιμένει να δει ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία και θα δηλώσει εκ των υστέρων αν και ποιον θα υποστηρίξει.

Τα σχέδια του Γκαγκάτση

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ έχει προσεγγίσει εδώ και αρκετές ημέρες, όπως είχε αποκαλύψει το gazzetta, παλαίμαχους διεθνείς ποδοσφαιριστές της Euro 2004 γενιάς, τους οποίους επιθυμεί να βάλει στο τμήμα των εθνικών ομάδων. Ο Γκαγκάτσης φαίνεται ότι κάνει σχέδια για να διοικήσει την ΕΠΟ μέχρι τις εκλογές του 2016 και δεν σκοπεύει, στην περίπτωση εκλογής του, να στείλει την Ομοσπονδία σε γενικές εκλογές νωρίτερα. Πώς θα μπορέσει να το κάνει αυτό με ένα διοικητικό συμβούλιο που όχι απλώς δεν ελέγχει σήμερα αλλά αυτό έχει εκλεγεί κατά πλειοψηφία με το ψηφοδέλτιο Σαρρή; Ο Γκαγκάτσης φαίνεται ότι έχει ήδη κάνει τις επαφές με τα μέλη (20 μετά την παραίτηση Σαρρή) και έχει φτάσει σε συμπέρασμα ότι δεν θα δυσκολευτεί να «πάρει μαζί του» την πλειοψηφία των μελών του.

 

Τελευταία Νέα